Görüş Bildir
Haberler
MMORPG Oyunlarında Sıklıkla Kullanılan 11 Kısaltma ve Anlamları

MMORPG Oyunlarında Sıklıkla Kullanılan 11 Kısaltma ve Anlamları

Begüm
28.10.2022 - 15:03 Son Güncelleme: 20.10.2022 - 11:50

Oyun oynarken bazen karşımıza birkaç terim çıkar ve bunun anlamını bilemeyince tüm enerjiniz ve modunuz düşer. İşte sırf oyun deneyiminizi daha iyi bir hale getirmek için MMORPG oyunlarını oynarken bilmeniz gereken ve oyunda da kullanılan kısaltmalar ve terimlerin anlamlarını derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. AFK

1. AFK

Açılımı 'Away from Keyboard' olan AFK bilgisayar başından kalkarken yazmanız gereken bir kısaltma. AFK yazarak o sırada bilgisayardan uzaklaştığınızı chat üzerinden arkadaşlarınıza duyurabilirsiniz.

2. GG

2. GG

Genellikle oyun bitişlerinde kullanılan 'GG' Good Game anlamı için kullanılır. İyi oyun, iyi oyun çıkardın, iyi oyuncu gibi anlamları olan GG oyun içerisinde karşı taraf etkileyici bir hamle yaptığında da söylenir.

3. GL

3. GL

Açılımı 'Good Luck' olan GL karşınızdaki rakiplerinize iyi şanslar dilemek için kullanabileceğiniz bir kısaltma.

4. GM

4. GM

Açılımı 'Game Master' olan GM oyun görevlisi için kullanılır. GM'ler oyun içerisinde oyunun doğru ve hatasız şekilde ilerlemesini sağlarken oyunculara yardım eder.

5. NPC

5. NPC

Açılımı 'Non-player character' olan NPC oyun içerisinde bir oyuncu tarafından oynanmayan, kontrol edilemeyen ama etkileşimde bulunulabilen karakterler için kullanılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. PVP

6. PVP

Açılımı 'Player versus Player' olan PVP genellikle karşı tarafla düello yapılan oyun tarzı için kullanılır. İki kişinin birbiri ile mücadele ettiği oyunlarda kullanılır.

7. PVE

7. PVE

Açılımı 'Player versus Environment' olan PVE oyunu yöneten yaratık ve karakterlere karşı yani çevreye karşı verilen mücadelede kullanılır.

8. PK

8. PK

'Player Killer'ın kısaltması olan PK MMORPG gibi çevrimiçi oyunlarda bir oyuncu başka bir oyuncuyu öldürüldüğünde kullanılır.

9. KS

9. KS

Açılımı 'Kill Steal' olan KS genellikle siz bir canavarı öldürürken başka birinin gelip onu sizden önce öldürdüğü durumlarda kullanılır.

10. LFP

10. LFP

'Looking for Party'nin kısaltması olan LFP genellikle oyuncuların yeni bir görev aradığı anlarda kullanılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. MOB

11. MOB

Açılımı ''Monsters of Bashing'' olan MOB oyun içerisindeki yaratıklara verilen genel bir isimdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın