Görüş Bildir
Haberler
Meta'nın Yeni Gizlilik Merkezi, Veri Toplamayı Nasıl Ele Aldığını Açıklıyor

Meta'nın Yeni Gizlilik Merkezi, Veri Toplamayı Nasıl Ele Aldığını Açıklıyor

İlhan Güzel
08.01.2022 - 16:08

Meta (önceden Facebook olarak bilinen şirket), Verileri nasıl toplayıp kullandığını ve mevcut sayısız gizlilik ve güvenlik kontrolünde nasıl gezineceğinizi öğrenmek için kullanabileceğinizi söylediği Gizlilik Merkezinin yeni bir sürümünü duyurdu . Aracın mevcut sürümünün güvenlik, paylaşım, toplama, veri kullanımı ve reklamları kapsayan kategorilere sahip olacağını söylüyor. Etrafta sahip olmak için iyi bir araç gibi görünse de, Meta uygulamalarının onlar için çalıştığından emin olmak için kullanıcılara sorumluluk veriyor gibi görünüyor.

Kaynak: https://www.theverge.com/2022/1/7/228...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kontrollerin tek bir yerde olması ve bunlar için açıklamalar olması yararlıdır, ancak iyi varsayılanların yerine geçmez.

Kontrollerin tek bir yerde olması ve bunlar için açıklamalar olması yararlıdır, ancak iyi varsayılanların yerine geçmez.

Meta, Gizlilik Merkezi'nin bu sürümünün ( geçmişte gizlilik merkezleri olarak adlandırılan çeşitli şeyler vardı ) şu anda 'Facebook'u masaüstünde kullanan bazı kişiler' tarafından kullanılabileceğini, ancak 'önümüzdeki aylarda daha fazla kişiye ve uygulamaya dağıtılacağını' söylüyor. ” Blog gönderisine göre, güvenlik ayarlarınızı, gönderilerinizin kimlerle paylaşıldığını, Meta'nın bilgilerinizi nasıl topladığını ve kullandığını ve reklam profilinizin ve tercihlerinizin neler olduğunu yönetmenize izin veren kılavuzlar ve kontroller için beş kategori olacak.

Aksi takdirde bir dizi ekrana yayılmış olabilecek kontroller için merkezi bir konuma sahip olmak güzeldir. Bu projenin bu kısmı, Facebook gizlilik ayarları pek çok kişiye sezgisel gelmeyebileceğinden, erişim elde ettiklerinde kullanıcılar için gerçekten yararlı olabilir.

Ancak Facebook'un eğitime verdiği önem (basın bülteninde dokuz kez “öğren” kelimesini kullanıyor ve “fırçalama” gibi ifadeler de içeriyor) kurduğu sistemlerin sorumluluğunu gerçekten kullanıcıya yüklüyor. Gizlilik veya güvenlik ayarları çoğu kullanıcının isteyeceği veya beklediği gibi değilse Meta, 'Eh, size bunları öğrenmeniz için gerekli araçları sağladık' diyebilecektir. Ayrıca, gizlilik merkezinde bulduğunuz bilgileri beğenmemeniz, ancak gerçekten değiştirecek bir ayar yoksa bu konuda hiçbir şey yapamamanız her zaman mümkündür.

Meta'ya göre, yeni Gizlilik Merkezine sahipseniz, ona Ayarlar > Gizlilik'ten erişebileceksiniz, ancak Meta bunun 'gizlilik endişeleriniz olabilecek yerlerde ona erişmenin daha fazla yolunu ekleyeceğini' söylüyor. Ayrıca, gerektiğinde Gizlilik Merkezi'ne daha fazla modül ve kontrol eklemeye devam edeceğini söylüyor - umarım, ne kadar tuttuğunuzu görmek için bir test olmayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın