Görüş Bildir
Haberler
Merakla Beklenen GT Serisinin En Yeni Üyesi Karşınızda: Huawei Watch GT 4 İncelemesi

etiket Merakla Beklenen GT Serisinin En Yeni Üyesi Karşınızda: Huawei Watch GT 4 İncelemesi

Huawei
29.09.2023 - 11:41

Her yeni ürünüyle teknoloji dünyasına bomba gibi bir giriş yapan Huawei, geçtiğimiz günlerde en yeni modellerini tanıttığı bir etkinlikte karşımıza çıktı. Bu etkinlikte adından en çok söz ettiren ürünlerden birisi olan yeni GT serisi, çeşitli renk ve model seçenekleriyle tüketicileri kendine hayran bıraktı. 

Huawei'nin en beğenilen serisi unvanını elinde bulunduran GT serisinin taze üyesi GT 4, yenilikçi tasarımları ve farklı boyut seçenekleriyle dikkat çekiyor. Giyilebilir teknoloji alanında adından söz ettirmeyi başaran Huawei ,GT 4 modeli ile çıtayı bir kademe daha yukarı çıkarmayı hedefliyor. Gelin bu yeni modeli detaylı bir şekilde inceleyelim.

“Bu içerik marka iş birliği içeriyor olabilir.”

Tasarım

Tasarım

Akıllı saat denince akla gelen alışılagelmiş tasarımların aksine hemen herkesin tarzına uyacak farklı tasarımlarıyla dikkat çeken yeni GT 4 serisi, ilk görüşte etkilemeyi başarıyor.

Elimizde yer alan 41mm modelindeki kolye ucu görünümlü tasarım, bu akıllı saatin kadınlar için kullanılabilecek en şık aksesuarlarıdan birisi olabileceğini kanıtlar nitelikte. 

Huawei Watch GT4 41mm ve 46mm arasındaki farkların yalnızca tasarım, kasa boyutu ve pil kapasitesinden ibaret olduğunu belirtelim.

İnce Çerçeveli Geniş Ekran

İnce Çerçeveli Geniş Ekran

Altın vurgularla zenginleştirilen Silver Edition modeli, yüksek bir zarafet duygusu yayarak, ince çerçevesi ve %13 daha fazla ekran/gövde oranıyla kullanıcılarına benzersiz bir deneyim sunuyor. Yüksek parlaklık seviyesi sayesinde, en parlak güneş ışığında bile ekrandaki içerikleri rahatlıkla görebilirsiniz. Otomatik parlaklık özelliği de tüm ışık seviyelerinde kararlı bir şekilde çalışıyor. 

Huawei Watch GT 4, 352 PPI yoğunluğu ve 466x466 ekran çözünürlüğü ile  görsel doğruluğu daha da artırarak 1,32 inçlik AMOLED ekranında bile en küçük detayları net bir şekilde görüntülemeyi başarıyor.

Huawei Watch GT 4'ün ekran özelliklerini gerçekten öne çıkaran özellik ise hiç şüphesiz Always On Display modu. Bu mod sayesinde, saat önceki modeline göre %20 daha fazla görünür öge göstererek, kullanıcıların saate hızlı bir bakışla daha fazla bilgiye ulaşmasını sağlıyor.

Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilen on binlerce Watch Face seçeneği de yine etkileyici özelliklerinden birisi. Bu özellik ile sunulan kadran seçenekleri kullanıcıların saatin görünümünü istediği gibi kişiselleştirmesine olanak sağlıyor. Türlerini, görünümlerini ve renklerini  değiştirebileceğiniz kadranları kişiselleştirme seçenekleri de genişletilmiş olarak karşınıza çıkıyor.

Geliştirilmiş Sağlık Özellikleri

Geliştirilmiş Sağlık Özellikleri

Egzersiz performansını analiz etmek ve günlük sağlık takibi için daha iyi hassasiyet ve verimlilik sağlayan yeni yükseltilmiş TruSeen 5.5+ kalp atış hızı izleme algoritması ile donatılmış. Bu algoritma sayesinde bir önceki modeline göre daya iyi sonuçlar elde etmenizi sağlıyor. TruSleep 3.0 özelliğinin geliştirilmiş uyku takip sistemi ise uyku döngülerinizi daha ayrıntılı bir şekilde izleyebilmenize olanak sağlıyor. Bu sayede daha sağlıklı uyku alışkanlıkları geliştirmenizde size yardımcı oluyor.

Watch GT 4'ün uyku konusundaki en büyük devrimi, uyku sürecinde kalp ritminizi ve SpO2 seviyenizi takip eden Uyku Nefes Farkındalığı özelliğine sahip olması. Bu özellik, uyku boyunca nefes alışverişlerinizi tespit ederek, nefes alma sorunlarıyla karşılaştığınızda sizi uyarıyor.

Tüm bunlara ek olarak yine bir önceki modeline göre Huawei Watch GT 4, Menstrüel Döngü Yönetimi 3.0 sürümüyle gelişmiş adet döngüsü yönetimini destekliyor. Bu özellik sayesinde ilk gün regl tahminlerinde %15 daha doğru sonuçlar sunarak kadın sağlığı konusunda diğer akıllı saatlerden çok daha üstün bir konumda. Bu sistem, adet döngülerini tahmin etmek için uyku sıcaklığı, kalp ritmi ve diğer fizyolojik faktörleri takip ediyor.

Kalori Takibi Sunan Gelişmiş Spor Özellikleri

Kalori Takibi Sunan Gelişmiş Spor Özellikleri

Huawei Watch GT 4, fitness tutkunlarının ihtiyaçlarını karşılamak için bir dizi özellikle donatılmış. Açık hava aktivitelerinde çığır açan yeniliğiyle öne çıkan olan bu saat; çift bantlı, beş sistemli bir GNSS ile %30 daha hassas konumlandırma imkanı sunarak, koşarken rotanızı kaydediyor ve dönüş yolunu ekranda çiziyor. Yüksek binaların gölgesinde bile bu özellik kusursuz bir şekilde işlevini yerine getirebiliyor.

Padel, futbol ve basketbol gibi yeni takip modları ile 100'ün üzerinde spor türünü takip etme yeteneğine sahip olan Watch GT 4 ile performansınızı detaylı bir şekilde izleyebilir ve genel kondisyonunuzu daha hassas bir şekilde takip edebilirsiniz.

Gelelim bu seri ile spor hayatımıza girecek olan bir yepyeni Stay Fit özelliğine. Kalori alımını izlemenize yardımcı olarak sağlık verilerinizi gerçek zamanlı takip etme imkanı sunan bu özellik ile adeta profesyonel bir kilo yönetimi asistanına sahip oluyorsunuz. Bu özellik, diyetinize ve egzersizinize uygun kalori hesaplamalarınızı ister günlük ister haftalık döngüler halinde sunuyor, daha sonraki günler için de diyet ve egzersiz planlarınızı sizin yerininize oluşturuyor. Alım, metabolik yanma ve egzersiz yanması açısından kalori eğilimlerini analiz ediyor.

Huawei Watch GT 4'ün yüzücüler için geliştirilmiş su altı performansı ise 30 metre derinliğe kadar tuzlu ve tatlı suda dalış yapabilme özelliği sunuyor.

Pil Ömrü

Pil Ömrü

Huawei'nin yeni modeli GT 4, hem 41mm hem de 46mm versiyonlarıyla, önceki model olan GT 3'ün batarya kapasitesini geride bırakmış durumda. Her iki versiyon da pil ömründe %20'lik bir artış sunuyor. Fakat iki model arasında kullanım süresinde fark bulunuyor. 

Huawei GT 4'ün 41mm versiyonu, tam şarj durumunda kullanıcılarına 7 günlük bir pil ömrü sunarken yoğun kullanımda bu süre 4 güne düşüyor. Eğer ekran sürekli açık tutulursa, pil ömrü 2 gün gidiyor. 

%30 daha hızlı kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj desteğini de unutmadan belirtelim.

Kolay Eşleşme Kusursuz Uyumluluk

Kolay Eşleşme Kusursuz Uyumluluk

Tüm iPhone modelleri dahil olmak üzere Android ve İOS işletim sistemini desteklediği için telefonunuzun marka ve modeli ne olursa olsun kusursuz bir senkronizasyon sağlıyor.

Yeni HarmonyOS 4.0, güzel ve basit sistemiyle cihazlar arasında tutarlı etkileşim deneyimi sunarak, ilk kez bir Huawei akıllı saat kullanan bir kişinin bile herhangi bir zorluk yaşamamasını sağlayacak düzgünlüğe sahip.

Gelelim deneyim sonucumuza;

Yeni kullanıcı arayüzü ile karşımıza çıkan Hauwei Watch Gt 4, saat kadranını ayrıntılı ve sezgisel bir ızgara menüsü ile dolduruyor. Farklı işlevleri ve uygulamaları dama tahtası tasarımına benzer şekilde düzenleyerek daha iyi görselleştirmeyle ve dinamik efektler ekleyerek daha etkileşimli ve akıcı bir işletim sistemi sunmuş.

 Geliştirilmiş TruSleep 3.0 ile gelen uyku apnesi belirtilerinin tespit edilmesine yardımcı olması, genel olarak adım sayma, nabız ölçme ve takip eğitimlerinde herhangi bir sorunu  bulunmamasıyla, sensörlerinin kaliteli ve doğruluk seviyelerinin en üstte olduğunu bizlere gösterdi. 

Tüm gün boyunca nasıl olduğunuz hakkında hızlı bilgi sunan Yepyeni Aktivite Halkaları; yakılan kalori, ayakta dururken yapılan aktivite ve egzersiz süresi hakkında bir bakışta bilgi sunması oldukça etkileyiciydi. Tabii gelişmiş kalori yönetiminin etkileyici performansını da unutmamak gerekiyor. 100 metreye kadar etkileyici bir arama mesafesini artıran Geliştirilmiş Bluetooth Arama özelliği de oldukça başarılıydı. 

Kısacası önceki nesil olan Huawei Watch GT 3 serisine göre GT 4; sağlık, aktivite ve uyku izleme yetenekleri büyük ölçüde genişletilmiş, performans iyileştirilmeleri yapılmış ve yazılımı  yazılım daha da kullanıcı dostu haline gelmiş.

Etkileyici tasarımları, süper ekranları ve uzun pil ömrüyle yenilikçi yapısını her yeni modelinde bize hissettirmeyi başaran Huawei, 2 yıl sonunda çıkardığı yeni GT 4 serisiyle yine çok sevileceği kesin.