Görüş Bildir
Haberler
MEB'den 'Rahatlatan' Mülakat Açıklaması: 'Sözlü Sınavlar Objektif, Adaletsiz Uygulama Söz Konusu Değil'

MEB'den 'Rahatlatan' Mülakat Açıklaması: 'Sözlü Sınavlar Objektif, Adaletsiz Uygulama Söz Konusu Değil'

Ulaş
30.12.2021 - 00:55

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 bin öğretmen atamasına ilişkin sözlü sınavların, mevzuat çerçevesinde objektif olarak yapıldığını, herhangi bir öğretmen adayına yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sözleşmeli öğretmen istihdamında ilgili mevzuatta belirtildiği üzere başvuran adayların KPSS puan üstünlüğüne göre sıralandığı ve bakanlık tarafından gerçekleştirilen sözlü sınava, her alan için alım yapılacak kadro sayısının üç katı kadar aday çağrıldığı hatırlatıldı.

Sözlü sınavda ise 60 ve üzerinde puan alan adayların başarılı sayıldığı ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkı kazandığı anlatılan açıklamada, Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin 11. maddesinde ise sözlü sınav konularının ve ağırlıklarının belirtildiği aktarıldı.

Twitter'dan paylaşılan açıklamada neler denildi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
47
29
3
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Akif Tatar

Gayet objektif evet insanlar varını yoğunu ortaya koysun ateş pahası kitapları alsın, kursa yazılsın, gece gündüz demeden saatlerce çalışsın sınava girsin yü... Devamını Gör

Osman Bardak

HASSEKTÖR LAN DERLER ADAMA. ADAM 1. OLMUŞ MÜLAKATTA ELENMİŞ. BU MU ADALET?

tahsin tepek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözlü sınavların herhangi bir öğretmen adayına yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulmasının söz konusu olmadığını iddia... Devamını Gör