Görüş Bildir
Haberler
Makyaj Yapma Konusunda Kendinize Güvenmiyorsanız En Azından Şimdilik Ertelemeniz Gereken 12 Uygulama

Makyaj Yapma Konusunda Kendinize Güvenmiyorsanız En Azından Şimdilik Ertelemeniz Gereken 12 Uygulama

Fulin
16.06.2019 - 11:10

Elbette neyi nasıl sürmeniz gerektiğini kimse söyleyemez. Ancak makyaj artistlerinin elinden çıkmış gibi görünen makyajları seviyor ve gelecekte fotoğraflara bakarken 'ne yapmışım öyle?' demek istemiyorsanız, işin ehlii olana kadar uzak durmanızın faydalı olduğu makyaj uygulamalarını sıralıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Baking

1. Baking

Dünyaca ünlü yıldızlar bile baking kurbanı olabiliyorken, eğer bu konuda denemeleriniz yoksa ve kendinize güvenmiyorsanız; pudrayı güzelce ve yeterince dağıtamamamız çok olası. Onun yerine pudraya değdirdiğiniz bir fırçayla hafif tampon harekelerle sabitleme yapabilirsiniz.

2. Kontürleme

2. Kontürleme

Yüz tipinizi çok iyi tanıdığınızı düşünmüyorsanız, dümdüz çizgiler çekme konusunda iyi değilseniz hiç kontür yapmamak daha iyi. Dalgalı bir görünüm veya aşırı ürünle olduğundan daha kötü görünmek de olası.

3. Üçgen kapatıcı

3. Üçgen kapatıcı

Cildin kendi tonundan çok daha açık renkte bir kapatıcıyı üçgen şeklinde sürmek dopru kabul edilse de, birkaç yıl öncesine kadar böyle bir şey yoktu. Doğru uygulamazsanız bu uygulama gözlerinizi aşağı çekebilir ve fotoğraflarda kötü çıkabilir. Doğru olan cilde yakın tonlarda bir kapatıcıyı göze çok yakın olmayacak, yanakla birleştiği çizgiyi dolduracak şekilde uygulamaktır.

4. Kapatıcıyı süngerle uygulama

4. Kapatıcıyı süngerle uygulama

Makyaj süngerleri hayatımızda kalıcı oldu. İzsiz ve hafif uygulama sağlamaları nedeniyle vazgeçilmez olsalar da, kapatıcı uygulamada her zaman başarılı değiller. Göze yakın bölgede topaklanma yaşamak veya kapatıcıyı süpürmek istemiyorsanız önce iyi bir kapatıcı fırçasıyla dağıtıp, daha sonra fırçayla cilde oturtabilirsiniz.

5. Krem allık

5. Krem allık

Çok moda olan krem allıklar genellikle parmakla uygulanıp yine parmaklarla veya fırça ile dağıtılıyor. Krem allıklar sürüldüğü gibi sabitlendiği ve düzgün dağıtması zor olduğu için herkese göre değil. Dalgalı bir görünüm oluşması çok yaygın. Ayrıca yoğun oldukları için sizi boya küpüne de çevirebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Farla gölgeleme

6. Farla gölgeleme

Tek renk farların uygulaması, karıştırması kolay. Ancak birkaç farklı tonda farla gölgeleme yapmak istiyorsanız farları birbiriyle çok iyi şekilde karıştırmalısınız. Bu işlem çok kolay değil, el becerisi ve vakit istiyor.

7. Göz altına, içine kalem çekme

7. Göz altına, içine kalem çekme

Bir dönem çok moda olan bu uygulamayı halen özellikle profesyonel makyaj uygulamalarında görüyoruz. Göz altı riskli bir bölge, kalem yerine yumuşak tonda bir far sürüp dağıtmak da istenen derin görüntüyü verecektir.

8. Kat kat rimel

8. Kat kat rimel

Uzmanlar bu işi iyi başarıyor olabilir, oysa çoğumuz için ikinci kat bile birbirine yapışan, topaklanan kirpikler demek. Alt kirpiklerde durum daha da vahim oluyor. Tek katta yeterli bir etki veren iyi bir rimel bulmak lazım.

9. Eyeliner

9. Eyeliner

Herkes kusursuz eyeliner çekecek diye bir kural yok; ancak aslında herkese göre bir eyeliner çeşidi ve yöntemi var. İncecik, yumuşak uçlu, aşırı ıslak likit eyeliner ile başarıya ulaşmak herkes için kolay değil. Keçeli uçlu veya jel eyeliner ile başlayıp bol alıştırma ile jilet gibi eyeliner çekebilirsiniz.

10. Kaşların başlangıç noktası ve üstünü boyama

10. Kaşların başlangıç noktası ve üstünü boyama

En sık yapılan makyaj hatalarından biri. Kaşlar kalınlaştırılmak için üst kısmından da çizgi çekiliyor, simetrik olmaları için başlangıç bölümü de dolduruluyor. Oysa ortaya bir facia çıkıyor. Kaş doldurulmaya ortasına yakın bir noktadan başlanmalı ve kaş üstüne çok çıkılmamalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dudakları taşırarak doldurma

11. Dudakları taşırarak doldurma

Düzgünce, dudak kalemiyle ve dudağın sadece bir milimetre dışından yapıldığında gayet güzel durabilen bu uygulama, düzgün hat çizilmediği ve abartıldığı durumlarda korkunç görünebiliyor.

12. Koyu renk ruj

12. Koyu renk ruj

Açık renk, dudak tonuna yakın ve sadece biraz renk verme amacında olan kremsi rujlar; amatör makyajseverler için en ideali. Koyu rujları fırçayla dahi kusursuz uygulamak zor. Dudaktaki herhangi bir kusur, kuruluk kolayca ortaya çıkabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
24
8
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın