Görüş Bildir
Haberler
MacOS Sierra ile Yapabilecekleriniz

MacOS Sierra ile Yapabilecekleriniz

1. Siri (Kişisel Asistanınız)

1. Siri (Kişisel Asistanınız)

Sierra ile gelen en önemli özellik kişisel asistanınız Siri! Apple’ın mobil cihazlarını kullanan kullanıcıların sahip oldukları ve Türkçe algılama / konuşma yeteneğine sahip olan Siri, macOS Sierra ile masaüstü bilgisayarlarınıza konuk oluyor. Siri ile dosyalarınız içerisinde sesli arama yapabilir, müzik çalmasını isteyebilir, hava durumunu öğrenebilir, FaceTime üzerinden görüntülü sohbet gerçekleştirebilir ve aklınıza gelen bir çok yeniliği deneyimleyebilirsiniz.

2. Evrensel Pano

2. Evrensel Pano

Hiç aklınızdan iPhone’unuz da yer alan bir fotoğrafı kopyalayıp sonrasında iMac’inize yapıştırmak geldi mi? macOS Sierra ile bunu rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. iPhone, iPad, iMac, MacBook gibi cihazlarınız üzerinde rahatlıkla kopyala / yapıştır komutunu uygulayabilirsiniz. Yazı, resim / fotoğraf ve daha bir çok dosyayı rahatlıkla cihazlarınız arasında kopyala / yapıştır işlemi ile sorunsuzca taşıyabilirsiniz.

3. iCloud Drive

3. iCloud Drive

iCloud Drive desktop özelliği ile dosya ve klasörlerinizi iPhone ve iPad ile senkronize edebilir ve tüm cihazlarınız üzerinden erişilebilir kılabilirsiniz.

4. Sekmeler

4. Sekmeler

Özellikle kullandığımız tarayıcılar da kullanmaya alışık olduğumuz “tab – sekme” sistemi Sierra ile tüm işletim sistemine yayılmış durumda. Kullanabileceğiniz hemen hemen tüm uygulamalara entegre edilen bu özellik ile çoklu işlemleri, ekran üzerinde herhangi bir dağınıklığa meydan vermeden “tab – sekme” özelliği ile gerçekleştirebilirsiniz.

5. iOS 10 ve Diğer Özellikler

5. iOS 10 ve Diğer Özellikler

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS 10 ile birlikte gelen bir çok özelliği MacOS Sierra ile gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bir Apple Watch’a sahipseniz bilgisayarınızı saatiniz üzerinden kilitleyebilir, diğer iOS 10 kullanıcılarına iMessage üzerinden eğlenceli mesajlar gönderebilirsiniz. Apple Music, yenilenen iTunes ile birlikte iOS 10’a oldukça benzer hale getirikmiş. Ayrıca sıklıkla kullanmadığınız dosyalar iCloud sürücünüze otomatik olarak aktarılmakta ve kullanmakta olduğunuz bilgisayarın disk kapasitesi tasarrufu yapılması sağlanmakta.

Genel olarak bakıldığında performans artışı yaşayan kullanıcılar olduğu kadar, performans üzerinde düşüş yaşayan kullanıcılar da bulunmakta. Bu doğrultuda tamamen ücretsiz olarak sunulan MacOS Sierra’ya geçip geçmemek tamamen sizin vereceğiniz bir karar.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın