Görüş Bildir
Haberler
Lüset Kohen Fins'in Kitaplarından 12 İlham Verici Alıntı

etiket Lüset Kohen Fins'in Kitaplarından 12 İlham Verici Alıntı

Onedio Medya
31.01.2016 - 09:42

Mark Twain, Agatha Christie ve Paulo Coelho gibi dünyaca ünlü yazarların eserlerini yayınlayan Harper Collins’in açmış olduğu yarışmada altın madalya ödülü alan Türk yazar Lüset Kohen Fins’in kitaplarını hâlâ okumadıysanız, en kısa sürede On Derin Ayak İzi, Enginar Mevsimi ve Hasta Bakıcı’yı okumanızı tavsiye ediyor ve sizleri, söylerseniz boğazınıza takılacak 12 Lüset Kohen Fins cümlesiyle baş başa bırakıyoruz.

1. "Ölmeden önceki iki yüz seksen gün sadece bedenin buradadır, yani ruhunun bir kısmı çoktan eve dönmüştür bile. Gebelik gibi… Ne oradasın ne de burada."

Hasta Bakıcı kitabından

2. "İnsan sevdiği birini kaybettiğinde en çok onun diş fırçasına baktığında acı çekiyormuş. Bir de şu terlik meselesi var; acının doruğa yükselip zirve yaptığı an, ölen kişinin her gün kullandığı terliklerle olan o ilk bakışmaymış."

Hasta Bakıcı kitabından

3. "Oruçluyken dalgınlıkla su içen müminden değil, işine gelmeyince suyla oruç bozan hainden kork."

Enginar Mevsimi kitabından

4. "Hayat tekerlek gibi bir şey, üzerine ne kadar pislik bulaşırsa o kadar çok temizleniyorsun. Zaten tam da bu yüzden, evrenin mükemmel işleyen trafiğinde sürekli çevirmeye takılıyorsun."

Hasta Bakıcı kitabından

5. "İki kişi arasında kurulan yakınlığın derinliği, duygusal çıplaklık oranıyla paraleldir. Özel ilişkilerde terslik başladığında, sessizlik oyunu zamanla sekssizlik oyununa dönüşür."

Enginar Mevsimi kitabından

6. "Hırs ve tembellik birbirinden uzak düşmüş iki kutup gibi görünse de, ortak bir noktaya sahiptirler. İkisi de bize acı veren hatıralarla beslenirler."

On Derin Ayak İzi kitabından

7. "Bir hedefin tek gayesi çaresiyle tanışmaktır. Gerisi ya karmadır ya da yakarma…"

Enginar Mevsimi kitabından

8. "Keşke gerçek hayat da komedi filmlerinde olduğu gibi bir sonraki sahneye yumuşak darbelerle geçiş yapabilse."

Hasta Bakıcı kitabından

9. "Yolun neresinde olduğumuz o kadar da önemli değil. Nasıl olsa bundan sonraki her gün, bulunduğumuz yerden bir adım ileride olacağız."

On Derin Ayak İzi kitabından

10. "İnançlar ve alışkanlıklar yaşarken edinilir. Hiç kimse anasınn karnından profesör, madde bağımlısı ya da aziz olarak çıkmaz."

On Derin Ayak İzi kitabından

11. "Kalp, acı çekeceğini çoğu zaman önceden anlar ve kaçma fırsatı olduğu halde kaçamadığı için utanır. Zayıf noktası gün yüzüne çıktığı için duyduğu bir öz utançtır bu aynı zamanda."

Enginar Mevsimi kitabından

12. "Kusura bakma ama içinde aşk olmayan bir kitap, içine limon sıkılmamış sebze çorbasına benzer."

Hasta Bakıcı kitabından

BONUS: Lüset Kohen Fins'in son romanı Hasta Bakıcı'nın kısa tanıtım filmi çekildi. Seslendirme yazara ait.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
567
186
88
28
25
20
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kenan Taflan

Türkiye'de dünyadaki ilk 10 kitabevi arasında bir kitabevinin bulunduğunu biliyormuydunuz? http://www.bkmkitap.com/hakkimizda