Görüş Bildir
Haberler
Kripto Şirketi NYDIG’den Açıklama: Bitcoin Yıl İçinde Yüzlerce ABD Bankasına Girecek!

etiket Kripto Şirketi NYDIG’den Açıklama: Bitcoin Yıl İçinde Yüzlerce ABD Bankasına Girecek!

Merlot Vinho
01.12.2021 - 15:00

Bankalar, finansal devrim olarak nitelendirilen kripto para birimlerine set çekmeye çalışmış olsa da, artık bu alandaki gelişmelere dahil olmak istiyorlar. Kripto para firması NYDIG, ABD bankalarına ilk kez Bitcoin getireceklerine dair açıklama yaptı. İşte haber hakkındaki detaylar...

Not: Bu içerik bilgilendirme amacıyla yapılmıştır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Bitcoin ve kripto para birimlerinin benimsenmesi yönünde dev bir adım daha!

Bitcoin ve kripto para birimlerinin benimsenmesi yönünde dev bir adım daha!

Geçtiğimiz günlerde kripto para saklama firması New York Digital Investment Group (NYDIG), yaptığı bir açıklama ile gündeme geldi. Açıklamaya göre; birkaç ay içinde ABD banka müşterileri, kişisel hesapları üzerinden Bitcoin alma, satma ve saklama gibi işlemler yapabilecek. Ayrıca müşteriler, kripto para birimlerine özel avantajlara ve gelişmiş bankacılık araçlarına da sahip olacak. Böylece Bitcoin ve kripto para birimleri herkes için daha erişilebilir yatırım araçları haline gelecek.

Yüzlerce banka programa kayıt olmaya başladı bile.

Yüzlerce banka programa kayıt olmaya başladı bile.

NYDIG banka çözümler başkanı Patrick Sells, Bitcoin bankacılık programına yüksek bir talep olduğunu ve pek çok bankayla görüşmelerin sürdüğünü söyledi. ABD vatandaşlarının ve şirketlerinin banka ile olan ilişkilerini güçlendirmesi beklenen bu programa kayıt olanlar arasında Suncrest gibi küçük kuruluşların yanı sıra, bazı dev firmalar da var. Örneğin; bunlardan biri fintech lideri FIS (Fidelity National Information Services), bir diğeri ise bankacılık ve borç verme hizmetlerine özel dijital çözümler sunan Q2 Holdings.

NYDIG başkanı Yan Zhao'ya göre bankaların müşterilerini kripto para borsalarına kaptırma devri sona geliyor olabilir.

NYDIG başkanı Yan Zhao'ya göre bankaların müşterilerini kripto para borsalarına kaptırma devri sona geliyor olabilir.

Bitcoin bugüne kadar, klasik finans araçlarının karşısında duran bir amaca hizmet ettiği için bankaların saldırısına uğramıştı. Ancak bu finans devleri PayPal, Square, Robinhood gibi BTC benimseyicileri ve kripto para borsalarına olan büyük ilgiyi görünce geç kalmadan treni yakalamak istediler. 

NYDIG başkanı Zhao yaptığı bir açıklamada, bankaların artık kendi müşterilerinin kripto para borsalarına dolar gönderdiğini gördüklerini ve bu veriler sayesinde sistemlerine BTC eklemek istediklerini dile getirdi.

'Çünkü onlar Coinbase'lere, Kraken'lere ve Galaxy'lere giden mevduatları biliyorlar.'

NYDIG programı, JPMorgan Chase ve Bank of America gibi devlerin kripto para teklif baskısı yaşamasına neden olabilir.

NYDIG programı, JPMorgan Chase ve Bank of America gibi devlerin kripto para teklif baskısı yaşamasına neden olabilir.

Yüzlerce bankanın programa dahil olmak istemesi, bilinen dev bankaları zorlayabilir. Bu nedenle BTC gelişmelerine ayak uydurmak için Goldman Sachs hızlı bir duyuru yaptı ve JPMorgan NYDIG ile ürün incelemeye koyuldu. Ama bu dev firmalar, ultra zengin ailelere ve ofislere hitap edecek seviyede bulunuyor ve yerel Amerika halkını kapsamıyor.

Zhao'ya göre; Amerikalıların çoğu kurumsalların yatırım araçlarını kullanmaktan kaçınıyor. Bunun yerine kendi bankalarından her bütçeye uygun seviyede BTC almak onlara daha çekici geliyor. Dolayısıyla program ekonomik güçlenme için sağlam bir temel hazırlıyor.

Bankalarda çeşitli BTC ürünleri olacak.

Bankalarda çeşitli BTC ürünleri olacak.

NYDIG, BTC ile ödenen banka kart ödülleri, FDIC sigortası, BTC faizi veren hesap türü de olmak üzere yeni hizmetler sunmayı planladığını söyledi. 

Yapılan bir anket ise pek çok vatandaşın mevcut bankasından  Bitcoin hizmeti alabilseydi, kripto para yatırımları yapmayı daha fazla tercih edeceğini gösterdi. Ayrıca kripto para borsalarını aradan çıkartan bu sistemin finans varlıklarını tek bir yerden görmeye izin vermesi de önemli bir ayrıcalık olarak sunuldu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın