Görüş Bildir
Haberler
Kripto Para Piyasalarını Geleneksel Yatırım Araçlarına Göre Kat Kat Öne Taşıyan 10 Avantaj

etiket Kripto Para Piyasalarını Geleneksel Yatırım Araçlarına Göre Kat Kat Öne Taşıyan 10 Avantaj

Dale Cooper
20.04.2021 - 18:00 Son Güncelleme: 20.04.2021 - 18:36

Geleneksel yatırım araçları çok uzun zamandır hayatımızda ve artık hemen hemen hepimiz bunların avantajları ve dezavantajlarına oldukça hakimiz. Kripto para ise hayatımıza nispeten yeni girmiş durumda. Az çok fikrimiz var ancak temel olarak ne kadar avantajlı olduğu konusuna hakim değiliz.

Kripto para piyasalarını geleneksel yatırım araçlarına göre kat kat öne taşıyan avantajlarını sizler için derledik.

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

1. İşlem kolaylığı

Komisyoncularla veya yasal temsilcilerle iş yaparken her işlem için ödemeniz gereken çok sayıda işlem ücreti vardır. Bunun yanında tonla evrak işi, aracılık ücreti, komisyon ve karşılanması gereken diğer şeyler de var. Kripto para birimini kullandığınızda, aracı ihtiyac ortadan kalkar. İşlem, güvenli ağ üzerinde birebir gerçekleşir. İşlemler şeffaf olur ve akabinde denetim izlerini oluşturmanız sizin için daha kolay hale gelir.

2. Varlık devirleri

Kripto para birimleri, satıcıya bitcoin ile ödeme yaparak bir isim üzerindeki varlıkların sahipliğini başka bir isme aktarmak için kullanılabilir. Bunların hepsi blockchain ekosisteminde gerçekleşir. İşlemleri güvenli ve emniyetli bir şekilde gerçekleştirmenizi kolaylaştırır. Kripto para birimleri, üçüncü taraf onayları eklemek için tasarlanabilir ve ileriki bir tarihte tamamlanabilir. Kripto para birimini elinde tutan ve hesap üzerinde yetkisi olan kişi sizseniz, varlıkların işlemine dahil olan zaman ve masrafları azaltabilirsiniz.

3. Gizli işlemler

Nakit veya kredi kullandığınızda işlem geçmişi kaydedilir ve bu kayıt bankalar tarafından kullanılabilir. Kısacası her işlem yaptığınızda banka bunu kaydeder ve bu onun tanınmış bilgisi haline gelirken. Hesaptaki bakiyeyi dilediğiniz zaman kontrol edebilirsiniz ancak karmaşık ticari işlemler gerçekleştirirken çok sayıda finansal geçmişiniz de kontrol edilir. 

Kripto para birimi kullanmanın en iyi yanı, alıcıyla gerçekleştirdiğiniz her işlemin yegane olmasıdır. Her anlaşmada müzakere şartları girebilirsiniz. Bilgi, paylaşma konseptine göre değiş tokuş edilir. Yalnızca alıcıya açıklamak istediğiniz bilgileri paylaşabilirsiniz. Finans geçmişinizde geniş bir mahremiyet olur ve kimliğiniz korunur.

4. Düşük işlem ücreti

Genel olarak banka hizmetlerinde gerçekleştirdiğiniz her işlem için tahsil edilen bir sayı vardır. Her ay çok fazla işlem yapıyorsanız bu sayı da oldukça yüksek olabilir. Veri madencileri tazminatlarını kripto para birimi ağından alırlar ve bu nedenle de işlem ücretinde ya oldukça az olur ya da herhangi bir ücret uygulanmaz. Kripto para birimi işlemleri tarafından tahsil edilen işlem ücretleri, geleneksel finansal sisteme kıyasla daha düşüktür.

5. Erişim

İnternet, insanların kripto para birimlerini kolaylıkla ve güvenli bir şekilde transfer etmelerine imkan tanıyor. Kripto para birimi hizmeti internete erişimi olan herkes tarafından kullanılabilir. Ayrıca kripto para birimi ağını da bilmeleri gerekir. İnsanların internete erişimi olmasına rağmen, çoğu kişi banka veya borsa kullanmıyor. İlgili müşteriler için kripto para ekosistemini kullanarak işlemleri ve varlık transferlerini gerçekleştirmek daha kolay hale geliyor.

6. Sahiplik

Geleneksel bankacılık sisteminde kişi öldüğünde miktar adaya gider. Hizmet şartlarını ihlal ettiğinizde hesabın kapanma ihtimali vardır. Kripto para biriminin en iyi yanı, özel ve genel şifreleme anahtarlarının tek sahibi olmanızdır. Kripto para birimi ağını tanımlamanız sizin için daha kolay hale gelir.

7. Güçlü güvenlik

İşlemi kripto para biriminde yaptığınızda, bu işlemi tersine çeviremezsiniz. Bilgisayar korsanlarından korunmak için kripto para birimi işlem süreci boyunca kullanılan güvenilir bir şifreleme tekniğine sahip olursunuz.

8. Özerkleştirme

Blockchain teknolojisi, bitcoin işlem kayıtlarına sahip olan veritabanını yönetir. Özerkleştirme, işlemde yalnızca iki tarafı, yani gönderen ve alıcıyı içerecektir. Artık herhangi bir üçüncü şahısla uğraşmanıza gerek yok. Ne yaptığınızı izleyecek kimse yok.

9. Daha kolay uluslararası ticarete erişim

Şu anda ulusal düzeyde yasal ödeme aracı olarak büyük ölçüde tanınmasa da, doğaları gereği kripto para birimleri belirli bir ülke tarafından uygulanan döviz kurlarına, faiz oranlarına, işlem ücretlerine veya diğer vergilere tabi değildir. Ve blockchain teknolojisinin eşler arası mekanizmasını kullanarak, sınır ötesi transferler ve işlemler, döviz kurundaki dalgalanmalar ve benzerleri üzerinde herhangi bir komplikasyon olmadan yürütülebilir.

10. Uyarlanabilme

Şu anda dünya çapında dolaşımda olan 1200'den fazla benzersiz kripto para birimi veya altcoin bulunmaktadır. Birçoğu oldukça geçici olsa da kripto para birimi olgusunun esnekliğini gösteren belirli kullanım durumları için önemli bir oran oluşturulmuştur. Örneğin, blok zincirinde kimliğinizi gizlemeye yardımcı olan 'gizlilik odaklı paralar' ve çeşitli endüstri türleri için tedarik zinciri işlemlerini kolaylaştırabilen tedarik zinciri belirteçleri vardır.

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

OKX, her seviyeden traderlar için tamamen özelleştirilebilir bir kripto borsası sunar!

OKX ile Bitcoin ve diğer alt coinlerin alım satımını yapmak için tıklayın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın