Görüş Bildir
Haberler
Kredi Kartı Limitleri Belirlenirken Dikkate Alınan 10 Parametre

etiket Kredi Kartı Limitleri Belirlenirken Dikkate Alınan 10 Parametre

Lisa Campton
14.06.2023 - 14:02

Hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan kredi kartları sayesinde nakit taşıma ihtiyacı duymuyor, anlık olarak yüksek meblağlardaki işlemlerimizi de halledebiliyoruz. Tabi burada en önemli şeylerden biri de kredi kartları limitleri. Peki kredi kartı limitleri neye göre belirleniyor? Bu parametreler neler? İçeriğimize buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kredi kartı limitini ilk etkileyen faktör tabii ki gelir düzeyiniz.

1. Kredi kartı limitini ilk etkileyen faktör tabii ki gelir düzeyiniz.

Kişiye verilecek kredi kartının limiti ilk yıl için gelirinin maksimum iki katı, ilk yıldan sonra ise gelirinin maksimum dört katı olacak şekilde hesaplanır. Gelirinizin her yıl arttığı hesaba katıldığında her yeni yılda kredi kartınızın limitinin de artacağı aşikardır.

2. Aylık gelirden sonra gelen unsur bankalarda yüklü miktarda paranızın ve yatırımınızın bulunması.

Örneğin geliriniz çok yüksek rakamlarda değil ama bankada hesabınızda paranız varsa limit artabilir.

3. Kredi notunun düşük veya yüksek olması kredi kartı limitinizi belirleyen unsurlardan biri.

Kredi notu, bankaların en önem verdiği konulardan biri. Eğer ödemelerinizde aksaklık varsa banka kredi kartı limitlerinizi artırmayabilir. Ödemelerinizin aksaması demek kredi notunuzun düşmesine sebep olacağından limitiniz istediğiniz düzeye gelemez.

4. Kredi kartınızın limiti diğer kredi kartlarınızın limitleriyle doğru orantılıdır.

srv.onedio.com

Yani aylık gelirinize istinaden size bir genel limit verilir. Bütün kartlarınızın limiti bu genel limitin toplamıdır. Bir kredi kartınız düşük limitliyse diğerini daha yüksek alabilirsiniz.

5. Kredi kartını kullandığınız banka ile ilgili işlemleriniz de oldukça önem taşımakta.

Örneğin bir bankadan yüksek miktarda nakit giriş - çıkışı yapıyorsunuz. Veya kasanız bulunuyor. Bu banka size daha fazla limit verebilir. Yani bir bankadan düşük limit aldınız diye diğeri de öyle olmak zorunda değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Daha önce kullandığınız konut, araba veya ihtiyaç kredilerinin de limitinize etkisi olur.

Daha önce bankalardan çeşitli türlerde kredi çekmiş ve bunları düzenli olarak ödemiş biriyseniz limitinizin artması çok daha kolay olacaktır. Ancak çektiğiniz krediler düzenli olarak ödenmemişse bu kredi kartı limitinizin artmasına engel olacaktır.

7. Eğer SGK kaydınız yoksa ya düşük limitli bir kart alabilir ya da hiç kredi kartı alamazsınız.

Maaş bordrosu burada oldukça önemli. Yıllık geliriniz 12'ye bölünerek elde ediliyor ve bunun üzerinden değerlendiriliyor.

8. Kredi kartınızdan otomatik ödeme talimatları vererek hesabınızı aktif tutmalısınız.

8. Kredi kartınızdan otomatik ödeme talimatları vererek hesabınızı aktif tutmalısınız.

Bu sayede kartınız aktif olarak kullanıldığı da belli olmuş olur. Bu durum kredi notunuzun yükselmesini sağlayacak otomatik olarak da kart limitinize etki edecektir.

9. Farklı bankalara yapılan fazla kredi kartı başvurusu da kredi notunu etkilediğinden limitinizin artmasına engel olabilir.

Mümkün mertebe daha önce kullandığınız bankaları tercih edebilirsiniz. Müşterisi olduğunuz ve işlem yaptığınız bankalar daha fazla limit verebilir.

10. Kredi kartı borcunuzu ödeme şekliniz de en önemli unsurlardan biri.

Kredi kartı borcunuzun tamamını gecikmeye düşmeden zamanında ödemelisiniz. Kredi kartı borcunuzun sürekli asgari tutarını ödemeniz kredi notunuzu olumsuz etkiler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın