Görüş Bildir
Haberler
Korkunç Palyaço Geri Döndü! IT Serisi Hakkında Muhtemelen Bilmediğiniz 15 İlginç Detay

Korkunç Palyaço Geri Döndü! IT Serisi Hakkında Muhtemelen Bilmediğiniz 15 İlginç Detay

Son zamanların en iyi gerilim/korku yapımı 'It (O)' filminin 2.'si vizyona girdi! Biz de sizlere bu içerikte, film öncesinde çerez nitelindeki bilgileri sunalım istedik... 

🤡🤡🤡

1. Seri, 1986 yılında yayınlanan Stephan King'in aynı adlı romanından uyarlama.

Bu roman 1987 yılında İngiliz Fantezi Ödülü’ne layık görüldü ve aynı aynı yıl Locus ve Dünya Fantezi Ödülleri’ne aday olarak gösterildi.

1986 yılında ABD’de en çok satılan kitap oldu.

2. Serinin ana karakteri Pennywise’ın insanları manipüle etme ve bilinçaltlarını etkileme gibi yetenekleri var. Bu yüzden Derry’de yaşayan insanlar kayıpları hatırlamazlar ve hiçbir şey olmuyormuş gibi davranırlar.

Bu yüzden çocuk cinayetleri hiçbir şekilde çözülmez.

3. Kitapta Stephan King, Pennywise’ı bir shapeshifter (şekil değiştiren) olarak yaratmıştı. Ancak teknolojik yetersizlikten dolayı 1990’daki seride bu pek iyi şekilde anlatılamadı.

Ama günümüz teknolojisiyle bu çok daha mümkün olduğu için Pennywise’ın bu yönü yeni filmlerde çok daha fazla ön plana çıkıyor.

4. İlk filmin sonunda "Ezikler Kulübü" üyeleri Pennywise'ı yenmiş olabilir ama Pennywise sanıldığı gibi ölmedi.

27 yıl sonra dönmek üzere derin bir uykuya daldı...

5. Bu yüzden ilk film “Ezikler Kulübü”nün çocukluk hallerine odaklanırken 2. film 27 yıl sonrasına yani yetişkin hallerine odaklanacak.

Karakterler yine Derry’de buluşacak.

6. İkinci filmin yönetmen koltuğunda yine ilk filmi yöneten Andy Muschietti oturuyor. Yapımcısı ise kız kardeşi Barbara Muschietti.

Bu iki isim aynı zamanda “Mama” filminde de birlikte çalıştılar.

7. Yönetmen Andy Muschietti, kız kardeşi Barbara Muschietti ile birlikte sahip oldukları bir totem/batıl inanç gereği çekimlerin sürdüğü 18 hafta boyunca saçlarını hiç kestirmedi.

Muschietti bununla ilgili, 'Çekimler boyunca aynaya baktığımda karşımda duran kişi sanki ben değildim, Polonya'dan aldığım saçtan yapılma bir bere taşıyormuş gibi hissettim.' diyor.

8. 2. Filmde Beverly Marsh’ın yetişkin halini canlandıracak olan Jessica Chastain de yönetmen Andy Muschietti ile birlikte daha önce “Mama” filminde birlikte çalıştı.

Burada Annabel karakterini canlandırdı.

9. İlk filmde kardeşini kaybeden Bill Denbrough karakterini ikinci filmde ise X-Men serisinde Profesör Xaiver rolüyle izlediğimiz James McAvoy canlandırıyor.

10. “Ezikler Kulübü”ndeki 7 üyeden yalnızca 1’i Derry’i terketmedi ve 27 yıl boyunca şehrin kütüphanesinin üstünde yaşadı.

Bu karakter ise Mike Hanlon’dı.

11. Çocukluk masumiyetinin simgesi sayılan kırmızı balon, seride Pennywise’ın lanetinin bir habercisi olarak kullanılıyor.

Yani ekranda kırmızı balon görüldüğü zaman kötü olaylar meydana geliyor.

12. Pennywise karakterini canlandıran Bill Skarsgard, IT’in orijinal televizyon dizisinin ilk yayınlandığı tarihte yani 1990’da doğdu.

Aynı zamanda Bill Skarsgard, Pennywise’la özdeşleşen bakışı atabilmek için herhangi bir görsel efekt kullanmaya gerek kalmadan gözlerini iki farklı yöne yuvarlayabiliyor.

13. Vizyona giren 2. filmdeki kanlı sahnelerinin çekilebilmesi için 5000 galon (yaklaşık 23000 litre) selüloz ve kırmızı boya kullanıldı.

Bunlardan 2,5 tonu yalnızca Jessica Chastain'ın yer aldığı banyo sahnesi için kullanıldı.

14. Film için 10 farklı Pennywise kostümü ve diğer karakterlerin giydikleri kostümlerin aynılarından 60'ar adet üretildi.

Ve bu kostümlerde 9 farklı kan tonu kullanıldı.

15. Devam filminin ilk filme referans olan flashbackler içermesi de beklenen şeyler arasında.

Yönetmen Muschietti, iki filmin bir bütün olduğu anlayışını izleyiciye vermek için zaman çizgisi arasında bir bağlantıyla filmi anlatmak istiyor.

Aynı zamanda bu flashbacklerin çoğu ilk filmde izlemediğimiz sahnelerden oluşacak. Ve evet, bu sahneler 2. film için çekildi.

Derry'de yaşanan olaylardan 27 yıl sonrasını konu alan "O Bölüm İki", 6 Eylül'de sinemalarda!