Görüş Bildir
Haberler
Kore Sineması Sevenlerin Mutlaka Ziyaret Etmesi Gereken 9 Yer

Kore Sineması Sevenlerin Mutlaka Ziyaret Etmesi Gereken 9 Yer

bathsheba
24.06.2022 - 12:46

Dünyada büyük ses getiren Parazit, Squid Game gibi yapımlarla Kore sineması ve dizi endüstrisi son üç yıldır altın çağını yaşıyor. Siz de Kore yapımlarını severek takip eden ve hayranı olduğunuz yapımların geçtiği yerleri gezerek tatilinizi farklı bir deneyime dönüştürmek isteyenlerdenseniz; Kore Turizm Organizasyonu’nun hazırlamış olduğu K-Drama listesi tam size göre!

Kore yapımlarını sevenler için Güney Kore’de gezip deneyimlenebilecek 9 yeri sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kore Film Arşivleri Federasyonu

1. Kore Film Arşivleri Federasyonu

2020 Oscar ödüllerine damgasını vuran Parazit (IMDB 8.5/10) filmi gözlerin Kore Sineması’na çevrilmesini sağladı. Son yıllarda Kore yapımlarının dünyada daha fazla takip edildiğine ve Koreli oyunculara Hollywood yapımlarında daha fazla şans verilmesine şahit olmaya başlasak da karşımızda karşımızda 100 yıllık bir arşivi bulunan bir sinema kültürü var. Bu kültürü tanımak isteyenleri Seul’daki Kore Film Arşivleri Federasyonu’nu ziyaret etmeye davet ediyoruz. Filmlerden senaryolara, tezlere ve filmlerde kullanılan eşyalara kadar birçok şeyi bir arada bulabileceğiniz bu müze, alanında dünyada özel bir yere sahip.

2. CGV Myeongdong Station Sinekütüphanesi

2. CGV Myeongdong Station Sinekütüphanesi

Seul’u ziyaret eden bir sinefilseniz, mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir diğer yer de CGV Myeongdong Station Sinekütüphanesi. Bünyesinde sinema ile ilgili 10 binden fazla kitabı barından bu kütüphanede, kitapların yanında orijinal filmlere, senaryolara ve sinema dışında sanatla ilgili farklı kaynaklara da ulaşmanız mümkün.

3. Busan’da Sinema Merkezi, Caddesi ve Filmler Müzesi

3. Busan’da Sinema Merkezi, Caddesi ve Filmler Müzesi

Kore sineması ruhunu gerçek anlamda yaşayabilmeniz için mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri Güney Kore’nin Busan şehri. Sinemanın ışıltılı dünyasına davet eden Busan Cinema Center, film posterleri ve eğlenceli heykelleriyle farklı bir deneyim vadeden Haeundae Sinema Caddesi ve Busan Filmler Müzesi ile sinema dünyasına hiç unutamayacağınız bir deneyimle yaklaşmış olacaksınız.

Kore Dalgası’nın (Hallyu) önemli bir parçasını oluşturan K-Drama, Kore melodramları olmadan düşünülemez. Pandeminin en yoğun yaşandığı 2020 ve 2021 yıllarında, sıkıntısını ekran karşısında duygusal yapımlarla atanların imdadına Kore melodramları yetişti. Kore duygusal yapımlarını sevenlerdenseniz bu durumda romantik sahnelere ev sahipliği yapan yerleri de deneyimlemeyi isteyeceğinize şüphe yok.

4. Romantik Kore Filmlerine Ev Sahipliği Yapan Yerler

4. Romantik Kore Filmlerine Ev Sahipliği Yapan Yerler

Bu dönemde büyük beğeni kazanan duygusal Kore yapımları arasında Crash Landing On You, (IMDB 8.7/10) ve Itaewon Class (IMDB 8.2/10) filmlerinin geçtiği Seul’daki Namsan Park ile Hantangang nehri üzerindeki Gökyüzü Köprüsü ziyaret edilecekler listesine ekleneceklerden. Daha farklı ve romantik anlar için The King’s Affection (IMDB 7.9/10) K-Drama’sının çekildiği Munheon Seowon Konfüçyüs Akademisi’nde mehtaplı bir gece de düşünülebilir.

5. Görebileceğiniz En Şirin Film Platosu: Petite France Village

5. Görebileceğiniz En Şirin Film Platosu: Petite France Village

“My Love from Another Star” (IMDB 8.2/10) filminden tanıdık gelebilecek Petite France köyü görebileceğiniz en şirin film platolarından biri. Çizgi filmleri andıran mimarisi sadece filmlere güzel bir set olmuyor, aynı zamanda ziyaretçilerine renkli kareler de veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tarihi Kore Filmlerinin Çekildiği Setler

6. Tarihi Kore Filmlerinin Çekildiği Setler

Tarihi Kore yapımlarını tercih edenler için de gezi önerimiz var. Bunlardan biri Kral Joseon’un hayatını konu edinen The Red Sleeve (Red Sleeve IMDB 8.6/10) filminin çekildiği Yongin DaeJangGeum Park. Sadece tarihi dramalar değil, aynı zamanda modern yapımlara da sahipliği yapan bu parkta aynı zamanda Joseon dönemi giyim tarzını deneyimlemek de mümkün. Ziyaret edebileceğiniz bir diğer yer Seodongyo Tema Parkı olabilir. İçinde iki farklı sarayın bulunduğu bu park, adeta açıkhava film seti gibi. Love in the Moonlight (IMDB 7.8/10) filminin çekildiği bu park aynı zamanda güzel bir fotoğraf alanı. Tarihi yapımları sevenler Güney Kore’de ayrıca ülkenin Japon Denizi kıyısında bulunan Gyeongsangbuk-do'daki film setlerini ziyaret edebilirler.

Kore filmlerinde gördüklerinizi Kore pazarlarında bulun

Kore filmlerinde gördüklerinizi Kore pazarlarında bulun

Şimdiye kadar duymadıysanız bile yakın bir dönemde duyacağınız yeni kelimelerden biri “gat” olacak. Kore’nin geleneksel şapkası olan “gat” bir Netflix yapımı olan “Kingdom” (IMDB 8.3/10) dizinde bolca gördüğünüz bu şapka modeli dünyada giderek popüler oluyor. Peki, Squid Game dizinde sıkça gördüğünüz teneke kutular hiç dikkatinizi çekti mi? Kore’de görüp hatıra olarak evinize taşımak isteyebileceğiniz o kadar çok hediyelik eşya var ki… Bunun için Kore dizi ve filmlerinde de gördüğünüz bazı pazarları ziyaret etmenizi öneriyoruz.

7. Seul Bangsan Pazarı

7. Seul Bangsan Pazarı

“My ID is Gangnam Beauty” (IMDB 7.4/10) dizisine de bazen fon oluşturan Seul Bangsan Pazarı; dekor, kırtasiye, düşük bütçeli kendin yap malzemeler, aromaterapi ürünleri ve el yapımı kozmetikleri içeren bu pazar aynı zamanda başka Kore pazarlarına yakın olmasıyla da iyi bir gezi başlangıç noktası.

8. Marudal Oyun Alanı

8. Marudal Oyun Alanı

Squid Game (IMDB filminde izlediğiniz birçok çocuk oyununu burada deneyimlemeniz için Marudal Oyun Alanı bulunuyor. İstenmeyen herhangi bir kötü sonla karşılaşmadan eğlenerek oynayabileceğiniz bu oyunlar için bir diğer adresiniz de Everland Tema Parkı’na da ev sahipliği yapan Gyeonggi-do olabilir. Burada bulunan Genç Anıları Retro Müzesi, hem oyunları hem de kıyafetleri ile sizi gerçek anlamda Kore’nin 70 ve 80’li yıllarına götürmeyi vadediyor.

9. Hocheon Kültür Platformu

9. Hocheon Kültür Platformu

Kore’de gece turizmi K-Drama’nın da etkisiyle giderek artıyor. Hatta bunun için Kore’de “Kültürel Miras Gece Turu” gibi geziler de düzenlenmeye başladı.

“Fight for My Way” (IMDB 8.1/10) dizisini izleyenler bu tür bir gezinin neler vadettiğine aşinalar. Dizide ekranlara gelen Busan Limanı ve Sanbok Yolu görüntüsü Kore’de gecelerin ne kadar güzel olabileceğinin güzel bir örneği. Hocheon Kültür Platformu terası böyle bir manzarayı deneyimleyebilmeniz en ideal noktalardan biri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın