Görüş Bildir
Haberler
Köpeğinizin Tüyleri Aslında Size Çok Şey Anlatıyor! 10 Maddede Köpeğinizi Sağlıklı Tüylere Kavuşturma Rehberi

Köpeğinizin Tüyleri Aslında Size Çok Şey Anlatıyor! 10 Maddede Köpeğinizi Sağlıklı Tüylere Kavuşturma Rehberi

Royal Canin
02.07.2018 - 11:39

Köpeğinizin sağlık durumu öncelikle, deri ve tüylerinden anlaşılır. İyi bir tüy tarama rutininiz ve tüy sağlığı hakkında yeterli bilginiz varsa, onun postunu sağlıklı tutmak için gereken en önemli şeyi yapmış sayılırsınız :)

Peki nelere dikkat edilmeli?

1. İyi bir fırçalama rutini, hem onun mutluluğunu sağlayan en büyük aktivite, hem de deri ve tüy sağlığına yaptığınız en büyük katkı olacaktır.

2. Köpeğinizin yumuşak ve parlak tüyleri, sağlıklı olduğunun ilk habercisidir.

Yüksek sindirilebilir özellikte olan proteinler ve sağlıklı yağlar içeren bir mama, köpeğinizin deri ve tüy sağlığını en çok koruyan etmendir. Özellikle mevsimler değişirken karşılaşılan tüy dökme problemini, köpeğinizin ırkına uygun doğru bir mama seçerek azaltabilirsiniz.

3. Aynı zamanda derisinin yağlı olmaması da içinizi ferahlatacak önemli ipuçlarındandır.

4. Köpeğinizin tüyleri ve derisinde her zamankinden farklı, değişik bir koku olması da size verilen bir işarettir.

Bu gibi durumlar mevsim, parazit, mantar ya da mama gibi çeşitli sebeplerden kaynaklı olabilir. Veteriner hekiminize danışmak akıllıca olacaktır çünkü köpek kokusu denilen şey, deride biriken bakterilerden kaynaklıdır.

5. Ellediğinizde çokça tüy dökülmesi ve kırılması sorunuyla karşılaşıyorsanız, bu da kötüye işaret olabilir. Kendiliğinden geçmesini beklememeli ve bir veteriner hekimden yardım almalısınız.

6. Köpeğinizin tüylerinde kolayca geçmeyecek dışkı, çamur ya da çıkmayan bir leke yoksa, banyo yaptırmak için uzmanlar tarafından ayda bir sıklığını geçmemeniz önerilir.

7. Bu banyo ise kesinlikle sizin kullandığınız ürünlerle değil, köpekler için özel üretilmiş temizleme solüsyonlarıyla yapılmalıdır. Bu da deri ve tüy sağlığında oldukça önemlidir.

8. Yaz mevsiminde güneş ışınlarından ve uzun süre tuzlu sudan uzakta durmaları, derilerinin ve tüylerinin sağlıklı olmasına katkıda bulunur.

9. Deri sorunlarının bir diğer sebebi de beslenme eksikliğidir. Bu durum ise, normal deri yapısının bozulmasıyla kendini belli eder.

10. Tüy sağlığını koruyan en önemli maddelerin başında da beslenme gelir. Yüksek sindirilebilir özellikte, protein açısından güçlü ve sağlıklı yağlar içeren bir mama onların deri ve tüy sağlığını korumakta gerçekten de başroldedir.

Özellikle deri ve tüy sorunlarının çok görüldüğü yaz mevsimlerinde dikkat etmek, onlara uzun ve keyifli bir yaşam hediye edecektir.

Doğru mama ve köpeğinizin cinsine uygun doğru beslenme yöntemlerini öğrenmek için Royal Canin'in web sitesine göz atabilirsiniz.

Doğru mama ve köpeğinizin cinsine uygun doğru beslenme yöntemlerini öğrenmek için Royal Canin'in web sitesine göz atabilirsiniz.