Görüş Bildir
Haberler
Koğuş Kalk! Hafta Sonu Bile Erkenden Uyanan İnsanların 13 Özelliği

Koğuş Kalk! Hafta Sonu Bile Erkenden Uyanan İnsanların 13 Özelliği

Öykü Parlak
20.04.2018 - 16:40

Miskinliğe, yatakta harcanacak boş zamanlara yer yok. Hayat öğlen on ikiye kadar uyumak için çok kısa. Bunu bilen ve günün çoğunu uykuda harcamak istemeyen insanlar, biliyorum sayınız hiç de az değil!

1. Sorumluluk sahibidir.

Sorumluluklarının farkındadır ve yapması gereken her şeyi, yapması gereken saatte yapar. Bahaneler üretmez. Hiçbir zaman işe geç kalmaz, 'Evimi su bastı, telefonum kendi kendine kapanmış, alarmım çalmadı' gibi bahanelere onun hayatında yer yoktur.

2. Zamanı kıymetlidir.

Onun için zaman, uykudan daha önemlidir. Sırf yarım saat daha fazla uyuyacak diye hayatı kaçırmayı göze almaz. Bu yüzden boşa geçirilecek zamanı yoktur. Bir an önce kalıp hayatın akışına katılması gerekir.

3. Görev insanıdır.

Ona sadece bir görev verin, arkanıza yaslanın ve ne kadar kısa sürede neler başardığını izleyin!

4. Güvenilirdir.

Sahip olduğu iç disiplin sayesinde, her konuda güveninizi kazanmayı başarırlar. Onunla hangi işe girerseniz girin, nasıl bir plan yaparsanız yapın, gözünüz arkada kalmaz.

5. Her zaman neşeli ve enerjiktir.

İnsanlar yumuşak yataklarında yatıp miskinlik yaparken, o çoktan kalkıp duşunu almış, en sevdiği şarkıyla güne başlamış olur. Erken kalkmak onun için bir eziyet değil, aksine günü daha pozitif geçirmek ve mutlu olmak için bir aracıdır. Onun yanındayken somurtkan yüzlere, memnuniyetsiz tavırlara maruz kalmazsınız çünkü kendisini neyin mutlu ettiğini çok iyi biliyordur.

6. Sorun değil çözüm insanıdır.

En ufak sorunda pes eden, eli ayağına dolaşan tiplerden değildir. Sorunun yarattığı zorluklarla değil o sorunun nasıl çözüleceğiyle ilgilidir. İnsanlar 'Mahvolduk, ne yapacağız şimdi?' diye düşünürken o çoktan işin çözümünü düşünmeye başlamıştır. Genelde de çözüme çabuk ulaştığı için kafası rahattır.

7. Hiçbir şeyden şikayet etmez.

Herkesin çevresinde, her şeyden şikayet eden, sürekli mutsuz ve negatif olan insanlar vardır. İnsanın yaşam enerjisini emerler, yaşadığına pişman ederler. Erken uyanan insanlarda böyle bir durum göremezsiniz. Hayatın getirdiği her şeye karşı hazırlıklıdır ve hiçbir şeyden şikayet etmez. Şikayet etmenin, huzursuzluk ve negatiflik dışında hiçbir şey getirmediğini, hiçbir işe yaramadığını bilir.

8. Kimseyi yarı yolda bırakmaz.

Konu ne olursa olsun, sonu nasıl bitecekse bitsin, her adımda yanınızdadır. Elinizi asla bırakmaz. Eğer düşecekseniz de birlikte düşersiniz.

9. Planlıdır.

Hayatındaki hiçbir konuyu şansa bırakmaz. Plansız gelişen hiçbir şeyden hoşlanmaz. Bu yüzden çoğu insan onu sıkıcı olarak nitelendirse de, onun umurunda değildir. Her zaman bir sonraki adımı hesaplayarak harekete geçer.

10. Sağlıklı yaşam sevdalısıdır.

Diğer insanlar yeyip yeyip kilo almadığını sanır ve onu kıskanır ama bilmezler ki o her sabah erkenden sporunu yapar, sağlıklı bir kahvaltıyla güne başlar. Bu yüzden de tembel insanlara hiç tahammülü yoktur. Aslında o bir mucizeyi başarmıyordur. Herkesin yapabileceği bir formüldür bu ama insanlar tembelliğe ve hareketsizliğe o kadar alışmıştır ki. Onu uzaktan izleyip kıskanmakla yetinirler.

11. Tek başına kahvaltı yapmaya alışmıştır.

Erkenden uyandığı için çoğu zaman tek başına kahvaltı yapar. Hafta sonları erkenden uyanıp çizgi film izleyerek ev halkının uyanmasını bekleyen çocuk gibidir. Arkadaşlarının geç uyanmasına alışmıştır fakat onlara uymak yerine kendi kahvaltısını hazırlayıp bir an önce güne başlar.

12. Hayatında sürprizlere yer yoktur.

Planlı yaşamasından mıdır bilinmez, hayatında sürprizlere, beklenmedik olaylara yer yoktur. Her şey onun kontrolünde ilerlesin ister.

13. İsteyip de elde edemeyeceği hiçbir şey yoktur.

Kendisine bir hedef belirlemesi yeterlidir. Onu elde etmek için, her şeyi planlar, çok çalışır ve bir şekilde elde eder. İstediği şeye tam olarak odaklanır. Hiçbir şeyin dikkatini dağıtmasına, onu yolundan çevirmesine izin vermez.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
66
31
20
9
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serenat Athena

Önümde koskoca iki gün var. O günleri dolu dolu yaşamak için hep erken kalkarım. Tatil günlerinde öğleden sonraya kadar uyumak demek, o günlerin boşu boşuna ... Devamını Gör

Gece Hayalcisi

koyundur, gecenin karanlığında huzur bulamaz anca uykuyla doldurur en güzel saatleri.

Pasif Kullanıcı

Ya da sadece hafta içi erken kalkmaya alıştığı için hafta sonları da erken uyanıyordur...