Görüş Bildir
Haberler
En İyi Kepek Şampuanı Tavsiyeleri

etiket En İyi Kepek Şampuanı Tavsiyeleri

Kübra B.
02.12.2022 - 16:51 Son Güncelleme: 01.04.2024 - 17:35

Hayat kalitemizi düşüren saç problemlerinden biri olan kepek; kaşınma, yağlanma ve tahriş gibi kötü etkileri de beraberinde getiriyor. ''Kepeğe kesin çözüm nedir?'' sorusuna verilecek en doğru cevap doğru şampuan seçimi diyebiliriz. 

Birçok şampuan arasında ''Kepekli saçlar için en iyi şampuan hangisi?'' diye merak edenler için doktorların önerdiği kepek şampuanı da dahil olmak üzere en etkili kepek giderici şampuanları bir araya getirdik. Gelin birlikte bakalım.

Bu içerik 02.12.2022 tarihinde oluşturulmuştur, bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre listelenen ürün fiyatlarında değişiklikler olmuş olabilir.

Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.

“Bu içerik marka iş birliği içeriyor.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ducray Kelual DS Şampuan

1. Ducray Kelual DS Şampuan

Avrupa’nın 1 numaralı kepek bakım markası Ducray’in inatçı ve şiddetli kepek problemine karşı geliştirilen Kelual DS Şampuan, kepek probleminin neden olduğu kızarıklığa ve kaşıntı hissine karşı etkili çözüm sunuyor. Kelual DS Şampuan içeriğindeki aktif bileşenler sayesinde %89 kepek görünümünde, %80 kaşıntı hissinde azalma sağlıyor. İlk kullanımdan itibaren hızlı ve uzun süreli bir rahatlama sağlamaya destek oluyor.Dermatologlar tarafından önerilen Kelual DS Şampuan, kadın ve erkeklerin kullanımına uygundur.

 Linki burada.

2. Bioxcin Aquathermal Kepek Karşıtı Termal Şampuan

2. Bioxcin Aquathermal Kepek Karşıtı Termal Şampuan

Bioxcin Aquathermal Kepek Karşıtı Termal Şampuan, kepek için özel bir aktif olan Çinko ile saçlı derinin kepekten kaynaklı bozulan yapısının normal ve sağlıklı olmasına destek oluyor. İçeriğindeki Bolu Göynük Termal Suyu ile yüksek kükürt oranı sayesinde kepek ile mücadelede ekstra rol oynuyor ve saç derisini ferahlatıyor. Probiyotikler ile cildin doğal bariyerini güçlendirerek saç ve saçlı deriyi beslerken, B6 vitamini ile kepek kaynaklı kaşıntıyı azaltıyor, sağlıklı saç derisi oluşumuna katkı sağlıyor.

Düzenli kullanım ile saçtaki kepeklenmeyi azaltarak zaman içinde tamamen ortadan kalkmasına yardımcı oluyor. Bioxcin Aquathermal Şampuan SLES ve Paraben içermiyor.

Linki burada.

3. Vichy Dercos Anti-Pel Kepeğe Karşı Etkili Bakım Şampuanı

3. Vichy Dercos Anti-Pel Kepeğe Karşı Etkili Bakım Şampuanı

Normal ve yağlı saçlar için özel olarak geliştirilen Vichy Dercos Anti-Pel, doktorların önerdiği kepek şampuanları arasında yer alıyor. 

İçeriğinde kepeğe karşı en etkili maddelerden olan selenyum ds ve salisilik asit bulunuyor. Bu nedenle en etkili kepek giderici şampuanlardan biri diyebiliriz.

Tekrar kepek oluşumunu 6 haftaya kadar kontrol ederek, kaşıntı hissini de azaltmaya yardımcı oluyor. 

Linki burada.

Kullanıcı yorumu:

Egzamalı bir saç derisine sahibim. Bu sebeple kaşınma ve kepek problemi baş gösteriyordu. Tavsiye üzerine kullanmaya başladım. İlk yıkamada etkisini gösterdi. Haftada üç yıkama ile sağlıklı bir saç derisine sahip oldum.

4. Davines Purifying Kepeğe Karşı Şampuan

4. Davines Purifying Kepeğe Karşı Şampuan

İçeriğindeki adaçayı ile saç derisini rahatlatan Davines Purifying, kepek problemini çözerken saça bakım yapmayı da ihmal etmiyor. Bunun yanı sıra saç derisindeki ölü deriyi de arındırıyor ve cildi rahatlatıyor. 

Paraben ve sülfat içermiyor. 

Ortalama 2 günde bir kullanılması tavsiye ediliyor.

Linki burada.

Kullanıcı yorumu:

Ürün kepeğe karşı çok çok etkili. Yüzünüzdeki diğer cilt problemlerine de iyi geldiğini söyleyebilirim. Kokusu ve rengi çok hoş. Saçınızda ve yüzünüzde dermatit var ise tavsiye ederim.

5. Kerastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire Kepek Önleyici Şampuan

5. Kerastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire Kepek Önleyici Şampuan

Kuru ve yağlı kepeğin 8 hafta boyunca yeniden oluşmasını engelleyen Kerastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire, saç derisine özel bakım sağlıyor. 

Silikonsuz formülünün içinde kepeğe karşı etkisiyle öne çıkan salisilik asit ve çinko piritiyon bulunuyor.

Linki burada.

Kullanıcı yorumu:

Erkek kardeşimin kepek ve egzama problemine bugüne kadar en iyi gelen şampuan olduğu için alıyoruz. Kişiden kişiye ürün farklılık gösterebilir elbette ancak biz memnun kaldık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bioderma Nodé DS+ Cream Şampuan

6. Bioderma Nodé DS+ Cream Şampuan

Dermatologların tavsiye ettiği, tekrarlayan yağlı kepek problemine karşı özel olarak üretilen Bioderma Nodé DS+ Şampuan, saç derisinde oluşan yağ üretimini en aza indiriyor. 

Kepeğin meydana getirdiği kaşıntıyı zengin içeriği sayesinde hafifletiyor ve saçı nemli tutuyor. 

İlk 3 hafta içerisinde haftada 3 kez uygulanması tavsiye ediliyor. 

Kepeğe karşı etkili maddelerden sikloproksalamin, çinko piriton ve salisilik içeriyor.

Linki burada.

Kullanıcı yorumu:

Seboreik dermatitten muzdaribim, kafamdaki kepek ve soyulmayı bıçak gibi kesti. Keşke daha önce keşfetseydim.

7. Ducray Kelual Ds Şampuan

7. Ducray Kelual Ds Şampuan

Kuruluğa bağlı kaşıntıyı hafifleten Ducray Kelual Ds Şampuan, inatçı kepeğe karşı etkisiyle öne çıkıyor.

Uzun süreli kepek önleyici etkisi ile saç derisini hızla yatıştırıyor ve içeriğindeki çinko sayesinde saçın doğal yapısını güçlendirmeyi de ihmal etmiyor. 

En az 6 hafta olmak üzere haftada 2 kez uygulanması tavsiye ediliyor.

Linki burada.

Kullanıcı yorumu:

Ciddi anlamda kepeği azaltıyor kaşıntılı kepekli kabuklu saçlı deride çok işe yarıyor. Çok memnun kaldım.

8. Sebamed Kepek Önleyici Bakım Şampuanı

8. Sebamed Kepek Önleyici Bakım Şampuanı

İçeriğindeki pirokton olamin sayesinde saç derisini nazikçe temizleyerek kepeğin oluşturduğu tahrişe karşı koruyor. 

%100 sabunsuz ve alkalisiz formülüyle kepekleri temizleyerek saça ihtiyacı olan nemi sağlayıp, hacim ve parlaklık kazandırıyor.

Yağlı saçlar ve kepeğe yatkın saç derisi için kullanımı tavsiye ediliyor. 

Linki burada.

Kullanıcı yorumu:

Saç derim çok kuruydu, bu nedenle de kepek sorunum oluyordu. Bu ürünle ilk kullanımda bile azaldığını hissettim. Kokusunu da beğendim, tüm Sebamed ürünlerindeki gibi temiz hissettiren hafif medikalimsi bir kokusu var.

9. Dermadolin Pirdolin Şampuan

9. Dermadolin Pirdolin Şampuan

Saç derisindeki kaşıntı, pullanma ve kepeği önlemeye yardımcı olan Pirdolin Şampuan, saç tellerini güçlendirmede de son derece etkili bir ürün.

Tüm saç tiplerinin kullanımına uygun olarak üretilmiş bu şampuan, paraben ve silikon içermiyor. Boyalı saçların kullanımına da uygun. 

Linki burada.

Kullanıcı yorumu:

Ürünü egzamam olduğu için kullanıyorum. Diğer şampuanlar çok kötü yapıyor saç derimi. Egzamalarım resmen kanıyor kaşımaktan. Ama bu ürünü kullandığımda hafifliyorlar çoğu zaman çıkmıyor hatta, dönemsel olduğu zamanlarda da hafifletmesine yardımcı oluyor. Ürün diğer şampuanlara göre küçük ama bana 2 ay yetiyor. Çok uzun zamandır bunu kullanıyorum doktor önermişti. Değiştirmeyi de düşünmüyorum çünkü egzama nedeniyle diğer kullandığım şampuanlar gibi saçımı sertleştirmiyor da. Kokusu da yok ne iyi diyebilirim koku açısından ne de kötü çünkü yok. Ve saçlarımın uzamasına yardımcı olduğunu düşünüyorum. Egzamam olduğu için krem, maske vs. kullanamıyorum ben sadece saçımı tararken fısfıslı kremlerden sıkıyorum ama onların uzamaya yardımcı olacağını düşünmüyorum tabii ki, biraz bu şampuanın etkisi olduğu düşünüyorum.

10. Yves Rocher Kepek Önleyici Şampuan

10. Yves Rocher Kepek Önleyici Şampuan

İlk kullanımdan itibaren 15 gün içinde kepeğin tekrar oluşumunu önlemeye yardımcı olan Yves Rocher Kepek Önleyici Şampuan, içeriğindeki organik agav ile saç köklerinin beslenmesini de sağlıyor. 

Ayrıca yine içeriğindeki nar kabuğu kepek önleyici, arındırıcı ve koruyucu özellikleriyle öne çıkıyor. 

%96 bitkisel içeriğiyle silikon, paraben ve mineral yağ içermiyor.

Linki burada.

Kullanıcı yorumu:

Saçımda dermatit var her şampuanı kullanamıyorum hemen kepek ve yara oluyor. Bu şampuanı kullanınca iki yıkamada düzeliyor ve artık başka şampuan kullanmadığım için uzun zamandır kepek şikayeti yaşamıyorum Sürekli stok yapıyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Head & Shoulders Clinical Strength Kepek Şampuanı

11. Head & Shoulders Clinical Strength Kepek Şampuanı

Seboreik dermatit, kepek, pullanma, kaşıntı, tahriş ve kızarıklık gibi sorunları önlemek üzere özel olarak geliştirilen Head & Shoulders Clinical Strength, ilk yıkamadan itibaren etkisini gösteriyor. 

%1 Selenyum Sülfit içerdiğini de söylemeden geçmeyelim. 

Linki burada.

Kullanıcı yorumu:

Erkek arkadaşım için aldım kullandığı günden beri 3 gün içerisinde etkisini gösterdi. Pul pul dökülmeler oluyordu şuan hiçbiri kalmadı. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Birçok ilaç kullandık işe yarayan sadece bu şampuan oldu verilen parayı hak ediyor.

12. Bioxcin Aqua Thermal Kepek Karşıtı Şampuan

12. Bioxcin Aqua Thermal Kepek Karşıtı Şampuan

Kepek sorunu yaşayan, yağlanmaya eğilimli saç ve saç derisi için özel arındırıcı bir şampuan olan Bioxcin Aqua Thermal, içeriğindeki kükürt oranı yüksek termal su ile kepeği önlüyor ve saç derisini rahatlatıyor. 

Ayrıca yine içeriğinde bulunan B6 vitamini ile kepek kaynaklı kaşıntıyı azaltarak, sağlıklı saç derisinin oluşumuna destek oluyor.

Linki burada.

Kullanıcı yorumu:

Saçım son zamanlarda o kadar çok kaşınıyordu ve kepeklenmişti ki asla geçmeyecek sanıyordum ta kiii bu kurtarıcım olan şampuanla tanışana kadar💕 1 haftadır kullanıyorum ve ilk yıkamadan itibaren saçımda kaşınma ve kepek kalmadı. Kafamın içi nefes alıyor resmen aradığım şampuanı buldum sonunda ve hemen stok yaptım 🥰

13. Clear Men Kepeğe Karşı Etkili Saç Bakım Şampuanı

13. Clear Men Kepeğe Karşı Etkili Saç Bakım Şampuanı

En bilinen ve en çok tercih edilen kepeğe karşı etkili şampuanlardan biri olan Clear Men, ferahlatıcı mentol etkisiyle kullananlardan tam puan alıyor. 

Tekrarlanan kepek problemi yaşayanlar için özel olarak geliştirilen formülü ile saç derisini derinlemesine arındırıyor, besliyor ve gün boyu süren ferahlık sağlıyor. 

Linki burada.

Kullanıcı yorumu:

Mentollü başka markalarda var ancak Clear'ı kullandığımda olan o ferahlık hissini vermiyorlar. Bunun hissini seviyorum. Ayrıca kepek de yapmıyor. Cildime en iyi gelen bu seri. Yıllardır kullanıyorum. Denemeyen varsa tavsiye ederim.

14. Ceradolin Kepeğe Karşı Yoğun Saç Bakım Şampuanı

14. Ceradolin Kepeğe Karşı Yoğun Saç Bakım Şampuanı

Kepeğe karşı etkili Siklo Proksolamin, Çinko Pirition, Glikosil Seramidler ve Pantenol gibi maddeler ile saçı ve saç derisini kurutmadan kepekten arındırıyor. Saça ihtiyacı olan nemi sağlıyor.

 Tüm saç tiplerinin ve boyalı saçların kullanımına uygundur. 

Linki burada.

Kullanıcı yorumu:

Seboraik dermatit var saçımda dermatolog tavsiyesi ile aldım. İyi köpürüp güzel temizliyor. Memnun kaldım.

.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın