Görüş Bildir
Haberler
Kedinizin Sağlığı İçin Bakımında Dikkat Etmeniz Gereken 10 Şey

Kedinizin Sağlığı İçin Bakımında Dikkat Etmeniz Gereken 10 Şey

İrem Coşkun
07.10.2023 - 18:33

Kedileri hepimiz çok seviyoruz 😍

Patili dostlarımıza bakarken onların sağlığını korumak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için listeledik 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşı takvimine özen gösterin.

Kedinizin aşılarını güncel tutmalısınız. Bu, enfeksiyonlara karşı korunmalarını sağlar. İlk defa kedi sahiplendiyseniz mutlaka aşı takvimi hakkında bilgi edinmelisiniz.

2. Düzenli veteriner kontrollerini aksatmayın.

Kedinizi düzenli olarak veteriner kontrolüne götürmelisiniz. Veteriner, potansiyel sağlık sorunlarını erken teşhis edebilir. Kedinizin herhangi bir sağlık problemi olmasa dahi düzenli kontrollerin mutlaka yapılması gerekir.

3. Beslenmesine özen gösterin.

Kedinizin doğru ve dengeli bir diyet aldığından emin olun. Kediler için hazır mama veya ev yapımı yiyeceklerin hangi türlerinin en iyi olduğunu veterinerinizle konuşun. Kedilerin her şeyi yiyemediğini ve özellikle bazı yiyeceklerin onları zehirleyebileceğini unutmayın.

4. Temiz su vermeyi ihmal etmeyin.

Kediniz her zaman temiz ve taze suya erişim sağlamalı. Kedinizin susuz kalması sağlık sorunlarına yol açabilir. Kedinizin su içtiği kabı ise günlük olarak temizlemeyi unutmayın.

5. Tuvalet temizliğine dikkat edin.

Kedinizin tuvaletini düzenli olarak temizlemelisiniz. Kedi kumunu her gün değiştirmek ve tuvalet kabını haftada bir temizlemek önemlidir. Bazı kedilerin bazı kedi kumlarına alerjisi olabileceğini de unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Egzersizleri ihmal etmeyin.

Kedinizin günlük egzersiz ihtiyacını karşılaması önemlidir. Oynamak ve tırmalamak için oyuncaklar sağlayın. Özellikle çok hareketsiz bir kediniz varsa bu egzersizleri mutlaka günlük programınıza dahil etmelisiniz.

7. Parazit kontrollerini mutlaka yapın.

Kedinizin parazit kontrolünü düzenli olarak yapmayı unutmayın. Kedinizi parazitlerden (pul, bit, pire, kurtlar) korumak için veterinerinizin tavsiye ettiği ilaçları düzenli olarak kullanın.

8. Stres kontrolü de büyük önem taşıyor!

Kedinizin stres seviyesini düşük tutmak için ona uygun bir çevre sağlayın. Özellikle çoklu kedi evlerinde, kedi ve arkadaşları arasındaki ilişkileri izlemeye özen gösterin.

9. Sosyal bir çevre yaratmaya çalışın.

Kediler sosyal hayvanlardır. Ona sevgi ve ilgi gösterin. Oyun oynamak, sevilmek ve kucaklanmak, kedinizin mutlu ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Kedinizin yalnız hissetmemesi için ona sosyal bir ortam yaratmaya özen gösterin.

10. Tüy bakımına özen gösterin.

Uzun tüylü kedilerde düzenli tüy bakımı yapmalısınız. Tüy yumağı oluşumunu önlemek için kedinizin tüylerini tarayın ve tüy topaklarını çıkarın. Kedilerin belli tüy dökme dönemlerinde buna daha çok dikkat etmelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın