Görüş Bildir
Haberler
Kafanın İçindeki Ağırlığı Alıp Zihnini Dinlendirecek 10 Kitap Önerisi

Kafanın İçindeki Ağırlığı Alıp Zihnini Dinlendirecek 10 Kitap Önerisi

Kitap okumak insanın zihnini rahatlatıyor. Özellikle seçtiğimiz bu kitapları okurken hem zihniniz dinlenecek hem de rahatlayacaksınız. Zihni dinlendiren kitapları merak ediyorsanız içeriğe buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Küçük Prens

1. Küçük Prens

Hem çocuklar hem yetişkinler için olan Küçük Prens, ilham verici bir hikaye. Küçük prens ve pilotun karşılaşmasını anlatan bu kitap basit ama derin mesajlara sahip. Küçük Prens kitabını hala okumadıysanız rahatlatıcı bir okuma için tercih edebilirsiniz.

2. Bir Ömür Nasıl Yaşanır?

2. Bir Ömür Nasıl Yaşanır?

İlber Ortaylı'nın denemelerinin yer aldığı Bir Ömür Nasıl Yaşanır? kitabı hayat felsefesi üzerine sizi düşündürecek bir kitap. İlber Ortaylı'nın hayatta daha anlamlı nasıl yaşayacağınızı paylaştığı bu kitap sade ve akıcı bir dille yazılmış.

3. Büyülü Dağ

3. Büyülü Dağ

Kısa hikayelerden oluşan bu kitap insanın iç dünyası üzerine önemli metinler içeriyor. Thomas Mann tarafından yazılan bu eserde akıcı bir üslup ve derinlemesine bir karakter analizi var. Okurken zihninizi açacak bu eseri hızlıca bitireceksiniz.

4. Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı

4. Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı

Yolculuk, düşünce ve zihin felsefesi üzerine ilginç bir hikaye sunan Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı kitabında seyahat hikayeleri, otobiyografik unsurlar ve felsefi düşünceler bir arada. Baba ve oğlunun motosiklet yolculuğunu anlatan bu kitap sade bir dile sahip.

5. Masumiyet Müzesi

5. Masumiyet Müzesi

Nobel ödüllü Orhan Pamuk'un eseri Masumiyet Müzesi, bir kere okumakla yetinemeyeceğiniz kitaplardan olacak. Aşkın en güzel hallerini size yaşatacak bu romanın rengarenk dünyasından ayrılmak istemeyeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uğultulu Tepeler

6. Uğultulu Tepeler

Emily Bronte tarafından yazılan bu klasik roman, doğa tasvirleri ve duygusal derinlikleriyle rahatlatıcı bir okuma deneyimi sunuyor. Tutkulu bir aşk hikayesinin anlatıldığı Uğultulu Tepeler eseri romantizm akımının özelliklerini taşıyor. Karakterlerin içsel çatışmalarını ve duygusal karmaşıklıklarını derinlemesine işleyen bu kitapta sadece aşka değil, insan karakterinin karanlık yönlerine de odaklanılmış.

7. Tutunamayanlar

7. Tutunamayanlar

Mizahi ve düşündürücü roman Oğuz Atay tarafından yazılmış. Modern Türk edebiyatının önemli eserlerinden biri olan bu kitapta ana karakterin yaşamı ve düşüncelerini anlatılırken Türkiye'nin siyasi ve toplumsal değişimleri de anlatılıyor.

8. Fareler ve İnsanlar

8. Fareler ve İnsanlar

John Steinbeck'in en çok okunan eserlerinden biri olan Fareler ve İnsanlar, dostluk, hayal kırıklığı ve insan doğasına ışık tutan bir kitap. İki farklı karaktere odaklanılan kitapta George ve Lennie karakterlerinin birlikte çalışarak çiftlik kurmak istedikleri yolda yaşadıkları anlatılıyor.

9. Hobbit

9. Hobbit

Fantastik kitapları sevenlerin bayılacağı Hobbit, Orta Dünya'nın büyülü kapılarını size açıyor. Tolkien'in en sevilen eserlerinden biri olan bu kitap Bilbo Baggins'in maceralarına odaklanıyor.

10. Küçük Şeylerin Tanrısı

10. Küçük Şeylerin Tanrısı

Hindistan'ın renkli atmosferinde geçen bu kitap insan ilişkilerini ve sıradan güzellikleri ele alıyor. Arundhati Roy'un ilk ve tek eseri olan Küçük Şeylerin Tanrısı kitabında sınıf farkları, toplumsal normlar ve siyasi olayların birbirine geçtiği bir hikaye anlatılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
8
7
5
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gül Tolon Yalçın

beyni boşalacak kitaba bak,Uğultulu Tepeler mi? adamı kanser eder o kitap,Heatcliff gibi bi nalet varken beyin mi boşalır hiç? daha çok stres sebebi valla

Mavi Rosa Mora

Tutunamayanlar mı? Hadi canım... Beyni mi boşaltıyormuş?! Yok artık!

mamamia

3-4 ve 10u bilmiyorum okumadım ama diğerleri güzel kitaplar 👌