Görüş Bildir
Haberler
Kadın CEO Oranının En Yüksek Olduğu Ülkenin Türkiye Olduğunu Biliyor muydunuz?

Kadın CEO Oranının En Yüksek Olduğu Ülkenin Türkiye Olduğunu Biliyor muydunuz?

Bir kadın ve bir erkek aynı sektörde birebir aynı pozisyonlarda çalışsalar bile aynı maaşı alamıyor. Peki neden? Evi erkek geçindirir algısı... Aslına bakarsanız, bir kadın hiçbir zaman bir erkek kadar üst bir pozisyona da getirilmiyor. Peki neden? Çünkü kadınlar evlenir, çocuk sahibi olur; ama yönetici dediğin erkek olur. Yok artık! Gerçekten de artık yok! 

Türkiye, diğer tüm ülkelere oranla en fazla kadın CEO'ya sahip ülke seçildi!

Neden mi? Toplumdaki kadın algısı, erkek ile eşitlendi. Aile kavramı olması gerektiği hale sonunda geldi.

Evlenirken kendilerine eş değil, yemek yapacak bir aşçı, çamaşır yıkayacak, evi temizleyecek bir hizmetçi ve çocuk bakacak bir bakıcı araya erkek zihniyeti artık ülkemizde mevcut değil.

Erkekler de başarılı kadınlara destek olmayı öğrenince, aile sahibi olan kadınların ne kadar başarılı olabileceği ortaya çıktı.

Eskiden ''Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var'' denilirdi. Artık bu söz tarihe karıştı. Şimdilerde ise ''Her başarılı kadının, en az onun kadar başarılı bir eşi var'' deniliyor.

Yani birileri birilerinin arkasında değil, yanında duruyor. Zaten hep de böyle olması gerekmez miydi? 

Kadın CEO'lar yöneticilik yeteneklerinin yanında duygusal zekaya da sahip oldukları için erkek yöneticilerden çok daha başarılı oluyor ve daha çok sevildikleri için de ekip olma bilinçleriyle tüm şirketi tek başlarına kalkındırmayı başarıyorlar.

Vestel olarak biz buradaydık, bu haberler gerçek olduğunda da burada olacağız. #365GünKadınlarGünü

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
4
2
0
0
0
0