Görüş Bildir
Haberler
Jüpiter'in Uydusu Europa'da Yaşam İhtimali Güçlendi

etiket Jüpiter'in Uydusu Europa'da Yaşam İhtimali Güçlendi

Batuhan
27.05.2016 - 13:51 Son Güncelleme: 27.05.2016 - 16:03

Jüpiter'in uydusu Europa'da oksijenin, Dünya'dakine benzer şekilde hidrojenden 10 kat daha fazla üretildiği ortaya çıktı. 

NASA'nın araştırma ve geliştirme merkezi Jet Propulsion Laboratory (JPL) tarafından yürütülen araştırmada, Europa'nın Dünya'dakine benzer bir yaşamı destekleyen kimyasal dengeye sahip olabileceği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sonuçları, 'Geophysical Research Letters' dergisinde yayımlanan çalışmada, uydunun buzlu yüzeyinin altındaki tuzlu okyanus sularının yaşam için uygun bir alan olabileceği ileri sürüldü.

JPL'den gezegen bilimci Steve Vance, 'Europa'nın okyanuslarındaki oksijen ve hidrojen döngüsü, Dünya'da olduğu gibi, okyanus kimyasına ve yaşama dair önemli bir etmen olacaktır.' dedi.

NASA, 2020'li yıllarda Europa'ya uzay aracı göndermeyi planlıyor

NASA, 2020'li yıllarda Europa'ya uzay aracı göndermeyi planlıyor

Araştırmacılar, Jüpiter'den yayılan radyasyonun, Europa'nın yüzeyindeki donmuş suları moleküllerine ayırdığını ve okyanusa doğru oksijen salındığını keşfetti.

Araştırma sonunda, Dünya'daki kimyasal orana benzer şekilde Europa'da oksijenin hidrojenden 10 kat daha fazla üretildiği kaydedildi.

NASA, daha yakından incelemeler yapmak ve yüksek çözünürlük fotoğraflar almak için 2020'li yıllarda Europa'ya uzay aracı göndermeyi planlıyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
253
84
55
8
7
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Urgunta Biotar

Şu anda bu proje için sadece yakından fotoğraf çekecek bir araçtan ziyade, özellikle gelişmiş bir sonda özelliği olan bir yüzey sondası da göndermeyi düşünüy... Devamını Gör

crazyboy94

herşey aşırı yavaş ilerliyo aq heyecanlanamıyoki insan

Pasif Kullanıcı

insan olmayabilir ama bizim bilmedigimiz canlilarda olabilir baska gezegenlerde