Görüş Bildir
Haberler
Japonya'da Orta Yaşlı Erkeklerin Makyaj Çılgınlığı

Japonya'da Orta Yaşlı Erkeklerin Makyaj Çılgınlığı

R.G.
21.04.2021 - 14:59

Pandemi Japonya'da kozmetik şirketlerini yükselişe geçirdi. Orta yaşlı erkek Japonlar, çevrimiçi görüşmelere geçildikçe kuaförlere akın etmeye ve makyaj malzemeleri almaya başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs pandemisi dünyanın hemen hemen her yerinde pek çok farklı alanda faaliyet gösteren işletmeyi çöküşün eşiğine getirdi. Independent'ın haberine göre; Doğu Asya ülkesi Japonya'da ise bir sektör, bu çalkantılı dönemde yükselmeyi başardı. Virüsün dünyanın kontrolünü ele geçirmesinden önce kozmetiğe pek ilgi duymayan orta yaşlı erkek Japonlar, çevrimiçi görüşmelere geçildikçe kuaförlere akın etmeye ve makyaj malzemeleri almaya başladı.

Merkezi Japonya'da bulunan Shiseido adlı kozmetik şirketi, erkek bakım ürünleri satan markası Uno'nun pandemi döneminde çift haneli büyüme gösterdiğini bildirdi. Uno yöneticilerinden Yoshiyuki Matsuo, 'Bence koronavirüs, erkek çalışanların ciltlerine daha fazla önem vermesini sağladı' dedi.

Başkent Tokyo'da Ikemen-Works adlı bir erkek kuaförü işleten Takumi Tezuka da Matsuo'ya katılıyor. Zira Tezuka şöyle konuştu:

Önceden müşterilerimizin çoğu genç ve 20'li yaşlardaki erkeklerdi. Ancak evden çalışma sayesinde artık daha fazla kişi geliyor. 40'lı, 50'li ve 60'lı yaşlardaki erkekler makyaj yapmaları gerektiğini düşündükleri için salonumuza uğruyor.

Tezuka bunun nedeninin evden çalışan kişilerin internette yapılan toplantılarda yüzlerini görmeleri ve bu nedenle görünüşlerine daha fazla önem vermeye başlamaları olduğunu söyledi. Yaşlıların, 20'lerindeki ve 30'larındaki kişilere göre genellikle daha fazla harcama yaptığını ve salona daha düzenli geldiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
21
9
6
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
koala70223321

Güzel ama banane