Görüş Bildir
Haberler
“İyi ki Yaptırmışım” Dedirten ve Günü Kurtaran 10 Sigorta Hikayesi

“İyi ki Yaptırmışım” Dedirten ve Günü Kurtaran 10 Sigorta Hikayesi

Merlot Vinho
03.05.2023 - 18:02

Sigorta ve kasko gibi kavramlar uzaktan bakılınca çok ciddi ve zor görünüyor olabilir. Ancak işin özü hiç de öyle değil. Dünya genelinde sigorta yaptırmaya karşı son derece faydalı, bir o kadar da yaratıcı çözümler mevcut.

Bu sigorta fikirlerinin birçoğunun daha önce aklınıza gelmediğine eminiz! 

👇👇👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bacak Sigortası

1. Bacak Sigortası

Dünyaca ünlü yıldız futbolcu Ronaldo'yu bilmeyeniniz yoktur. Ronaldo'yu kariyerinde bu kadar özel yapan, muhteşem fiziği ve vücuduna bakma şekli. Nitekim Ronaldo, kariyeri için fazlasıyla önemli olan bacaklarını 110 milyon dolara sigortalatarak olası bir sakatlanmaya karşı kendini koruma altına almış durumda. Daha önce benzer hareket 70 milyon dolar ile David Beckham'dan gelmişti ama Ronaldo, ödediği ücretle bu rekoru kırmayı başardı.

2. Takma Diş Sigortası

2. Takma Diş Sigortası

Kayıp eşyalar veya depremde zarar gören mallar için farklı sigorta çeşitleri olduğunu biliyorsunuzdur. Ama takma diş sigortasını daha önce duyduğunuzu sanmıyoruz. Gerçekten yaşanan bu hikayeye göre, bir yolcuyu gemiyle seyahati sırasında deniz tutar ve geminin yan tarafından kusan yolcu, bu esnada dişlerini de denize düşürür. Daha sonra dişlerini kayıp bagaj olarak nitelendirerek sigorta şirketine talepte bulunur ve bütün zarar sigorta tarafından karşılanır. Aksi halde yolcunun uzun süre yeme-içme sıkıntısı çekeceği şüphesizdi.

3. Fikir Değişikliği Sigortası

3. Fikir Değişikliği Sigortası

Düğünlerden önce verilen servisler veya nişan yüzüğü gibi değerli eşyalar sigortalanarak koruma altına alınabiliyor. Böylece alınan hizmetten memnun kalmama gibi durumlarda zarar sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. Amerika'da gerçekleşen bu hikayede ise çift, evliliği farklı bir açıdan ele almış ve fikir değişikliği sigortası yaptırmayı tercih etmiş. Kaçak gelin olaylarının sık görüldüğü bir dönemde yapılan bu sigortaya göre herhangi bir tarafın kaçması nedeniyle gerçekleşmeyen düğün masrafları, sigorta şirketi tarafından ödeniyor ve kişi boşu boşu masraf altına girmiyor.

4. Gülme Sigortası

4. Gülme Sigortası

Pek çok ünlüde gördüğümüz, vücudun farklı yerlerini sigortalatma fikri aslında 1900'lü yıllarda sıradan insanların yaptırdığı gülme sigortasından etkilenmiş gibi gözüküyor. Sinemanın yeni yeni ortaya çıktığı bu yıllarda özellikle komedi filmleri revaçtaydı ve gülmekten karnına kramplar giren insanlar bu nedenle ölmekten korkuyorlardı. Dönemin lider sigorta şirketlerinin başlattığı bir poliçeyle insanlar kendilerini sigortalatarak, ani ölüm karşısında oluşacak cenaze masraflarından ailelerini korumayı hedefledi.

5. Hayat Sigortası

5. Hayat Sigortası

İnsanın sevdiği kişiyi kaybetmesi her zaman üzücüdür ama beklenmeyen ölüm nedeniyle aile yakınlarının üzerine kalan masraflar tahmin edilenden çok daha yıkıcı olabilir. Bunu hesap ederek sigorta yaptıran yeni evli bir çiftin yaşadığı hikaye de bunu kanıtlıyor. Henüz yeni evli olan erkek, arabayla evde onu bekleyen hamile eşinin yanına dönüyordu ve beklenmedik bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Durum kötü olsa da çalışmayan kadın için en azından geçim masrafları ve cenaze ücretleri gibi sorunlar ortadan kalmış oldu. Ayrıca bebeğin sonraki bütün eğitim masrafları da sigorta şirketi tarafından karşılandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaralanma Sigortası

6. Yaralanma Sigortası

Diğer adıyla ferdi kaza sigortası olarak da bilinen bu sigorta da günü kurtaran faydalı seçeneklerden. Buna göre, bir drama eğitmeni dersinde bir kitaptan sahneyi canlandırıyordu ve kitapta bulunan bir bölümü anlatmak için sınıf penceresine koşarak pervaza tutundu. Ancak hızını alamadığı için pencereden aşağı düşerek bacağını kırdı. Bunun sonucunda bir süre çalışamayan kişi, neyse ki daha önce sigorta yaptırmıştı ve böylece hem oluşan ani sağlık masrafları hem de çalışamamaktan kaynaklanan gelir eksikliği ortadan kalkmış oldu. Oldukça faydalı değil mi?

7. Kasko

7. Kasko

Kaskonun trafikteki faydası anlatmakla bitmez çünkü kaskolu bir aracın trafikte uğrayacağı zararlar bu sigorta tarafından karşılanıyor. Üstelik buna yoğun kar altında kalarak trafiğe çıkamamak da dahil. Bu hikayeye göre; fazla kar yağışı sonucu düşen ağaç dalları nedeniyle aracını yerinden oynatamayan kişi, sigorta firmasıyla görüşerek zararının karşılanmasını talep etti. Sonuç olarak hem çekme ve kurtarma hizmetlerinden ücretsiz faydalandı hem de aracın aldığı zararlar sigorta şirketi tarafından ödendi. Aracınız hala kaskosuzsa bu örnekten sonra fikrinizi değiştirmiş olmanızı öneririz.

8. Hırsızlık Sigortası

8. Hırsızlık Sigortası

Hırsızlığa karşı yaptırılan sigortanın, oluşan maddi hasarları karşılama konusundaki fayda şüphesiz. Fakat bu örnekte sigorta yaptıran taraf hırsızın kendisi. Bu komik hikayede hırsızlık yapmak için girdiği evin garajında, çift tatile çıktığı için uzun süre kilitli kalan hırsız, manevi zarar davası açarak sigortadan yüklü para kazandı. Uzun süre kilit altında kalınca psikolojik travma yaşayan hırsız, aslında hırsızlığa gereksinim kalmadan kazanç elde etmenin de yolunu bulmuş oldu.

9. Tek Vuruş Sigortası

9. Tek Vuruş Sigortası

Tek vuruş, golfteki en başarılı hamlelerden biri fakat Japonya'da bu büyük başarı aynı zamanda ciddi bir maddi yükümlülükle geliyor. Buna göre tek vuruş yapan kişi, bütün ekibin günlük yeme-içme masrafını karşılıyor ve herkese hediye almak zorunda kalıyor. Bu nedenle, bu geleneğin getirdiği masraftan kaçınmak isteyen kişilere özel sunulan tek vuruş sigortası da Japonya genelinde fazlasıyla yaygın ve golfte başarı elde eden kişinin, sonradan yapacağı harcamaları cebinden ödememesini sağlıyor.

10. Bedava Taco Sigortası

10. Bedava Taco Sigortası

Sigorta yaptıranlar sadece sıradan insanlar değil, bunların arasında ünlü markalar ve dev şirketler de var. Buna güzel bir örnek ise 2001 yılında, Amerika'nın ünlü taco firmasının yaptırdığı bedava taco sigrotası olabilir. Buna göre firma, MIR uzay aracının düşmesi beklenen alana 150 metrekarelik dev bir platform yerleştirdi ve platform üzerine 'Bedava Taco Burada' tabelasını koydu. Beklendiği gibi araç buraya düşseydi firma herkese bedava taco dağıtacak ve cebinden 280 milyon dolar harcama yapmış olacaktı. Beklenen olmadı fakat şirket kendini güvence altına almak için sigorta yaptırmayı da ihmal etmedi. Böylece uzay aracı düşse bile bütün masraflar sigorta tarafından karşılanacaktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Size uygun sigortayı yaptırarak hasarlardan korunmanız mümkün!

Size uygun sigortayı yaptırarak hasarlardan korunmanız mümkün!

Sigorta, hayatın her alanında oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararı karşılamak için sanılandan daha fazla faydası olan bir hizmet. Bu hizmeti alarak beklenmedik kazalardan depreme, sağlıktan eğitime kadar pek çok farklı durumda avantaj elde etmeniz mümkün. Günümüzde özel durumlarda devreye giren komik vakalar olsa da aslında temel bir sigorta paketine sahip olmak, birçok konuda zararları karşılamayı sağlayan faydalı bir seçenek. Bu nedenle hayatın her alanında sigorta yaptırmak çok ama çok önemli!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın