Görüş Bildir
Haberler
İşte Her Yönüyle Yabancıların Capsleri: "Meme'ler"

İşte Her Yönüyle Yabancıların Capsleri: "Meme'ler"

9GAG, 4Chan gibi sitelerdeki Capslerin yerini alan Meme'ler, Türkiye'deki Caps yapımcıları ve takipçileri tarafından az biliniyor. Biz de bu içerikleri size sunmaktan onur duyarız..(gurulanma pozları)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu Capsler Nasıl Oluştu?

Günümüzde çoğu yabancı internet geyiği 4Chan sitesinden gelir. Bu site günümüzde Türkiye'de yasaklı siteler arasındadır.(girmek için belli yöntemler kullanılmalı) Bunun sebebi ise ünlü hacker grubu Anonymous'un ilk kez burada toplanmış olmasıdır.

Özellikle 4Chan'in /b/ sayfası çoğu geyiğin ilk yayıldığı yerdir. /b/, 4Chan'in ''Random'', yani rastgele içeriğin açıldığı yerdir. Bu sayfada ahlak dışı ve yasa dışı içeriklerin engellenmesi hariç herhangi bir filtreleme yoktur.

Bu sayfada hızla yayılan bir içerik, kısa sürede 9GAG gibi diğer sitelerde paylaşılmaya başlanır. Bu süreç o kadar kritiktir ki 2011'de 4Chan ve 9GAG, bu içeriklerin ilk kimin sitesinde yayıldığı ile ilgili tartışma yaşamıştır. Bu olaylardan anlaşılmalıdır ki, 9GAG, bir ''İnternet geyiği test pisti'' olarak düşünülebilir.

Bu noktada belirtmek lazım, Reddit ve SomethingAwful da bolca internet geyiği üretmiş, 2012-2013 aralığında birçok yeni internet geyiğinin hızla yayılmasını sağlamıştır.

Kaynak: http://knowyourmeme.com/

Meme'ler Genel Olarak Üç Çeşide Ayrılır:

Meme'ler Genel Olarak Üç Çeşide Ayrılır:

1.Image Macro'lar

1.Image Macro'lar

Image Macro, Türkiye'deki Caps furyasına en yakın meme türüdür. Tıpkı Capslerde olduğu gibi, Macro'lar da fotoğrafların üzerine mizahi yazılar yazılmasıyla oluşturulur. 4Chan ve SomethingAwful, Bu tarz meme'lerin paylaşılmasında başı çeker. Macro'lar ve Capsler arası fark, Macro'larda Beyaz Impact fontu ile yazı eklenmesidir.

2.Advice Animals

2.Advice Animals
www.quickmeme.com

Türkiye'deki Caps furyası, hayvan fotoğraflarının caps'e çevrilmesini getirmiştir. Bu arada, yabancı internet kullanıcıları da benzeri çalışmalarla Advice Animals'ı üretmiştir. Bu tür hayvan fotoğrafları, Impact fontu ve çizgili arka planlardan oluşur. Advice Animal türü, Insanity Wolf, Actual Advice Mallard gibi kalıplaşmış versiyonlardan oluşur ve 9GAG'in internet geyiklerinin yayılmasına katkısının kanıtı niteliğindedir.(Öff bu yazı biraz sıkıcı oldu)

3.Rage Comics

3.Rage Comics
s1249.photobucket.com

İşte sonunda tanıdık bir tür! Rage Comics, Türkiye'de Troll adı ile de bilinir ve amatörce çizilmiş karakterlerden oluşur. Bu Artkarakterler ile genellikle sinir bozucu durumlar anlatılır. ''Rage'' yani öfke adı da buradan gelir. 2008-2009'da, bu karakterlerin ortaya ilk çıktığı yıllarda bir Fransız kullanıcının yaptığı karikatürle birlikte ''Le'' ibaresi her yerde kullanılmaya başlanmıştır. Ünlü Troll ise deviantART'ta ortaya çıkmıştır ve aslında amatörce çizilmiş bir ''Rape Rodent'' karakteridir. Çoğu karikatürün sonundaki FUU tepkisi ise %100 9GAG üretimi bir ibaredir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte Bu Meme'lerin Olduğu Bazı Siteler:

Hadi görelim o siteleri!

Know Your Meme

Know Your Meme

Bu sitede şu an varlığını sürdüren ve sürdürmüş bütün Meme'lerin tarihçesini ve ne olduklarını bulabilirsiniz.

http://knowyourmeme.com/

9GAG

9GAG

Bu sitede genellikle 4Chan'den gelen Meme'ler toplanır.(Zaten bahsettik.)

http://9gag.com/

Bazı Meme'ler:

Bazı Meme'ler:
karlosmanlupig.files.wordpress.com

Bad Luck Brian

Bad Luck Brian

Hani bazı günler olur, şanssızsınızdır. Beleş tekne turu kampanyası kazanırsınız, teknenin adı Titanik'tir, taksiye biner trafiğe takılırsınız, bir de üstüne gideceğiniz yere varıp taksiden inince taksinin altında kalırsınız. Bu şanssız olayları anlatmak için işte bu Image Macro var. İşin ilginci ise fotoğraftaki sırıtan adamın sonradan YouTube'da Bad Luck Brian videoları çekmesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Archaic Rap

Joseph Ducreux, kendi portresini çizdiğinde ''Bunu ileride meme yaparlar'' diye düşündü mü acaba? Bu Image Macro'da modern şarkı sözleri, sloganlar vs. resmi yazı diliyle veya ortaçağ diliyle yazılır. Bu Macro'ları çevirsek herhalde İsmet İnönü capsleri gibi olur. Bu örnekte de aslında Taylor Swift'in Shake it Of şarkısındaki 'haters gonna hate'' sözü yazıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın