Görüş Bildir
Haberler
IŞİD, Kaçırdığı Türk Askerine Karşılık 200 Militanını İstemiş

IŞİD, Kaçırdığı Türk Askerine Karşılık 200 Militanını İstemiş

Onedio Medya
08.10.2015 - 15:11 Son Güncelleme: 08.10.2015 - 15:15

IŞİD, kaçırdığı Türk askeri Serter Taş'ın serbest bırakılması için kendisiyle görüşen MİT heyetine isteklerini sundu. Örgüt, Taş’a karşılık Türkiye'de tutuklu bulunan 200 militanını istedi ve listeyi MİT’e gönderdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik Türkiye'den Hikmet Durgun'un haberine göre MİT, IŞİD’in kaçırdığı ve Sputnik’in gündeme getirdiği 21 yaşındaki Türk asker Serter Taş’ın kurtarılması için, örgütün ‘Türkiye'den sorumlu dış ilişkiler yetkilisiyle’ üçüncü kez temasa geçti.

Telefon olmadığı için WhatsApp'la temas

Telefon olmadığı için WhatsApp'la temas

Söz konusu temas, Rakka'da telefon olmadığı için anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden birkaç gün önce gerçekleşti. Bu seferki görüşmeye MİT tarafından yüksek düzey bir isim katıldı.

MİT, ilgili kurumlarla konuşup karar verecek

MİT, ilgili kurumlarla konuşup karar verecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

MİT, IŞİD’e Taş’ın sağlık durumunu sordu. Örgüt de askerin sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak Rusya’nın yoğun bombardımanı nedeniyle güvenlik gerekçesiyle yerini değiştirdiklerini aktardı. Taş’ı bir zarar gelmesin diye tek kişilik koğuşta ve güvenilir bir yerde tuttuklarını belirten IŞİD, Taş’ın sürekli kendisini serbest bırakmalarını istediğini söyledi.

Öte yandan IŞİD Taş’ın serbest bırakılması için takas kararı aldı. Örgüt, askerin serbest bırakılmasına karşılık Türkiye’de cezaevlerinde bulunan 200 IŞİD üyesinin kendilerine verilmesini istedi ve listeyi sundu. MİT, yetkili kurumlarla yapacağı görüşmeden sonra örgüte cevap verecek.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

IŞİD, Türkiye’de tutuklu olan militanlarının serbest bırakılması ve Türkiye’nin kendilerine yönelik operasyonları durdurması için 1 Eylül’de 1 Türk askerini öldürmüş ve 1 askeri de kaçırmıştı. Kilis'in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görev yapan Taş, yaralanmasının ardından 18:00 sularında Türkiye sınırına gelen IŞİD militanları tarafından silahıyla birlikte kaçırılmıştı. Genelkurmay Başkanlığı ve Kilis Valisi, Taş’ın kayıp olduğunu açıklamıştı ancak Sputnik’in güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiler sayesinde askeri IŞİD’in kaçırdığı öğrenilmişti. MİT de Sputnik’in haberi üzerine geçen hafta IŞİD ile temasa geçmişti.

Musul Konsolosluğu çalışanları da takas edilmişti

Bu arada IŞİD, Haziran 2014’de kaçırdığı Türkiye'nin Musul Konsolosluğu çalışanlarını takasla serbest bırakmıştı. Örgüt Türkiye, Irak ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) elindeki 200 adamının serbest bırakılmasına karşılık Türkiye'nin Musul Konsolosluğu çalışanlarının da içinde yer aldığı 49 kişiyi serbest bırakacağını aktarmıştı. MİT de ÖSO ve Irak hükümetiyle görüşerek ellerindeki militanları alıp IŞİD'e vermişti. IŞİD de söz konusu 49 kişiyi, kaçırdıktan 101 gün sonra serbest bırakmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0