Görüş Bildir
Haberler
Huawei'nin Yepyeni Amiral Gemisi: Huawei Watch Ultimate İncelemesi

etiket Huawei'nin Yepyeni Amiral Gemisi: Huawei Watch Ultimate İncelemesi

Huawei
06.04.2023 - 17:42

Giyilebilir teknoloji alanındaki yenilikleriyle bizi her defasında şaşırtmayı başaran Huawei, bu sefer yepyeni amiral gemisi akıllı saati olan Huawei Watch Ultimate ile karşımıza çıkıyor. Alıştığımız şık ve klasik tasarımından ödün vermeden yepyeni özellikleriyle adından sık sık söz ettirecek Huawei Watch Ultimate'i merak edenler için yakından inceledik. Gelin bu son teknoloji harikası saate yakından bakalım.

“Bu içerik marka iş birliği içeriyor olabilir.”

Kutu

Kutu

Huawei Watch Ultimate, Huawei hayranlarının şimdiye kadar aşina olduğu şık siyah bir kutu içinde geliyor.

Kutuyu açar açmaz merkeze yerleştirilmiş eşsiz tasarıma sahip saat sizi karşılıyor. Bunun yanında içerisinde şarj kablosu, dalgıçlar için ekstra büyük Hidrojenli Nitril Kauçuk (HNBR) kayış ve hızlı kullanım kılavuzu bulunuyor.

Tasarım

Tasarım

Huawei, birinci sınıf yenilikçi zirkonyum alaşımlı sıvı metal malzeme kasası ile bu modelinde de tüm gözleri üzerine çekmeyi başarıyor. Genellikle geleneksel tarzdaki üst düzey lüks saatlerde ve havacılık gemilerinde kullanılması ile ünlü zirkonyum bazlı sıvı metal, ilk kez bir akıllı saatte kullanılıyor.

Titanyum ve çelikle karşılaştırıldığında daha yüksek gerilme mukavemetine, son derece güçlü aşınma ve korozyon direncine sahip bu model, önceki nesil modellere kıyasla 2.5 kat daha sert ve yaklaşık 5 kat daha güçlü hale getirilmiş. Dayanıklılığı bu kadar artarken diğer modellere kıyasla %20 oranında daha hafif yapıda olması ise inanılmaz bir kullanım rahatlığı sağlıyor.

Sahip olduğu HNBR kordona gelecek olursak, klasik kauçuk kordonlara göre %30’a yakın daha hafif olmasının yanı sıra; yağlanma, kirlenme, esneme ve aşınmalara karşı daha dayanıklı bir yapıya sahip. 

Pusuladan ilham alan 360° çerçevesi, içinizdeki kaşifi ortaya çıkararak yepyeni deneyimler elde etmeniz için özel olarak tasarlanmış.

Kutunun içinde dalış moduna özel olarak hazırlanan ve dalış sırasında saati ayak bileğinize takmanızı sağlayacak uzun bir kordonu bulunuyor.

Ekran

Ekran

Önceki modellerine kıyasla daha büyük ekranıyla karşımıza çıkan Huawei Watch Ultimate; 1 Hz'den 60 Hz'e çıkabilen ve 1000 nit seviyesine kadar parlaklık sunan 1,5 inç AMOLED LTPO ekrana sahip. Bu özellik en zorlu koşullarda bile parlak bir ekrana sahip olduğu anlamına geliyor.

Üst düzey saatlerde yer alan yüksek mukavemetli safir cam Huawei Watch Ultimate de yer alarak aşınmaya karşı dayanlıklı bir safir cam ve safir sensör alanına sahip.

Diğer akıllı saatlere göre Huawei Watch Ultimate, 3 düğme ile farklı işlevlere hızlı erişim kolaylığı sunuyor. Sol üstte yer alan düğme, Keşif Modu olarak adlandırılan yardım düğmesi. Bu tuşa bastığınızda, ekstrem spor ve keşif modları için gerekli olan modlar sizi karşılıyor. Sağ üstte Döner Taç olarak adlandırılan düğme ise tepesini döndürerek saatte gezinebilmenize veya ana kadran ile uygulamalar arasında geçiş yapabilmenize imkan sağlıyor. Sağ altta yer alan fonksiyon düğmesini ise tercihinize göre komutlar atayarak hızlı erişim tuşu olarak kullanabilirsiniz.

Keşif Modu ile yepyeni bir deneyime hazır mısınız?

Keşif Modu ile yepyeni bir deneyime hazır mısınız?

Akıllı saat dünyasında rakiplerini geride bırakan yepyeni Keşif modu, saatin sol tarafındaki üçüncü düğmeye basılarak etkinleştiriliyor ve kullanıcıları yeni bir arayüze götürüyor.

Ana ekranında mesafeyi, ortalama hızınızı, gün doğumu ve gün batımı saatlerini, geçerli saati ve işaretle seçeneğini görüyorsunuz. İşaretle seçeneğine dokunduğunuzda saat bir GPS sinyali arayarak mevcut koordinatlarınızı kaydediyor. Bu aşamadan sonra konum veriniz kaybolsa dahi, 5'li konum doğrulama desteği ile donatılan “Route Back” özelliği, yürüyüşünüz sırasında kaybolma riskinizi ortadan kaldırarak, başladığınız yere dönmenizi sağlıyor.

Ekranı aşağı kaydırdığınız zaman maceranızın süresi, rakım, kalp atış hızı, toplam ara nokta mesafesi ve ortalama hızın yer aldığı ikinci bir ekran görüntüleniyor. Ekranı bir kere daha kaydırdığınızda pusulayı gösterirken, son kaydırma hareketi sizi SpO2 ve el feneri gibi faydalı özelliklere götürüyor.

Keşif düğmesine bir kez daha basarsanız, gece koşuları sırasında gözlerinizi yormaması için ekran turuncuya dönerek gece moduna geçiyor.

Dalış Modu

Huawei Watch Ultimate, akıllı saat dünyasında bir ilk olan 16 katmanlı suya dayanıklı tasarımıyla 100 metreye kadar teknik ve Scuba dalış modlarını destekleyerek sizi profesyonel bir dalgıç yapmaya hazır!

Saati dalış moduna aldığınızda dokunmatik ekran işlevinin devre dışı kalıp, tüm kontrollerin saat üzerindeki 3 buton üzerinden yapılıyor olması, su altındayken saati etkin bir şekilde kullanabilmenize olanak sağlıyor.

Dalış modu altında serbest dalış, teknik dalış ve scuba dalış gibi farklı  modları sunuyor. Bunlara ek olarak, kullanacağınız tüp tipi, kapasitesi, deniz suyunun türü, maksimum derinlik, uyarı ve hatırlatıcı modu gibi birçok seçeneği profesyonelce yönetmenize olanak sağlıyor. 1.5 inç büyüklüğündeki ekran ise su altında size “çok yönlü dalış bilgisayarı” deneyimi yaşatıyor.

Spor ve Sağlık Becerileri

Spor ve Sağlık Becerileri

Huawei Sağlık uygulamasının içinde kullanıcılar için geniş bir raporlama ve takip sistemi bulunuyor. Detaylı bir sağlık analizi sunmasının yanında anlık olarak ölçülen verilerinizi sürekli takip edebilirsiniz. Takip edebileceğiniz sağlık verileri;

  • TruSeenTM 5.0+ ile Kalp Atış Hızı İzleme

  • Gün boyu SpO2 ölçümü 

  • Stres analizi 

  • Kapsamlı uyku takibi ve uyku kalitesi 

Huawei Watch Ultimate ile gelen yepyeni iki özelliği de oldukça dikkat çekici:

  • Tıbbi Sınıf EKG Analizi

  • Damar Sertliği (Arteriyel sertlik) tespiti

Bunun yanı sıra 100'den fazla egzersiz modu ve 18 tane spor dalıyla profesyonel bir spor koçuna sahip olduğunuzu hissettiriyor.

Pil ömrü

Pil ömrü

Huawei akıllı saatlerinin alışılagelmiş uzun pil ömrü özelliğini 'Ultimate' modelinde adeta yeniden keşfediyoruz. Huawei Watch Ultimate; 510mAh kapasiteli pili sayesinde, uzun süren tatillerde, doğa kamplarında ve dalış aktivitelerinde tam şarj ile 14 güne kadar kesintisiz kullanım sağlıyor. Tüm özelliklerini aktif şekilde kullansanız dahi pil ömrünü 8 günün altına düşürmek neredeyse imkansız. 

Huawei Watch Ultimate, pil ömrü konusunda rakiplerini geride bırakmayı başarıyor ve size de akıllı saatinizin şarjını düşünmeden doğanın ve sporun tadını çıkarmak kalıyor. Daha da uzun bir planınız varsa akıllı saatinizin şarjını tekrar doldurmak için sadece 60 dakikanın yeterli olduğunu unutmayın.

Önyargıları yıkan kolay eşleşme, kusursuz uyumluluk!

Önyargıları yıkan kolay eşleşme, kusursuz uyumluluk!

Huawei Watch Ultimate, hem Android hem de İOS işletim sistemini desteklediği için telefonunuzun marka ve modeli ne olursa olsun kusursuz bir senkronizasyon sağlıyor. Birkaç saniye sürecek bu işlem için kurulum esnasında saatin ekranında yer alan QR kodunu telefonunuza okutmanız yeterli. Huawei Sağlık uygulaması sayesinde akıllı telefonunuz Huawei Watch Ultimate ile eşsiz bir uyum içinde çalışıyor. Bu yüzden bu akıllı saati aldığınızda hemen Huawei Sağlık uygulamasını indirmeyi unutmayın!

Huawei Sağlık uygulamasını indirdikten sonra özel tasarımlı ve indirimli Watch Face seçeneklerine de göz atmayı unutmayın!

Gelelim deneyim sonucuna;

Gelelim deneyim sonucuna;

Teknolojisine hayran bırakan özelliklerine gelmeden önce, titanyumdan bile daha güçlü sıvı metal kasasının gerçekten çok güçlü durduğunu söylemeden olmaz. Bileğinizi saran şıklığının yanı sıra bu sağlamlığın verdiği güven hissi kesinlikle fark yaratıyor.

Uzun ömürlü pili ve her ışık seviyesinde keskin ve parlak görüntü sağlayan ekranın yanında, ilk kez bir akıllı saatte kullanılan 3 tuş kombinasyonu klasik spor saat şıklığını da beraberinde getirmiş.

Huawei Watch Ultimate ile gelen yeni sağlık özellikleri ise kendinizi hiç olmadığınız kadar güvende hissetmeniz için tasarlanmış. Özellikle Damar Sertliği (Arteriyel sertlik) Tespiti özelliği ile kalp sağlığı konusunda çıtayı oldukça yükseltmiş.

Son olarak dalış özelliklerine değinmemiz gerekiyor. İster amatör ister profesyonel dalışçı olun, bu saat size dalış koçluğu yapacak kadar veri sunabilen özelliklerle donatılmış.

Gelelim merak edilen fiyat konusuna. Huawei sitesinde yer alan ''Keşif Siyahı'' modeli 15.999 TL fiyatla ön satışta sizleri bekliyor. Dilerseniz 18.999 TL fiyatıyla satışta olan ''Okyanus Mavisi'' modelini de tercih edebilirsiniz.

Hediye konusunda her modelinde cömert tutumunu gösteren Huawei, 1.699 TL değerindeki Huawei Freebuds 5i kablosuz kulaklık modelini ve 12 ay uzatılmış garanti hediyesiyle kullanıcılarını bekliyor. 

Huawei Online Shop’ta ''Keşif Siyahı'' için 500 TL, ''Okyanus Mavisi'' modeli için 700 TL ekstra sepet indiriminden faydalanmak isterseniz AULTIMATE500ONE indirim kodunu girerek buradan sahip olabilirsiniz.