Görüş Bildir
Haberler
Hiperaktif Çocuk Odası Takımları

Hiperaktif Çocuk Odası Takımları

Ibrahim Ceviz
06.11.2014 - 14:34 Son Güncelleme: 06.11.2014 - 15:24

Yerinde duramayan ve hareketlerini kontrol altında tutamayan çocuk, birey ve kişilere genel olarak hiperaktivite olarak adlandırılmaktadır. Bu tanının kapsamış olduğu anlam olarak da dikkat seviyelerinin düşük olması da ön planda yer almaktadır. Hal böyle olduğunda ise çocuk odası modelleri seçiminde bu tarz çocukların korunaklı bebek odası takımları ile alanlarının kontrol altına alınması gerekmektedir. Hızlı hareket etmeleri yanında bitmeyen enerjileri aileler sürekli olarak çocuklarını denetlemek zorunda kalmaktadır. Denetleme esnasında en küçük bir ihmal onarılmaz yaralar açmaktadır. Biyolojik ve psikolojik tanılarının doğru yapılması sonrasında bebek veya çocuğun yaşam alanı uygun ürünler ile düzenlenmelidir. Örnek olarak sunulacak olan resimlerde ki ürünleri normal çocuk odası modelleri arasında da sıklıkla karşılaşmamız mümkündür. Özelikle yatak odası modelleri çocukların tek başına hareket etmelerine olanak tanıyan fakat bu hareketlerinde güvenlik unsurlarını en üste taşıyan modeller olmaktadır. Hiperaktif çocuk odası takımları detaylarını anlatmaya devam edelim.

Çocuğun oda düzenlemesine başlanıldığında ilk olarak duvar kağıdı süsleri seçiminde dikkatli olunması gerekmektedir. Çocuk odası duvar kağıdı süslemesinde dikkat dağıtmayan sade görseller seçilmelidir. Çocuğun yatak adasında dikkatini toplamasına yardımcı olacak olan, ilğisine yönelik resimler seçilmeli ve bu resimler gerçeklilik boyutlarına yakın olması gerekmektedir. Örneğin bir araba resmi bulunan duvar kağıdı süslemeleri seçilecek ise sadede arabanın bulunduğu duvar kağıdı seçilmesi gerekmektedir. Bireyin ilgisi şiddet içeren nesnelerden(silah, dövüş karakteri…), veya karmaşık desenlerden arındırılmış olan modeller seçilmelidir. Bir nesne hakkında detaylı görsel sunan duvar kağıdı süslemeleri ile oda desteklenmelidir. Çocuk odası halı modelleri ise kaymaz özelikte olması şiddetle tavsiye edilir. Oda düzenlenmesinde ilk dikkat edilecek nokta kaymaz çocuk odası halısı olması gerekmektedir. Oda içerisinde kullanılacak olan dolaplar duvara kesinlikle aparatlar ile sabitlenmeli ve belli çekme, itme yöntemleri ile test edilmelidir. Dikkat dağınıklığının zararlarını en aza indirmek için ise mutlaka ahşap ürün kenar ve köşelerine plastik korumalıklar takılması gerekmektedir. Yatağın başlığında, kenarlarında ahşabın üzeri plastik bir kaplama ile kapatılması ve sıklık açısının yok edilmesi gerekmektedir. Ders çalışma masaları ise aynı şekilde çocuğun dikkatini dağıtmaktan uzak, resimsiz bir duvara karşılık konumlanması gerekmektedir. Resimsiz bir duvara karşılık ileri zincirleme yöntemi ile dikkat seviyesi artırılmalı ve bu sürenin kısa aralıklar ile uzatılması gerekmektedir.

Çocuk odası dekorasyonu işlemlerinde bireyin yaşı, fiziksel ve psikolojik özelikleri mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir. Kontrollü gözlem yöntemi ile kendine ait zaman tanınmalıdır. Oda içerisinde hazırlanmış olan güvenlik önlemlerinden mutlaka haberdar edilmelidir. Alınmış olan çocuk odası kullanım detayları ve yöntemleri sade bir dil ile açıklanması gerekmektedir. Çocuk odası takımı alınırken güvenlik önlemleri ile modellerin seçilmesi gerekmektedir.

Bir önceki yazımız olan Genç Odası Renkleri başlıklı makalemizde genç odası modelleri resimleri, Genç odası renkleri ve genç odası takımı fiyatları hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaynak: http://www.dekorasyon-ornekleri.com/h...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın