Görüş Bildir
Haberler
Herkesten Önce Dinlemek İçin Plakçıların Kapısını Arşınlayacağınız Yakın Zamanda Çıkacak 12 Yabancı Albüm

Herkesten Önce Dinlemek İçin Plakçıların Kapısını Arşınlayacağınız Yakın Zamanda Çıkacak 12 Yabancı Albüm

FOX
21.10.2019 - 17:07

1970 yılını geride bırakıp 1971 yılına girdiğimiz şu günlerde müzik camiasını kasıp kavuracak, konser alanlarını dolduracak müzik bestekar ve sanatçıların çıkacak albümlerine buradan ulaşabilirsiniz.

1. Led Zeppelin - IV

Önümüzdeki günlerde çıkması beklenen, Led Zeppelin'in son plağı 'IV' şimdiden tüm gençliği heyecanlandırıyor. Son konserlerinde çaldıkları 'Stairway To Heaven' şarkısıyla albümün yıllarca ses getireceği apaçık ortada.

Çıkış tarihi ise 8 Kasım 1971 olarak belirlendi.

2. Rolling Stones - Sticky Fingers

Mick Jagger'ın önlenemez yükselişi ve Rock müziğine getirdiği yepyeni soluğun bir yansıması olan Sticky Fingers'ın Nisan 1971 gibi çıkarılması planlanıyor. Albüm birçok dinleyici tarafından oldukça merak ediliyor.

3. The Velvet Underground - Loaded

1965'te Amerika'da kurulan ve Lou Reed'in vokali olduğu grup, 60'ların sonunda olduğu gibi 70'lerde de adından çokça söz ettirecek gibi. 

Loaded albümü Kasım 1971'den itibaren plakçılarda.

4. Pink Floyd - Middle

Çıktıkları Amerika turnesiyle ve Jimi Hendrix'le birlikte aldıkları sahnelerle tanınan grup, oldukça farklı tarzıyla dinleyicinin gönlünü kazanmış durumda. Pink Floyd'un Psychedelic unsurlar taşıyan bu albümü 1971 yılının Ekim ayı gibi dinleyicisiyle buluşmayı bekliyor.

5. Leonard Cohen - Songs of Love and Hate

5. Leonard Cohen - Songs of Love and Hate
5. Leonard Cohen - Songs of Love and Hate

Sesindeki büyüleyici etkiyle plak şirketlerini de mest etmeyi başaran Leonard Cohen'in folklorik ögeler barındırdığı karanlık albümü; Songs of Love and Hate'de Mart 1971'de çıkacak albümlerden. Çıktığı turne ile pek çok hayran kitlesi oluşturan Cohen'in şimdide albümünün büyük başarı elde etmesi bekleniyor.

6. David Bowie - Hunky Dory

Sıra dışı tarzıyla beğenileri toplayan Bowie'nin 4. albümü 1971 yılının Aralık ayında piyasalarda olacak. Birçok pop müzik tarzından ve kitsch sanat akımından özellikler taşıyan bu albümü tükenmeden plakçınızdan isteyiniz.

7. Janis Joplin - Pearl

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında 27 yaşındayken kaybettiğimiz, hippi yaşam tarzının ve Blues müziğin temsilcisi Janis Joplin'in öldükten sonra çıkarılacak ilk albümü Pearl de 1971 yılında müzik marketlerdeki yerini alacak. Artık hayranları konserlerde dinleyemeyeceğinden plaklarıyla yetinmek zorunda kalacak. 😥

8. The Doors - L.A Woman

1967'den beri büyük bir çıkış yakalayan Jim Morrison'ın grubu The Doors'un yeni albümü L.A Woman, Nisan 1971'de çıkacak. Konserlerden sonra dilden dile dolaşan 'Riders on the Storm' şarkısı da bu albümde!

9. The Who - Who's Next

60'lar boyunca adından sıkça söz ettiren ve birçok kez Avrupa turnesine çıkan grup The Who'nun son albümü; Who's Next' de 1971'de çıkacaklardan.

10. Rod Stewart - Every Picture Tells a Story

Poprock kültürünün İngiltere'deki en önemli isimlerinden biri olan Rod Stewart kariyerine solo olarak devam etmeye karar verdikten sonra çıkarttığı ilk albümü; Every Picture Tells a Story ile Mayıs 1971'de plakçılarda.

11. Black Sabbath - Master of Reality

1969'da adını duyuran, Ozzy Osbourne, Geezer Butler, Tony Iommi ve Bill Ward tarafından kurulan grup, yepyeni bir müzik tarzıyla karşımızda. Yaptıkları müziğe Black Metal diyorlar. Rock'tan daha sert daha aykırı olarak adlandırabileceğimiz bu müzik tarzını icra eden grubun albümünün Temmuz 1971 gibi yayınlanması bekleniyor.

12. John Lennon - Imagine

Tüm dünyayı barışa ve huzura davet eden John Lennon'un son albümü Imagine da 1971 yılında çıkacak albümlerden. Beatles 'dan ayrıldıktan sonra da albüm çalışmalarına devam eden hippi kültürünün yaşatıcılarından olan şarkıcının albümü ilk günden itibaren kapış kapış gidecek gibi.

70'lerin atmosferini günümüze taşıyacak olan Kurşun, güçlü kadrosu ve sıra dışı hikayesiyle 23 Ekim Çarşamba 20.00'de FOX'ta!