Görüş Bildir
Haberler
Her Sene Heyecanla Beklenen Yaratıcılık, İletişim ve İş Dünyası Festivaline Kavuşuyoruz: Brand Week Istanbul

Her Sene Heyecanla Beklenen Yaratıcılık, İletişim ve İş Dünyası Festivaline Kavuşuyoruz: Brand Week Istanbul

Geleceğe yön verecek trendleri farklı disiplinlerden uzmanlarla keşfe çıkacak olan Brand Week Istanbul, katılımcılarına sunacağı sürükleyici ve farklı formattaki deneyimler ile kapsamı genişleyen içerikleriyle bu sene yine bambaşka! Dünyanın ve Türkiye’nin kendi alanındaki öncü isimleri, ezber bozan projelerin uygulayıcıları ve düşünce liderleri, geleceğe yön verecek trendleri Brand Week Istanbul sahnesinde ele alacak.

Brand Week Istanbul, 11’inci kez yılın en ilham verici haftası olmaya hazırlanıyor.

Brand Week Istanbul, 11’inci kez yılın en ilham verici haftası olmaya hazırlanıyor.

İlham veren sunumları, sektörün kritik alanlarına dokunan panelleri, marka işbirliklerine önayak olacak özel toplantıları, sektör uzmanları ile genç profesyonelleri bir araya getiren sertifika programları, üniversite öğrencilerini marka temsilcileriyle buluşturan etkinlikleriyle Brand Week Istanbul’un programı; zamanın ruhunu okuyan, kapsayıcı ve çok katmanlı bir içerik etrafında kurgulanıyor.

Bu yılın onur konuğu Uğur Yücel!

Bu yılın onur konuğu Uğur Yücel!

Türk sinema, tiyatro ve TV dünyasının simge ismi Uğur Yücel, her sene yaratıcı dünyadan duayen bir ismin onur konuğu olarak katıldığı etkinlikte bu yılın onur konuğu olacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivale katılacak konuşmacılar arasında dünyaca tanınan birçok isim yer alıyor. Slumdog Millionaire kitabının yazarı ve eski diplomat Vikas Swarup, bugüne kadar Lady Gaga, Usher ve Barack Obama gibi isimlerin dijital alemdeki stratejilerine yön veren Mark Adams, bugün 700.000'den fazla takipçiyle LinkedIn tarafından pazarlama alanında 1 numaralı “LinkedIn Voice” seçilen Tom Goodwin, ilk gösterimi Venedik Film Festivali’nde yapılan “Havva, Meryem ve Ayşe” filminin ödüllü yönetmeni Sahraa Karimi festivalde katılımcılarla buluşacak yüzlerce konuşmacı arasından sadece bazıları.

Bu yılın teması “Yeniden düşün, Yeniden yarat, Yeniden inşa et”

Bu yılın teması özelinde bir sunum yapacak olan, 20 yıllık kariyerinde Coca Cola, British Airways ve adidas gibi global markaların iletişimine yön veren TBWA London’ın eski CEO’su ve TwentyFirstCenturyBrand ortaklarından Sara Tate, yeniden yaratanların, bireyin kendini nasıl yeniden kurabileceğinin izini Inspiration Sahnesi’nde masaya yatıracak. Post-dijital çağa uyumlu iş modellerini yeniden düşünmek gerektiğini savunan, dijital dönüşüm alanında sektörün en önemli düşünce liderlerinden Tom Goodwin ise 8 Kasım’da sahnede olacak. Nörobilimci ve yazar Dean Burnett insan zihnine dair yaptığı son araştırmalarını Brand Week Istanbul izleyicisiyle paylaşacak.

Başarı hikayelerinin perde arkasını konuşuyoruz

Başarı hikayelerinin perde arkasını konuşuyoruz
Başarı hikayelerinin perde arkasını konuşuyoruz

Türkiye’de ilk defa iki Michelin yıldızı birden alan Şef Fatih Tutak, Avrupa’da yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrah Dr. Dilek Gürsoy ve korkuyu başarıya ve tutkuya kanalize etmenin ipuçlarını paylaşacak olan New York Time çoksatan yazarı Patrick Sweeney ilham veren hikâyelerini ve başarıya giden yolun ipuçlarını aktaracak.

Medya ve platformların geleceği masaya yatırılıyor

Türkiye’de geleneksel medya ve dijital ortamda içerik üreticiliği arasındaki ilişkiyi ve toplumdaki yansımalarını bu alanın duayenlerinden Fatih Altaylı ele alacak.

Aylık 131 milyon izleyiciye sahip yaklaşık 30 ABD ağını denetleyen Warner Bros Discovery Inc.’in CEO ve Chief Content Officer’ı Kathleen Finch ile “Top Gear” ve “The Grand Tour” sunucusu, ödüllü gazeteci Richard Hammond, yayıncılığın ve içeriğin güncel dinamiklerini tartışacak.

Platformların geleceğini, alternatif sosyal mecraların nasıl daha geniş kitlelere ulaşabileceğini ve bu değişimin reklam modellerine etkisini Medya Teorisyeni Geert Lovink paylaşacak. Streaming platformlarda hikâye anlatıcılığını ise, Şahsiyet dizisinin mimarları Onur Saylak, Hakan Günday ve Ateş İnce detaylandıracak.

Bilimkurgu yazarı, aktivist ve gazeteci Cory Doctorow; yeni, iyi, farklı bir internet kurmak için kullanıcıların interneti nasıl geri alabileceklerini ve ona sahip olabileceklerini detaylarıyla paylaşacak.

Sertifika programları yine katılımcılarını bekliyor!

Sertifika programları yine katılımcılarını bekliyor!

Hem gündemi şekillendiren hem de geleceği belirleyen konu ve konuşmacılarının yanı sıra Felis Ödülleri, Lovemarks Ödül Töreni, Fark Yaratan Kadınlar gibi yan etkinliklere ek olarak bu sene birçok farklı alanda sertifika programlarına da yer verilecek. Geçen yıllarda yer alan Brand Academy, Next Akademi ve Creators Academy yine katılımcılarını bekliyor olacak.

Bu sene eklenen sertifika programları ise; markalar dünyasında strateji disiplinin liderlerinin yer alacağı Strateji Akademisi, influencer ekonomisi ve yeni medyada içerik üretimi ve işbirliklerini odağına alan Influencer Akademi, sonucu ile değişim sağlayabilmiş hakiki ve etkili projelerin etrafında örülü bir programa sahip olan Sürdürülebilirlik Akademisi, kriz ve itibar yönetimi gibi marka iletişimindeki temel öğelerin güncel vaka ve yeni gelişmelerle inceleneceği İletişim Akademisi ve son olarak yenilikçi sağlık metotlarının, sağlık sektöründe öncü ve fark yaratan işbirliklerinin ve markalaşmanın ele alınacağı; Healing Akademi.

Kreatif dünya nereye gidiyor?

Yaratıcı endüstrilerin geleceği Brand Week Istanbul’da, detaylı sunumlarla kendine yer bulacak. Kendi girişimini, “ortak bir amaç doğrultusunda bir araya gelen zanaatkârlar derneği” olarak tanımlayan, sadece davetli kreatiflerin yer aldığı The Liberty Guild’in kurucu CEO’su Jon Williams, freelance ve bağımsız çalışanların oluşturduğu yeni ekonomik sınıf “prekarya” üzerine çalışmalarıyla tanınan ekonomist Guy Standing, tasarım odaklı düşünme alanında bakış açısını aktaracak olan frog’un kreatif direktörü Andreas Markdalen, reklam dünyasının çok ödüllü isimlerinin başında gelen Publicis Worldwide CCO’su Bruno Bertelli yaratıcı dünyanın gidişatına dair öngörülerini Brand Week Istanbul’da sunacak.

Bu yıl Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Brand Week Istanbul’da dünyanın farklı coğrafyalarından gelecek uzman isimler ve yarına yön verecek tüm gelişmeler, 6-10 Kasım tarihleri arasında izleyici ile buluşacak.