Görüş Bildir
Haberler
Her İşin Bir İnceliği Var 😉 Mobilya Alacak Herkesi İlgilendiren 11 Püf Nokta

Her İşin Bir İnceliği Var 😉 Mobilya Alacak Herkesi İlgilendiren 11 Püf Nokta

Yaz geliyor, ama konumuz havaların ısınması değil :) Evlenecek çiftlerde ve onların mobilya seçerkenki endişelerinde yaşanan artış :)

Tüm aileyi toplayıp mobilya mağazasını gezenler de, klasik olmasın ya ben değişik bir şeyler istiyorum diyenler de, nostaljik parçalara bayılanlar de hatta ortada hiç evlilik yokken dur şu evin bir havasını değiştirelim diyenler de toplansın :) Mobilya almanın inceliklerini anlatıyoruz:

1. Mobilyayı alacağınız yeri adeta 3 boyutlu olacak şekilde profesyonelce ölçün.

Mobilya alıverişlerinizdeki mutsuzluğun asıl problemi ölçek ve projelendirmedir. Mobilyalar üretilirken, mağazalarda ihtişamlı ve görkemli durması, yüksek tavan ölçeği altında kaybolmaması için büyük ölçülerde üretilir. Fakat unutmayın, sizin eviniz hiçbir zaman o kadar geniş ve yüksek değildir! Bu da mobilya evinize geldiği zaman ‘’Ama mağazada böyle durmuyordu!’’ demenize sebep olacaktır. Bunun önüne geçmek için ise evinize özel ölçülerde çalışarak kişiye özel üretim yapan markalara yönelmekte fayda var!

2. Satın almanızın hemen ardından karşılaştığınız ilk problemde sizi hatırlamayacak tarzda yerlerden koşarak uzaklaşın. Satış sonrası destek bu işin en önemli kısmı olabilir :)

Mobilyalarınızı aldıktan sonra eve geldiniz, bir güzel üzerinde keyif çatarken bir fark ettiniz ki bir problem var. Hemen aldığınız yeri arayıp ‘’Aradığınız numara cevap vermiyor…’’ cümlesini duysanız ne yapardınız? Hem de defalarca.

Bu yüzden odak noktasına satışı ve parayı değil, müşteri memnuniyetini koyarak Satış Sonrası Hizmetler Birimi kusursuz çalışan

firmalar en büyük yardımcınız olacaktır!

3. Sebze alırken bile firmasını araştırıyoruz, mobilya için de hangi firmayı seçeceğimizi bilmek ve araştırmak oldukça önemli.

Alışverişlerinizde markalar ile anlaşırken firmayı iyi araştırmaya özen gösterin. Yeni bir marka mı, ürünleri kusursuz mu, köklü ve deneyim sahibi mi? Marka temsilcilerine ulaşmak kolay mı, daha önceki müşterilerini memnun edebilmiş mi, mağaza çalışanları ilgili ve yardımsever mi, size kendinizi değerli hissettiriyor mu? İşte marka bağlılığı bunlarla başlar. Tüm bu sorular, marka seçme sürecinizde olmazsa olmazlarınızdan olsun.

4. Kaynakların tükenmesiyle karşı karşıya olduğumuz bir çağda mobilyanızı alırken de "doğa dostu" olup olmadığını kontrol etmek gerekir.

Ekolojik dengenin her geçen gün kötüye gitmesiyle beraber, doğaya ve hayvanlara duyulan hassasiyetin artması da, markaların doğa dostu kampanyalar izlemelerine sebep olmuştur. Mobilya sektörü ham maddesi gereği direkt doğayla iç içe çalışan bir sektör ve bu sektör her geçen gün büyümeye devam ederken, sektöre ait markalar doğaya ve

çevreye uyumlu işler yapıyor mu? Marka araştırması yaparken sertifikalara göz atmayı unutmayın! Yaşadığımız evren de nefes alabilmemiz için en önemli unsuru es geçmeyin.

5. Zararlı kimyasallar içeren boyalar ve sağlığınız üzerinde alerjik etkiler gösteren hammadde kullanımına fazlasıyla dikkat edin. Aldığınız mobilya sağlığınıza zarar vermesin.

Mobilya alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi de hiç şüphesiz sağlığımızdır. Ürünler işlenip son halini alana kadar birçok aşamadan geçse de en son girdikleri boyama kabinlerinde, alıcısı için büyük tehlikeleri bünyesinde toplayabilir. Bütçenizden feragat ederek onlarca lira harcadığınız, her gün birçok kez dokunduğunuz ve oturup kalktığınız mobilyalarınızın içerdiği kimyasal boya sebebiyle hayatınızı mahvetmeye hazırlanan birer canavar olmasını istemezsiniz

değil mi? Biz de öyle düşünmüştük.

6. Mobilya seçiminde görünüşünden çok rahatlığa ve konfora önem verin, unutmayın her akşam onlara kavuşmak isteyeceksiniz.

6. Mobilya seçiminde görünüşünden çok rahatlığa ve konfora önem verin, unutmayın her akşam onlara kavuşmak isteyeceksiniz.

Bu noktada ise önemli olan mobilyalardaki sünger kullanımıdır. Gelişen teknoloji ile beraber Türkiye’deki mobilya firmalarında size birden çok sünger ve oturum seçeneği sunulsa da, size göre en rahat ve en konforlu olana deneyimlemeden ulaşamazsınız. Showroom'larda tüm hepsini denemeden asla son kararınızı vermeyin. Sünger, kaz tüyü, yay minder gibi oturum seçeneklerine sahip markaların mağazalarını ziyaret ederek en doğru kararı almalısınız!

7. Modayı değil, kaliteyi ön plana koyun ve malzeme kalitesi hakkında aklınıza gelen her şeyi sorun.

Kullanılan iç malzemeler ne kadar sağlam ve kaliteli olursa, ürün sıkılana kadar kullanacağınız o dayanıklı iç yapıya da sahip olur. Elbette rahat ve konforlu oturum ilk eleme kriteriniz olsa da, uzun ömürlü mobilyalar hem sizi hem de kesenizi düşünür, unutmayın!

8. Geldik en büyük ikileme; "Ahşap mı yoksa metal mi?" sorunuzun yanıtını ihtiyacınıza göre iyi belirleyin.

Aslında şüphesiz metal dediğinizi duyar gibiyiz. Ahşabın iç iskelette kolay kırılabilir yapısı ve doğadan besleniyor oluşuna karşılık, metal iç iskelet ise sonsuz kullanım imkânı, sağlam yapısı ve hafifliği ile yıllara meydan okur, bilin istedik!

9. Sizi pek ilgilendirmiyor gibi dursa da aslında uzun vadede çok ilgilendiren bir konuya karşı duyarlı kalın. Firmanın üretim şartlarını göz önünde bulundurun.

Markanın genel üretim şartları ve koşulları, satın alan kişiler için önemli değilmiş gibi görünse de, ülkemiz için önemlidir. Merdiven altı üretim tesislerinin zayıf fabrikasyon süreci ve çocuk işçi kullanımı gibi etik değerlere aykırı çalışan markalardan uzak durulması gerektiğini unutmamak gerekir.

10. Renkleri seçerken evinizdeki eşyaların renklerini ve duvar renklerinizi de göz önünde bulundurun ve internetten kolayca bakabileceğiniz renk uyum şemalarından yardım alın.

Evinizde ağırlıklı olarak tek bir rengin tonlarını isterseniz de kumaşlara ve mobilyalara gün ışığında bakmanız gerektiğini unutmayın.

11. Kalitesiyle ve rahatlığıyla tüm bu soru işaretlerinizi ortadan kaldırıp size gönül rahatlığında sağlam ürünler sunan Lazzoni ile bir an evvel tanışın.

11. Kalitesiyle ve rahatlığıyla tüm bu soru işaretlerinizi ortadan kaldırıp size gönül rahatlığında sağlam ürünler sunan Lazzoni ile bir an evvel tanışın.

Lazzoni bütçenize göre ihtiyaç ve fonksiyonlarınızı baz alarak evinize özel birebir ölçülerde çalışıyor, uzman proje yöneticileri ile 15 dakika içerisinde tüm evinizi tasarlayarak sunuyor! 

Lazzoni'nin mobilyalarını yakından incelemek için de sizi böyle alalım