Görüş Bildir
Haberler
Hepimizin Baş Belası Hıçkırığı Geçirmenin 10 Kolay ve Etkili Yolu

Hepimizin Baş Belası Hıçkırığı Geçirmenin 10 Kolay ve Etkili Yolu

Penny
12.04.2018 - 18:26

Hıçkırığı deneyimlemeyen yoktur. Hıçkırık çoğunlukla aniden ortaya çıkar ve kısa sürede geçer. Bazen hiç olmayacak bir zamanda ortaya çıkıp gereğinden uzun sürüyor ve can sıkıcı bir hal alabiliyor. Hıçkırık, göğüs boşluğu ile karın boşluğun birbirinden ayıran ve diyafram adı verilen kasın istem dışı kasılmasını takiben ses tellerinin bulunduğu gırtlak bölgesinin aniden kapanmasıyla oluşur. En uzun süreli hıçkırık rekoru Amerikalı Charles Osborne'a aittir. 1922 'de başlayan hıçkırığı hiç durmaksızın 1990'a kadar, yani 68 yıl boyunca devam etmiştir. Hıçkırığı geçirmek için kısa ve etkili bazı yollar vardır. İşte o yollardan bazıları.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-tip...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kulaklarınızı tıkayın.

Parmaklarınızla 20-30 saniye boyunca kulağınızı tıkayın veya kulak zarının arkasındaki yumuşak bölgelere baskı yapın. Bu, diyaframa bağlanan vagus siniri aracılığıyla beyne “rahatlama” sinyali gönderecektir.

2. Su yudumlayın ya da gargara yapın.

Suyu bir pipet kullanarak yutmak sinirleri rahatlatır. Su ile gargara yapmak da aynı etkiyi yaratabilir. Bu yöntem genellikle birkaç yudum sonra hıçkırığı durdurur, ancak bazen biraz fazla denemek gerekebilir.

3. Kalem yöntemi.

Bir kalemi ağzınıza yatay olarak yerleştirin ve bir bardaktan birkaç yudum su almaya çalışın. Kalemin ağzından düşmesine izin vermeyin. Bu yöntem biraz zor olabilir ama hıçkırıkları geçirmek için etkili bir yoldur.

4. Dilinizi çıkarın.

Bu yöntem tuhaf gelebilir ama hıçkırık için oldukça yararlı bir çözüm yoludur. Dili dışarıya çıkarmak hıçkırıklara neden olan kasılmaları gevşetir. Aynı zamanda bu yöntem de vagus sinirini uyaracak ve hıçkırığı geçirmeye yardımcı olacaktır.

5. Bir kaşık tatlı.

En çok denemek istediğiniz yöntem bu olacaktır. Bu yöntemle daha önceki maddelerde bahsettiğimiz tatlının sinirleri kandırması ve yutkunma yöntemleri bir arada kullanılacak, midenin nefes hareketini değiştirerek hıçkırığı yok edecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Akupunktur.

Hıçkırıklardan sorumlu sinirleri uyarmak hıçkırıkları geçirmekte en etkili yöntemlerden biridir. Burnunuzun hemen altına ve köprücük kemiklerinizin birleştiği noktaya baskı uygulayabilirsiniz. Bu yöntem genellikle uzun süreli hıçkırık sorunlarını çözmek için kullanılır.

7. Bal ve limon

Limon çiğnemek veya ılık su ile bal yemek, vagus siniri uyarır ve hıçkırığı geçirmeye yardımcı olur. Araştırmacılar, bu sinirin tahrişinin hıçkırıklara neden olduğunu söylüyor. Tatlı, sinirlerinizi kandırıp hıçkırığa son verebilir. Ayrıca magnezyum içeren besinler, sinirleri sakinleştirerek hıçkırığın geçmesine yardımcı oluyor. Bu yaptıklarımıza sinirleri “sıfırlamak” deniyor. Bu şekilde hıçkırıklar ortadan kalkıyor.

8. Bir kese kağıdına ya da poşete nefes alıp verin.

Bir kese kağıdı alıp, ağzınızı tamamen kapatacak şekilde tutun ve arka arkaya nefes alıp verin. Soluduğunuz havadaki karbondioksit seviyesinin artması, hıçkırığı geçirmeye yardımcı olabilir. Başınız dönmeye başlarsa ya da sersemlemeye başlarsanız durun.

9. Kulaklarınızı tıkayarak su yudumlayın.

Bir pipetle su içerken kulağınızı tıkayın. Parmaklarınızla kulağınızı tıkarken, vajus sinirine baskı yaparak yutkunmanın hıçkırığı geçirme konusundaki etkisinden de yararlanabilirsiniz.

10. Hızlıca nefes alıp yavaş yavaş verin.

Hızlıca nefes alıp yavaş yavaş verin. Bunu bir yere uzanarak da yapabilirsiniz. Başınız dönmeye başladığında ara verin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki sizin hıçkırığı geçirmek için kullandığınız yöntemler var mı?

Not: Hıçkırık genel olarak önemsiz olsa da uzun süreli hıçkırıklar başka bir sorunun göstergesi olabilir. Böyle bir durumda mutlaka bir doktora danışın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
52
50
28
24
21
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın