Görüş Bildir
Haberler
'Homofobi Bahane, Faşizm Şahane'

'Homofobi Bahane, Faşizm Şahane'

FreiGeist
26.05.2015 - 16:13 Son Güncelleme: 26.05.2015 - 16:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

LGBTİ örgütleri, HDP adayı Barış Sulu’ya ve HDP’ye yönelik medyadaki homofobik söylemi kınadı. Sulu, 'Bu gazetelere nefret suçları yasasının ne kadar gerekli olduğunu topluma gösterdikleri için teşekkür etmek lazım' dedi.

LGBTİ dernekleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir 6. sıra Milletvekili Adayı Barış Sulu ’nun LGBT aktivisti kimliğinden ötürü nefret söylemine maruz kalmasını kınadı.

Sulu, bir süredir Star , Sabah , Yeni Akit ve Milli Gazete ile Rehber TV gibi yayın organları tarafından çeşitli haberler ve köşe yazıları aracılığıyla hedef gösteriliyor.

Dün SPoD LGBTİ’nin “Barış Sulu ne yanlış ne de yalnızdır” başlıklı açıklamasının ardından, bugün de KaosGL ve Pembe Hayat Derneği “Homofobi bahane, faşizm şahane” dedi.

Geçtiğimiz Çarşamba Yeni Akit hakkında suç duyurusunda bulunan Sulu, hakkında çıkan diğer hedef gösterici ve nefret söylemi içeren haberlerle ilgili de yasal süreç başlatacağını söyledi.

bianet’e konuşan Sulu “Nefret söylemiyle ilgili bir yasanın ne kadar elzem olduğunu, neden gerekli olduğunu açıkça gösteriyor bu olaylar. Bu yayın organlarına da toplumu bu şekilde bilinçlendirdikleri için de teşekkür etmek lazım” dedi.

"Barış Sulu ne yanlış ne de yalnızdır!”

"Barış Sulu ne yanlış ne de yalnızdır!”
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaos GL ve Pembe Hayat, “Homofobi bahane, faşizm şahane”başlıklı bir açıklama yayınlayarak milletvekili Barış Sulu’ya ve HDP’ye yönelik medyadaki nefret söylemini kınadı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yandaş medya ayrımcı ve nefret ideolojisini besleyerek eşcinsel, biseksüel ve transların insan hakları mücadelesini görmezden gelmeye devam edecektir. Türkiye’de eşcinsel, biseksüel ve transların eşit yurttaşlık talepleriyle 2000’li yılların başından beri yürüttüğü anayasa çalışmalarını, ayrımcılık mevzuatı ve eşitlik kurulu çalışmalarını görmezden gelecektir.”

Siyasetçilere ve medyaya çağrı

SPoD LGBTİ, söz konusu medya organlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır’ın da benzer söylemlerde bulunduğunu hatırlattı.

Tüm siyasetçileri ve siyasi parti liderlerini açık kimliği ile siyaset yapan Barış Sulu’ya yönelik homofobik ve ayrımcı tutuma karşı tavır almaya çağıran dernek, medyayı da insan hakları konusunda daha fazla duyarlı olmaya davet etti.

“LGBTİ Hareketi 25 yıllık geçmişinden süzülen iğne ile kuyu kazma sevdasından dün olduğu gibi bugün de vazgeçmeyecektir. LGBTİ Hareketi bugün açık kimlikleri ile siyaset yapacak herkese destek olmaya devam edecektir. Aynı zamanda siyasi partilerle bu konuda işbirliğini de sürdürecektir. LGBTİ hareketi hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağı gibi LGBTİ’lere yönelik ayrımcı, homofobik ve transfobik söylem üreten siyasi partilere ya da siyasetçilere karşı da mücadelesini sürdürecektir.

“Bundan sonraki hedefimiz kimsenin ayrımcılığa uğramadığı bir Türkiye hayalini gerçek kılmaktır. Barış Sulu ne yanlış ne de yalnızdır!”

Çiçek Tahaoğlu | Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
1
0
0