Görüş Bildir
Haberler
Hayatımızı Aslında Ne Kadar Kolaylaştırdığına Dair Kafa Yormadığımız 8 Şey

Hayatımızı Aslında Ne Kadar Kolaylaştırdığına Dair Kafa Yormadığımız 8 Şey

Nissan
04.08.2023 - 15:40

'Bunlar yokken biz n'apıyorduk?' sorusunu sorduran o kadar çok şey var ki, hayatımıza ufak ufak ama etkili dokunsalar da değerini tam anlayamadıklarımızdan bazılarını şöyle bir konuşalım istedik:

1. Harita uygulamaları

1. Harita uygulamaları

Bilmediğimiz bir yere gitmek bu devirde hiç sorun değil, daha gitmeden oradaymış gibi lokasyonu bulabiliyoruz. İşin kötü yanı internet olmadan artık yer bulamaz olduk, eskiden kargocuların işi ne zormuş!

2. Online alışveriş

2. Online alışveriş

Bunun ne kadar büyük bir nimet olduğunu, artık günlük market alışverişlerimizi bile oturduğumuz yerden yapınca iyice tecrübe ettik. İnternetten alışverişin tamamen ortadan kalktığı bir dünya hayal edin: Beğendiğimiz bir kıyafeti seçmenin, bedenimize göre olanını bulmanın ne kadar zor olacağını hatırlayıp dehşete düşeceksiniz!

3. Görüntülü konuşma

Tabii ki birebir görüşmelerin yerini tutmuyor ama yüzlerce kilometre ötesindeki sevdiklerimizi burnumuzun ucunda anlık olarak görebilmek hasreti alıp götürüyor. Bir araya gelip toplanmak durumunda olan ekiplerin de istedikleri an istedikleri yerde toplanabilme şansını yaratması iş sektörleri için vazgeçilmez bir özellik oldu bile. Artık oturduğumuz yerde her yerdeyiz!

4. Kameralar

Eskiden fotoğraf çekmek büyük olaydı, 36 tane birbirinden özenli, basılmaya değer pozu denkleştirip bastırmaya gitmekten nerelere geldik. Şimdi bu kadar pozu alışveriş merkezinde park ettiğimiz yeri hatırlamak için çekiyoruz neredeyse.

5. Park sensörü

Kamera demişken özellikle bu güzelliğin kameralı olanlarından bahsetmemiz lazım. Bu park sensörlerinin değerini en çok bozulduğunda biliyorsunuz, bana inanın! Hem zamandan kazandırıyorlar, hem hatasız park etmenizi sağlıyorlar, hem diğer arabalara ve kendi arabanıza zarar vermenizi önlüyorlar. Park sensörüne alıştıysanız bir kez o olmadan park etmeyi deneyin, çektiğiniz zorlukta bu yazıyı hatırlayacaksınız!

6. Robot süpürge

Robotların yapay zeka ile iyice ilerlemesine gerçekten gerek yok, şu kadarı bile yeterli! Evi sizin için istediğiniz an süpürüyor, bunu dilerseniz her gün yapıyor ve çıtını bile çıkarmıyor. Almadan önce bir şüphe oluyor ama aldıktan sonra iyi ki almışım diyorsunuz. İnsanların ona isim koyup aileden biri görmesi kadar var yani!

7. Yapay zeka

7. Yapay zeka

Arkanıza yaslanın ve sonraki yıllarda yapay zekanın hayatımızın içine iyice dahil oluşunu seyredin. Şimdiden çoğu insanın eli ayağı olmayı başaran, tüm akademik araştırmaları anlayabileceğiniz özetlere çevirmesinden size uygun diyet liste hazırlamasına, henüz kurmadığımız şirketin kar zarar tablosunu çıkarmaktan sevgilimizle aramızı düzeltmeye kadar birçok konuda artık sağ kolumuz olan yapay zekalar henüz emekleme adımlarında böyleyken ileride yaşanacak gelişmeleri düşündükçe olumlu anlamda dehşete düşüyoruz!

8. Kablosuz şarj

Aman kablomun ucunda temassızlık var, aman kabloya takıldım telefonu paramparça ettim gibi dertleri çoğu insan geride bıraktı, artık kablolara bağımlı değiller. Siz de kabloları hayatlarından iyice çıkaranlardan olmalısınız, kablosuz şarjın kolaylığını yaşayan bir daha kablolara dönmüyor!

Peki ya otomobilinizi şarj etmek için fişe takmanız gerekmediğiniz söylesek? Elektrikli sürüş sunan ve jeneratörle tekrar şarj olabilebilen, benzersiz elektrikli araç deneyimini keşfedin!

Peki ya otomobilinizi şarj etmek için fişe takmanız gerekmediğiniz söylesek? Elektrikli sürüş sunan ve jeneratörle tekrar şarj olabilebilen, benzersiz elektrikli araç deneyimini keşfedin!

Nissan Qashqai e-POWER’ı fişe takmanıza gerek yok! Aracın içerisinde yer alan jeneratör ünitesi, elektrik motorunun ihtiyacı olan enerjisiyi üretir. Bu ünite gerektiği zaman doğrudan elektrik motorunu besleyebilir veya bataryada depolanacak enerjinin üretilmesini sağlar. Elektrik motoru ise tek başına aracın tekerleklerini tahrik ederek her zaman 100% elektrikli sürüş sağlar. Alışkanlıklarınızı değiştirmeden yeni bir sürüş deneyimi sizi bekliyor!