Görüş Bildir
Haberler
Hakem Deniz Çoban, Hakemliği Bıraktığını Açıkladı

Hakem Deniz Çoban, Hakemliği Bıraktığını Açıkladı

Enver K.
30.09.2015 - 17:23 Son Güncelleme: 30.09.2015 - 20:08

Kasımpaşa - Rizespor maçı sonrasında canlı yayında maçta hatalı yönetim sergilediğini söyleyen Deniz Çoban, düzenlediği basın toplantısında gözyaşlarını tutamadı ve hakemliği bıraktığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçının ardından canlı yayında verdiği hatalı kararlar nedeniyle iki takımdan da özür dileyen hakem Deniz Çoban basın toplantısı düzenledi.

Deniz Çoban'ın Konya Spor Yazarları Derneği'nde düzenlenen basın toplantısındaki açıklamaları şöyle:

'Hakem yüzde 100 haklı olsa bile o koridorlarda o hakemlere neler yapıldığını neler söylendiğini hepiniz çok iyi biliyorsunuz. O maçta çok farklı bir ortam vardı. hiçbir kötü davarnış yoktu. Soyunma odasına girdim, verdiği kritik kararlar olduğunu biliyordum. İnananarak verdiiğimö kararlar ama tv'de de nasıl görüntüğünü merak ediyordum. Maçla ilgili ne bir tane mesaj gelmiş, ne olumlu ne olumsuz bir şey yazılmış. Israrla bir bakın dedim bir şey var mı, kimseden bir şey çıkmadı. Rıza hoca geldi soyunma odasına. Müsade istedi geldi. Tebrik ediyorum çok güzel maç yönettin. Farklı bir amaçla söylemiyorum ama penaltı, penaltı gibi gelmedi dedi. Cep telefonundan açtım. Gördüm, Rizespor için yaptığım kararlara da baktım. Üzerimi değiştirdim. Rıza'nın hocanın yanına gitmek istedim. Kasımpaşa'nın soyunma odasına girdim. Kafaları önde. Gayet saygılı en ufak bir haykırış yok. Dedim Rıza Hocayı arıyorum. Bir tanesi dedi buyur gel seni götüreyim. Nereye gittiğimizi de bilmiyorum. Rıza Hoca o arada flaş röportajdaymış. Orada vicdanım, ruhum, hislerim her şeyim aklımın geri planında hiçbir şey olmadan orada beni yayına çıkardı. Söylediğim bütün sözleri, vicdanımın sesini dinleyerek yaptım. Konuşmayı yaparken hata yaptığımı üstüne basa basa söyledim. Vicdanımın sesini de durduramadım. O ana kadar ki niyetim Rıza Hocayı görmek onunla konuşmak, onunla bir şeyler paylaşmaktı. Vicdanımı durduramadım ve çıkıp o konuşmaları yaptım. Şunun çok net farkına vardım, benim için hakemlik bitmişti. Hiç kimse ile konuşmadım. Ailemle konuştum, böyle bir karar aldığımı söyledim kendilerine. Sağolsunlar. Hakemliği bırakma kararımı burada açıklıyorum'

Ne olmuştu?

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında 1-1 sona eren Kasımpaşa – Çaykur Rizespor maçının ardından tarihi bir an yaşandı. 

Rizespor’a 2 kırmızı kart çıkartan ve son dakikada bir penaltı kararı veren maçın hakemi Deniz Çoban, Lig TV’de Rıza Çalımbay’ın flaş röportajı sırasında yayına katıldı ve özür diledi.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Kasımpaşa - Çaykur Rizespor maçının hakemi Deniz Çoban'ın, maçta yaptığı hatalar nedeniyle canlı yayına çıkıp özür dilemesini 'yanlış bir hareket' olarak değerlendirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sporx ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0