Görüş Bildir
Haberler
Hak Ettiğiniz Zammı Almanızı Kolaylaştıracak Etkili Tüyolar

Hak Ettiğiniz Zammı Almanızı Kolaylaştıracak Etkili Tüyolar

Maaşına zam istemeyi düşünen birçok çalışan, işvereni ile bu konuşmayı yapmaktan çekinir. 

İşte sizler için derlediğimiz küçük tüyolar ile bu durumu bir nebze olsun kolaylaştırmayı umuyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabırlı olun.

Çok basit bir öneri gibi gözükse de aslında en temeli. Yaptığınız her başarıda maaşınızın artmasını beklemeniz birazcık iddialı olur. Bu yüzden öncelikli olarak sabırlı olmayı ve konuşmanızı yapmak için doğru zamanın gelmesini beklemeyi öğrenmelisiniz.

Kendi fırsatınızı yaratın.

Eğer şirketiniz yıllık değerlendirme sunmuyorsa bunu yöneticinize siz yapın. Bir toplantı düzenleyerek zammı hak ettiğiniz konusunda onu ikna edin. Başarılarınızı, yıl boyunca iş tanımınızın üzerinde işler gerçekleştirdiğinizi ve gelecekte görevinizin ötesine geçmek istediğiniz projelerinizi vurgulayın. Projelerinizden herhangi biriyle ek gelir elde ettiyseniz bunları not edin. Evet bunu yapmak bir hayli zor ve büyük bir cesaret istiyor fakat size hak ettiğiniz zammın yapılmasını sağlayacak tüm sebeplerinizi sunmaktan çekinmeyin.

Kendinize güvenin.

Kendinize her zaman güvenin fakat eleştirilere de açık olun aynı zamanda. İşte tam olarak bu da zam istemenin yöntemlerinden biri. Performansınız hakkında dürüst bir değerlendirme isteğinde bulunun. Böylelikle patronunuza işiniz konusunda ne kadar ciddi olduğunuzu gösterme fırsatı elde etmiş olursunuz. Bu da sizi zamma bir adım daha yaklaştırır.

Araştırmacı olun.

Zam isterken maaşınızda genel olarak bir artış talep etmeyin. Mümkünse istediğiniz miktarı veya yüzdelik dilimi belli edin. Bunu belirtmeden önce de kariyerlerinde daha önce sizin pozisyonunuzda çalışmış güvendiğiniz kişilere ne kadar kazandıklarını sorun ya da şu anda sizinle benzer pozisyonda çalışan meslektaşlarınız ne kadar kazanıyor bir araştırın. Eğer onlardan daha az kazanıyorsanız bunu bildiğinizi yöneticinize belli edin. Tabii ki saygı çerçevesini ve diplomatik sınırları aşmadan.

Özel hayatınızı saklı tutun.

Her şeyden önce profesyonel olmalısınız. Kira artışınız ve beklenmedik harcamalarınız için maaşınızın artmasını istiyor olabilirsiniz fakat bunu işvereninizin bilmesi gerekmez. Çünkü zamlar hayat şartlarına göre değil, şirket içindeki hak edişe ve şirket üzerindeki etkiye göre yapılır. Bu yüzden konuşmanızı iş odaklı tutmak size yardımcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kibar ve saygılı olun.

Patronunuza bu konuşma için teşekkür etmeyi unutmayın. Gün içerisinde birçok işi varken size zaman ayırıyor olması size verdiği önemi gösterir. Eğer teklifinizi kabul etmemişse bile bunu anlayışla karşılayın ve cesaretinizin kırılmasına izin vermeyin. Belki erken bir performans değerlendirmesi için şans yaratmış olursunuz böylece. Unutmayın, yaptığı işleri önemseyen bir çalışan, şirketin her zaman bünyesinde barındırmak ve mutlu kılmak istediği çalışandır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
29
17
15
14
14
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rocki Rocka

Eğer hakettiğinizi düşündüğünüz parayı alamıyorsanız, sahip olduğunuz yetenek ve bilgiyi çalıştığınız pozisyonda kullanamıyorsanız artık farklı bir işe geçiş... Devamını Gör

Baba Voss

Ne zammı ne tüyosu hocam ya fhddgdkhgf

Freedom

Hiç bu konuşmayı yapmak zorunda kalmadım şükür,birkaç tüyo gerçekten işe yarıyor ;s