Görüş Bildir
Haberler
Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar?

Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar?

Elif Ateş
14.03.2022 - 09:30

Kamu veya özel sektörde, iş kanuna göre belirlenmiş çalışma ilkeleri bağlamında güvenliği sağlamakta sorumlu olan kişilere güvenlik görevlisi denilir. Bu meslekte çalışan kişiler, işçinin sağlığının ve güvenliğinin korunmasından sorumludur. Çalışanlara güvenli bir iş ortamı sunmak, güvenlik görevlilerin yükümlüklerinin başında gelir. Özel sektörde ya da kamu kuruluşlarında çalışan güvenlik görevlileri, birbirinden farklı ücret alır. Aynı zamanda güvenlik görevlileri aldıkları eğitime göre silahlı ya da silahsız olarak çalışabilirler. Peki güvenlik görevlilerinin maaşları ne kadar? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güvenlik görevlisi, günümüzde oldukça sık tercih edilen mesleklerden biridir. Hemen her iş alanında olduğu gibi bu işte de çalışacak kişilerin yüz kızartıcı suçlardan herhangi birini işlememiş olması gerekir. Aynı zamanda güvenlik görevlisi olarak çalışacakların en az lise mezunu olması da aranan şartlar arasındandır. Güvenlik görevlileri işe başlamadan önce ilk yardım eğitimi, kişi koruma eğitimi, etkili iletişim eğitimi, güvenlik hukuku ve silah atışı gibi çeşitli eğitimler almalıdır. Bu eğitimlerden başarılı olanlar güvenlik görevlisi olabilir. Güvenlik görevlilerin maaşları ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

Güvenlik Görevlisinin Maaşları Ne Kadar?

Güvenlik Görevlisinin Maaşları Ne Kadar?

Güvenlik görevlilerin maaşları, çalıştıkları yere göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda kişinin eğitim sertifikaları, bu meslekteki deneyimleri de maaşı etkiler. Özel sektörde çalışan silahlı ya da silahsız güvenlik görevlilerin başlangıç maaşları asgari ücrettir. Belediyelerde güvenlik görevlileri memur olarak da çalışabilir. Her belediyenin güvenlik görevlilerine verdiği ücret farklıdır. Bazı belediyeler güvenlik görevlilerini dışarıdan personel olarak alır. Bazıları da kadrolu olarak çalıştırır. Belediyelerde çalışan özel güvenlik görevlisinin maaşı ortalama 5.325 TL'dir.

Havaalanlarında çalışan güvenlik görevlileri de özel sektör çalışanı olarak sayılır. Ancak havaalanlarında güvenliğin sağlanması oldukça önemli olduğu için görevlilerin maaşları diğer çalışma alanlarına göre daha farklı olabilir. Havaalanlarında çalışan güvenlik görevlilerin başlangıç maaşları 4.725 TL'dir. Kadrolu olarak çalışanların maaşları ise  5.100 TL'dir.

Bankalarda çalışan güvenlik görevlilerin maaşları da çalıştığı bankaya göre azalabilir ya da artabilir. Bankalarda silahlı güvenlik görevlileri çalıştırılır. Bu nedenle en az 5.175 TL maaş alırlar. Güvenlik görevlileri kendi içlerinde de farklı maaş tutarları alır. Vardiya amirleri en düşük maaşı alırken, en yüksek ekip şefleri ve özel güvenlik amirleri alır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın