Görüş Bildir
Haberler
Güneş Kremi Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Güneş Kremi Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yaz mevsimine hızlı bir giriş yapmışken güneşten etkilendiğimiz anlar da artmaya başladı. Yazı ve güneşlenmeyi çok sevsek de güneşin zararlı etkilerinden korunmak cilt sağlığımız için oldukça önemli.

Peki güneşin zararlı ışınlarından sağlıklı bir şekilde korunmak ve doğru ürünleri seçmek için neler yapmalıyız? Güneş koruyucularla ilgili tüm detaylara beraber göz atalım.

Cilt hastalıklarının yaklaşık %90'ı doğrudan güneşten gelen ultraviyole radyasyona maruz kalma ile ilgilidir. Neyse ki, doğru güneş koruyucuyu seçerek güneşten zarar görme riskinizi önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

Güneş kremi satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli 3 özelliği sizin için sıraladık:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1) Geniş Spektrum Koruması İçermeli:

Geniş spektrumlu güneş kremleri sizi cildinizi yaşlandıran ve kırışıklıklara yol açan UVA ışınlarından korur. UVB ışınları ise cildinizi yakmanıza neden olabilir. UVA ve UVB ışınlarına maruz kalmak kansere neden olabileceğinden, iki ışın türüne karşı koruma sağlayan geniş spektrumlu bir güneş kremi bulmak önemlidir!

2) En Az SPF 30 Koruma Sağlamalı:

SPF veya Güneş Koruma Faktörü, korunan cildinizi yakmak için ne kadar UVB radyasyonu gerektiğini ölçer. SPF arttıkça, güneş yanığına karşı korunma oranınız da artar.

SPF 15 olarak etiketlenmiş bir güneş kremi, cildinizi UVB ışınlarının yaklaşık %93'ünden korur. SPF 30 içeren güneş kremleri ise zararlı ışınların yaklaşık %97'sini engeller. SPF ne kadar yüksekse güneş kreminin koruyuculuğu da o kadar etkili olur.

SPF’i düşük olan güneş koruyucular daha uygun fiyatlı olduğundan, düşük SPF’li güneş koruyucuları tercih edenlerin sayısı oldukça fazla. Ancak etkili bir güneş koruması için daha bilinçli tercihler yapmak önemlidir.

3) Suya Dayanıklı Olmalı:

İlk olarak, hiçbir güneş kremi su geçirmez değildir. Bunun yerine, güneş kremleri 40 veya 80 dakika suya dayanıklı olarak derecelendirilebilir. Suya dayanıklı güneş kremleri sayesinde, endişelenmenize gerek kalmayacak. Yine de güneş kreminizi tazeleme süresine ve kuru bir cilde uyguladığınıza emin olmalısınız.

Doğru ve etkin koruma sağlayan güneş koruyucusunu seçtiğinize göre şimdi bu koruyucuyu nasıl uygulamanız gerektiğinden bahsedelim.

Güneş Koruyucular Nasıl Kullanılmalı?

Doğru güneş kremini seçmek önemli olsa da, her gün ve doğru şekilde kullanmak yüksek koruma sağlamak için çok önemlidir. Bu konuda uzmanların bazı önerileri var:

  • Güneş koruyucuyu güneşe çıkmadan 15 - 30 dakika önce uygulayın.

  • Güneş koruyucunuzu makyaj bazı yapabilirsiniz böylece makyajın altından koruma sağlayabilirsiniz. Bu rutini kış aylarında da kullanmak cildinize fayda sağlayacaktır.

  • Sadece hava sıcak ve güneşli olduğunda değil, gün boyunca dışarıda olduğunuzda güneş kremi kullanın. Gri, bulutlu bir günde, tehlikeli UV ışınlarının %80'e kadarı bulutların arasından geçmeye devam eder. Kış aylarında güneş ışınlarına maruz kalmak da cildiniz üzerinde zararlı etkiler yaratabilir.

  • Kulaklarınızın uçları, ayaklarınız, bacaklarınızın arkası ve varsa kel noktanız gibi vücudunuzda gözden kaçırılması kolay noktaları unutmayın.

  • Güneş kremi zamanla etkinliğini kaybeder. Şişenin üzerindeki son kullanma tarihine dikkat edin.

  • Ne kadar kalıcı olduğu gerektiği önemli değil, güneş kremini en az 2 saatte bir tazeleyin. Islandığınızda ya da terlediğinizde kuru cilde yeniden uygulayın.

Cilt Tipine Göre Güneş Koruyucu Seçimi

1) Hassas Ciltlerin Güneş Koruması

Hassas cilde sahipseniz, yüksek SPF'li titanyum dioksit veya çinko oksit gibi hafif bileşenler içeren bir güneş kremi kullanmalısınız. Deri döküntülerine ve tahrişe neden olabileceğinden, paraben veya oksibenzon içeren güneş koruyucuları kullanmaktan kaçınmalısınız.

2) Yağlı ve Akne Eğilimli Ciltlerin Güneş Koruması

Akneye meyilli bir cilde sahipseniz güneş kremini oldukça dikkatli seçmelisiniz. Sert içerikli bir koruyucu yerine, yağsız (oil-free) ve kokusuz bir güneş koruyucu losyon veya sprey tercih etmelisiniz. Akneye meyilli cilt tipleri için özel olarak formüle edilmiş ve gözenekleri tıkamayan yüksek SPF'li güneş kremlerine de ulaşabilirsiniz.

Tatilin ve güneşin tadını çıkarırken cildinizi doğru kremlerle korumak önemlidir. Cildiniz ve cilt tipiniz için en uygun güneş koruma ürünlerini Flavus.com’da bulabilirsiniz.

Bu yazın yıldız ürünlerini özel fırsatlarla almak istiyorsanız Flavus’un güzellik evreni tam size göre. Kozmetik alışverişinizde en iyi ürünlere ulaşmak için hemen flavus.com’a göz atın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

Yaz başlamadan almalıyız sonra çok büyük saplıyorlar fiyatını