Görüş Bildir
Haberler
Güler Sabancı Fortune Dergisinin 'En Güçlü İş Kadınları' Listesinde Dördüncü Sırada

Güler Sabancı Fortune Dergisinin 'En Güçlü İş Kadınları' Listesinde Dördüncü Sırada

FreiGeist
16.09.2015 - 16:44

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Fortune Dergisi tarafından hazırlanan, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgelerini kapsayan “Dünyanın En Güçlü İş Kadınları” listesinde dördüncü sırada yer aldı.

Dünyanın en köklü iş dünyası yayınlarından olan Fortune, Güler Sabancı’ya ilişkin yazısında şu ifadeleri kullandı: “13 milyar dolarlık yıllık geliriyle bir finans ve sanayi devi olan Sabancı Holding, Avro bölgesinin zayıflaması ve Ortadoğu’da yaşanan krizlerden dolayı, zorlu bir yılı geride bıraktı. Ancak Güler Sabancı’nın bölge coğrafyası üzerindeki gücü tartışılmaz. Siemens Supervisory Board üyeliğinin yanı sıra bu yılın başından beri B20 Ticaret Görev Gücü’nün eş başkanlığını da yürütüyor.”

Fortune’un Sabancı ile ilgili yorumları şöyle devam etti: “Güler Sabancı, Türkiye’de kadının iş dünyasında güçlenmesinin kararlı bir sözcüsü. Sabancı tarafından kurulan ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yürüttüğü Sabancı Üniversitesi, bu yıl aile içi şiddetin beyaz yakalı kadın çalışanlar üzerindeki etkisini ortaya koyan raporuyla gündemdeydi. Bu araştırma, Türkiye’de bu konu üzerinde yapılan ilk çalışma oldu.”

EMEA BÖLGESİNİN EN GÜÇLÜ KADINLARI

Fortune Dergisi’nin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgelerini kapsayan “Dünyanın En Güçlü İş Kadınları” listesinde yer alan iş kadınlarının yarısından fazlası, bölgedeki büyük şirketlerin liderliğini üstleniyor. Fortune’un listesinde ilk sırada Banco Santander’in Yönetim Kurulu Başkanı Ana Botín yer aldı. Güler Sabancı ile birlikte ilk beşte yer alan diğer isimler ise, Imperial Tobacco CEO’su Alison Cooper, SEB Group Başkanı Annika Falkengren ve Walgreens Boots Alliance CEO’su Ornella Barra oldu.

Business HT

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0