Görüş Bildir
Haberler
Göz Sağlığından Ödün Vermeden E-Kitap Okumanın Keyfini Çıkartmak İsteyenler İçin 8 Öneri

Göz Sağlığından Ödün Vermeden E-Kitap Okumanın Keyfini Çıkartmak İsteyenler İçin 8 Öneri

En yakın dostumuz haline gelen e-kitaplar sayesinde artık her yerde rahatça kitap okuyabiliyorken göz sağlığından da ödün vermemek isteyenler burada mı?

Göz sağlığını bozmadan kitap okumanın keyfini çıkarmak isteyenleri içeriğe alalım! 👇

1. Okurken hem odanın hem de teknolojik cihazının ışığını konforundan ödün vermeyecek şekilde ayarla ve arkana yaslanıp keyfine bak!

Işık ayarı kitap okurken çok önemli. Ekran parlaklığını ayarlayarak çok daha rahat şekilde kitap okuyabilirsin. Ayrıca cihazının gece modu sayesinde akşam kitap okumaların uykunu etkilemez.

2. Bir e-kitap okuyucusuysan kullandığın teknolojik cihazın göz sağlığını koruyan özelliklere sahip olup olmadığından emin ol!

Kitap okumak için aldığın cihazın göz sağlığınla ilgili özelliklerine ekstra dikkat etmelisin. Uzun saatler okuyacağın kitaplardan gözlerinin etkilenmesini istemezsin!

3. Gözlük kullanıyorsan mutlaka ama mutlaka kitabını okurken gözlüğünü takmayı unutma!

Kitabı okurken gözlüksüz olmayı düşünme bile. Gözlüksüz okuyabiliyorsan bile böyle okumak gözlerini zorlayarak daha kötü olmalarına neden olabilir.

4. Tabletinde ya da kitabını okuduğun diğer teknolojik cihazlarda optimal okuma mesafesini koruduğundan emin ol!

Aynı kitap okur gibi teknolojik herhangi bir cihazdan kitap okurken de okuma mesajesini ayarlaman gerek. Tavsiye edilen okuma mesafelerini mutlaka incele ve okurken mesafeni koru.

5. Kitap okuduğun teknolojik aletindeki yazıların boyutunun doğru boyutta olduğunu mutlaka kontrol et!

Teknolojik aletin yazı boyutu ve tipi okumanı kolaylaştırır. Yazıları kendine göre büyültüp küçültebileceğin gibi daha kolay okunabilen bir yazı tipi de seçebilirsin.

6. Okuduğun kitabın sürükleyiciliğine dalıp ekran süresini kaçırma!

Ekrana sürekli bakmak gözü en çok etkileyen şeylerden. Kitabını okurken dikkat etmen gereken düzenli aralıklarla gözünü dinlendirmek için ekranı kapatmak. Bu sürede gözlerini bir yere odaklayarak gözlerinin dinlenmesini sağlayabilirsin.

7. Düzenli göz muayenesi yaptırmayı asla ihmal etme!

Gözünün durumunu görmek için bir rahatsızlığın olmasa bile düzenli göz doktoruna gitmelisin. Bu düzenli kontroller sayesinde gözlerindeki en ufak bozukluğu hemen tespit etmek mümkün.

8. Kitabını okurken kullandığın tablet veya diğer teknolojik aletlerin arka plan rengine dikkat et!

Kitap okumak için en iyi formül siyah yazı ve beyaz arka plan. Cihazının ayarlarını bu şekilde ayarlarsan çok daha keyifli bir okuma gerçekleştirebilirsin.

TCL NXTPAPER 11 ile okuma deneyimini en üst seviyelere çıkar!

TCL NXTPAPER 11 ile okuma deneyimini en üst seviyelere çıkar!

TCL NXTPAPER 11, eşsiz bir göz koruması sağlamakla beraber uzun pil ömrü sayesinde de eğlenceyi kesintisiz hale getiriyor! Ayrıca gerçek kağıt ve kalem kullanıyormuş gibi hissettiren kristal netlikteki ekranı hem okurken hem de çizerken T-pen kalemiyle de eşsiz bir deneyim yaşamanızı sağlayacak!

9.