Görüş Bildir
Haberler
Goleman EQ Testine Göre Duygusal Zekan Ne Kadar Gelişmiş?

etiket Goleman EQ Testine Göre Duygusal Zekan Ne Kadar Gelişmiş?

EQ, bir insanın kendisine veya başkalarına ait duyguları anlama, sezinleme, yönetme ve yönlendirme yetisi, kapasitesi ve becerisinin ölçümünü tanımlamaktadır. IQ ile arasındaki farkı oldukça açık olan EQ'nun ölçülmesinde ise pek çok teknik kullanılmaktadır. Biz de bu testimizde oldukça öne çıkan bir teknikle senin EQ seviyeni ölçüyoruz!

Hazırsan başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Farz edelim ki bir uçaktasın ve birden uçak türbülansa girip, sallanmaya başladı. Ne yaparsın?

2. 4 yaşındaki bir çocuğu parka götürdün ve bir süre sonra onunla oynamadıklarını söyleyerek ağlamaya başladı. Ona nasıl davranırsın?

3. Diyelim ki AA ile geçmeyi planladığın dersin DD geldi. Ne yaparsın?

4. Bir sigorta şirketinde telefonla konuşarak satış yaptığın bir işin olduğunu farz edelim. Mesai bitimine kadar 50 kişiyle daha konuşman gerektiğini öğrendin ve gerçekten çok sıkılmış bir durumdasın. Nasıl davranırsın?

5. Arkadaşınla arabayla yolda ilerlerken birden başka bir araç önünüze çıktı ve arkadaşın bu duruma çok sinirlendi. Onu sakinleştirmek için ne söylersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kız/erkek arkadaşınla inanılmaz büyük bir tartışmaya girdin ve kavganın en alevli yerinde ikiniz de aslında söylemek istemediğiniz sözler söylediniz. Bu durumda ne yaparsın?

7. İş yerinde rahatsız edici bir problemi çözmek için toplanan grubun liderisin. İlk olarak ne yapardın?

8. Şunu da cevapla ve bitirelim! Bir anda uzun bir zamandır ara verdiğin müzik aletini yeniden çalmaya karar verdin. Her şey hazır ancak eskisinden de iyi çalmak istiyorsun. Nasıl bir yol izlerdin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Duygusallıkla işin yok!

Duygusallıkla işin yok!

Duygusal olmaya, mantığı bir kenara bırakmaya cesaret edemeyen bir yapın var. Çünkü sen analitik ve dürüst bir insansın. Düşüncelerini ve duygularını söylemekten hiç çekinmiyor ve aynısını karşı taraftan da bekliyorsun.Duygularını bilen ancak duygusal yaşamını, duygularının esiri olmadan kontrol edebilen insanlardan birisin. Tüm bunların da ötesinde sen, başka insanların duygularını onların hissettikleri şekilde algılayabiliyor, insanlarla uyum ve beceri içinde yaşam serüveninde ilerliyorsun. Kendini başkalarının yerin koyma konusunda ise bir isteksizliğin var ama bu başka insanları düşünmediğin anlamına gelmiyor. Kafanda çoğu zaman çok sayıda düşünce olduğu için zaman zaman harekete geçme konusunda sıkıntı yaşıyorsun.

Tespit uzmanı!

Tespit uzmanı!

Duygusal zekan ortalamanın üzerinde. Duygularını dizginleme ve mantıklı kararlar verme konusunda bir hayli başarılısın. Kendini tanıma, kontrol etme ve motive etmeyi başarmanın yanı sıra, kendini başka insanların yerine koyma ve amaca yönelik sosyalleşmeyi başarabilmiş insanlardan birisin. Anlayış ve ikna yeteneği ön planda olan, duygusal açıdan önsezide bulunabilen, yönetme ve yönetilme becerisine de ayrıca sahipsin. Çevrende olup bitenleri son derece doğru bir şekilde analiz ediyor, keskin tespitler yapabiliyorsun. Her ne kadar sosyal ilişkileri iyi analiz edebilen biri olsan da pek fazla arkadaşın yok belki ama çok sağlam dostlukların var. En büyük korkunsa yalnız kalmak çünkü sen insanlardan beslenen, dostlukları sayesinde hayatına anlam katan birisin.

Düşüncelerin Efendisi!

Düşüncelerin Efendisi!
www.telltalesonline.com

Sen zihnini ince ince işleyerek duygusal dahi haline gelmişsin. Yaşadığın deneyimler ve gözlemlerinle EQ'nu üst seviyelere taşımışsın! Her daim egemen olan bir kendini bilme halin, çevrende olup biten şeylere karşı çok farklı pencerelerden bakabilme fırsatını sunmuş sana. Aynı zamanda başkalarının yerine de düşünebilmen empati yeteneğini de oldukça geliştirmiş. Sabırlısın ve çevrendekileri nasıl mutlu edeceğini çok iyi biliyorsun. Belki de bu sebeple insanları hayal kırıklığına uğratmak en büyük korkun!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2105
583
290
120
83
58
57
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Joele Wise

IQ düşük de en azından EQ'dan kurtarmışız az buçuk...

Busenur Sakata

Düşüncelerin Efendisi !

YB Yavuz

Tespit uzmanı!