Görüş Bildir
Haberler
Giysiler Bizim İçin Konuşur: Hangi Kıyafet Nerede Giyilmeli?

etiket Giysiler Bizim İçin Konuşur: Hangi Kıyafet Nerede Giyilmeli?

Ebru Erdoğan
08.07.2021 - 08:00

Giysiler insanların psikolojisini ortaya çıkaran unsurlardır. Kişilik özelliklerinin de etkili olduğu giyinme elemanlarında ister girişken, utangaç, hareketli, ister sinirli bir kişilik olsun, benzer durumlar ortaya çıkacaktır. Giysiler bizim için konuşur. Kısacası kıyafetin bu kadar önemli olduğu bir dünyada, giyim bir iletişim aracı olarak kullanılır. 

İşte bu yüzden nereye göre nasıl giyinmemiz gerektiğini bilmek çok önemli. Nerelerde rahat ve spor giyinmeliyiz? Nerelerde şık olmalıyız? Mesela en basitinden bir kafeye arkadaşlarımızla oturmaya gidiyoruz ya da düğüne ve ne giyeceğimiz sorusu kafamızı kurcalıyor. Kombin yapmaya çalışırken darmadağın ettiğimiz odalarımızdan bahsetmiyorum bile. Bu soruların cevabı için içeriğe geçelim. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Alışveriş

Alışveriş yapmaya giderken tişört ve tayt ikilisi hem rahat ve hem de güzel duracaktır. Hele ki son zamanlarda birçok kadının günlük kombinlerde tercih ettiği bisikletçi taytları çok moda. Alışveriş yaparken kıyafet denemek istediğiniz zaman adeta bir kurtarıcı olan taytlar kolaylık sağlayacaktır. Günlük, spor bir çanta ve ayakkabıyla kombini tamamlayabilirsiniz.

2. Kafe

Kafeye basic kombinler daha çok yakışacaktır. Düz bir bluz ve şu anda favori olan yüksek belli, geniş paça ve kısa paça mom jean... Basit ama şık. Tabii kıyafeti şıklaştıran çanta ve takıları da unutmamak lazım.

3. Bar

İçeriğin Devamı Aşağıda

Biraz içki içip eğlenmek için bara gidecekseniz kombini fazla iddialı olmayan fakat şık parçalar seçmelisiniz. Tişört giyilecekse görseldeki gibi tül, file bluzlarla hareket verilebilir. Tişört kullanmak tercihiniz değilse yerine gömlek veya croplar da tercih edilebilir. Metal aksesuarlar, deri cekette eklenebilir.

4. İş

İş yerinde gün boyu oraya buraya koştururken hem rahat hem de stil gözükmek için havuç pantolonlar vazgeçilmez. Gömlek üzerine geçirilmiş bir süveter ve kemerle iş yeri atmosferine uygun resmi ve harika bir kombin elde ettik.

5. Düğün

En önemli yerlerden biri düğünde doğru şekilde kombin yapmak aksi halde ya çok sönük kalınabilir ya da çok abartılı olunabilir. Gelinin kız kardeşi kombini istemeyiz tabii ki 🙃.

Kır ve sahil düğünlerinde genellikle bohem elbiseler çok güzel duracaktır. Düğünlerde genel olarak tek parça elbiseler tercih edildiği için vücut tipine göre bir elbise seçimi yapmak çok önemli. Ayakkabı seçimlerinde ise kalın topuk tek bant veya stiletto tercih edilebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tatil

Yaz tatilinde mutlaka yanınıza almanız gereken parçalar şort, yazlık pantolon, yazlık elbise etek ve tişörtler olmalı. Özellikle modası geçmeyen çiçek desenli keten ve şile kumaşlı parçalar tercih edilebilir.

7. Okul

Mom jean, okul için ideal parçalardan bir tanesi. Üstüne de bu görseldeki gibi bir crop bir hırka tercih edilebilir. Bunun yerine gömlek ya da lakos üstüne süveter giyilebilir. Eğer okul üniformanız varsa, kemer kullanarak üniformanızı daha şıklaştırabilirsiniz. Kapüşonlu hırkalar ve güzel bir spor ayakkabıyla üniformalarınızı tamamlarsanız harika duracaktır.

8. Günlük

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günlük tercih edilebilecek örnek kombinler. 👆

9. İlk Buluşma

İlk buluşmada özenli giyinmek önemli. Ama fazla abartılıda olmamalı. Özellikle burada buluşma mekanı da önemli. Mekan daha şık bir yerse sade düz elbiseler tercih edilebilir. Daha salaş mekanlarda ise pantolon  ve bluz kombini olabilir. Görseldeki gibi kombinde deri kullanmak şık görünmenizi sağlayacaktır. Aynı zamanda çok fazla renk kullanmamak iyi olacaktır.

10. Davet

Davete giderken çok desenli ve taşlı olmayan kısaca gör yormayan ama basitte şık olunabileceğini kanıtlayan parçalar tercih edilmeli. Üstteki  görselde deri ceket tercih edilmiş bu da güzel bir seçenek ama yerine elbiselerin üzerine peluş mont alabilirsiniz.

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
17
14
10
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mincir

Bunu bari kategorize etmeyelim. Dertli başıma ek dert boşu boşuna.