Görüş Bildir
Haberler
George Floyd Protestolarını Takip Eden CNN Ekibi Canlı Yayında Gözaltına Alındı

George Floyd Protestolarını Takip Eden CNN Ekibi Canlı Yayında Gözaltına Alındı

ABD’de George Floyd'un polis şiddeti sonucu öldürülmesinin ardından Minneapolis kentinde günlerdir devam eden protestoları takip eden CNN ekibi canlı yayında gözaltına alındı. Minnesota Valisi Tim Walz’un gözaltı nedeniyle özür dilediği belirtilirken, gazeteciler daha sonra serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

George Floyd'un gözaltına alınırken polis tarafından boğazına basılarak öldürülmesine tepki olarak başlayan protestolar üçüncü gününde artarak sürerken, göstericilere sık sık biber gazı ve plastik mermiyle karşılık veren Minnesota polisi bu kez de basını hedef aldı.

Protestocular tarafından dün gece ateşe verilen polis merkezinin bulunduğu bölgede, bir polis kordonunun önünde canlı yayın yapan CNN muhabiri Omar Jimenez ve ekibi canlı yayında gözaltına alındı.

CNN ekibi, bölgede gerçekleşen bir gözaltını kaydederken bundan rahatsız olan polis ekipten ayrılmasını istedi. Polislere kibarca karşılık veren ve basın kimlik kartlarını gösteren Jimenez, onların istedikleri bölgede çekim yapmaya devam edebileceklerini söyledi.

Ancak polisin buna yanıtı, ellerini arkadan kelepçeleyerek Jimenez’i gözaltına almak oldu. Sosyal medya kullanıcıları, siyahlara karşı polis şiddetinin tekrar tartışmaya açıldığı bu dönemde gözaltına alınan Jimenez’in de siyah olmasına dikkat çekti.

Jimenez’in ardından foto muhabir Leonel Mendez ve yapımcı Bill Kirkos da gözaltına alındı. Bu esnada yaşananları kaydeden kameraya da el konuldu.

Vali özür diledi

Vali özür diledi

Olayın ardından CNN’in Başkanı Jeff Zucker’ın Minnesota Valisi Tim Walz’u telefonla aradığı, valinin gözaltı nedeniyle özür dilediği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Serbest bırakıldıktan sonra CNN'e bağlanan Omar Jimenez, polisin kendilerine nazik davrandığını ancak yaşananlara dair şahsen özür dilemediklerini söyledi.

Öte yandan polis tarafından yapılan açıklamada, CNN ekibinin talep edilmesine rağmen bulundukları noktadan ayrılmadıkları, bu nedenle gözaltına alındıkları belirtildi. Ancak kamera tarafından kaydedilen görüntülerde, Jimenez'in polise hangi konumda bulunmalarının uygun olacağını ısrarla sorduğu görülüyor.

Minneapolis'te olaylar üçüncü gece de sürdü

Minneapolis'te olaylar üçüncü gece de sürdü

VOA'nın aktardığına göre dün gece geç saatlerde protestocuların bir polis karakolunu ateşe vermesi üzerine kentin belediye başkanı, polisin karakoldan çekilmesi talimatı verdi.

Kentte karakol dışında birkaç bina ve bir otomobil de ateşe verildi. 

Aralarında alkollü içki satan bir dükkan ve indirimli satış yapan bir mağazanın da bulunduğu birkaç iş yeri yağmalandı.

Ulusal Muhafız birlikleri müdahale etmedi

Ulusal Muhafız birlikleri müdahale etmedi

Minnesota Valisi Tim Walz'un kentte iki gece üst üste yaşanan şiddet olaylarından sonra asayişi sağlamak için görevlendirdiği Ulusal Muhafız birlikleri dün geceyi gözlerden uzak geçirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Minnesota dışında pek çok eyalette de gösteriler düzenlenirken Kolorado Denver'da protestocuların arasındaki bir kadın sürücünün bir kişiyi ezmeye çalıştığı anlar böyle görüntülendi 🎥

Dün gece Minneapolis'te yaşanan olayların fotoğrafları 👇

Dün gece Minneapolis'te yaşanan olayların fotoğrafları 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
21
12
11
10
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deniz Türkkan

Bizde normalde olan bu hatta üstüne darp ederler.

Dzyn

Selo başkanın da boşa içerde değil mi kansız orospu çocukları

Filter

Başarılar diliyorum. Hak verilmez alınır

yobaz-hoplatan

Rusya bunu begendi.