Görüş Bildir
Haberler
Gelecek Partisi'nden Esra Erol Şikayeti: Çocuk Hakları İhlal Ediliyor

Gelecek Partisi'nden Esra Erol Şikayeti: Çocuk Hakları İhlal Ediliyor

Ahmet Davutoğlu'nun liderliğini yaptığı Gelecek Partisi, Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuruda bulunarak, Esra Erol'un programında yapılan yayınlarda çocuk haklarının ihlal edildiğini savundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelecek Partisi yöneticileri başvuru sonrasında Kamu Denetçiliği Kurumu önünde basın açıklaması yaptı.

Gazete Duvar'ın haberine göre Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seren Yıldız Öztürk, Kamu Denetçiliği Kurumu’na hem genel olarak hem de özel olarak Esra Erol’un programı için başvurduklarını belirterek şunları söyledi:

"Meclis'e de başvuracağız"

"Meclis'e de başvuracağız"

“Genel olarak bazı yayınlarda özel olarak da 'Esra Erol’da' programında yaşanan DNA testlerinin deşifre edilmesi sonucu soy bağları açıklanan çocukların haklarının ihlali. Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurduk, İnsan Hakları Kurumu’na, Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na da başvuracağız. Bu çocukların yayınlarda DNA’ları tespit edilerek soy bağları deşifre edilerek çocukların hakları çok ağır ve sistematik olarak ihlal ediliyor. Bu çocuklar evlilik dışı ilişkilerden veya ensest ilişkiden doğmuş olabilir. Bu çocukların özel hayatlarının mahremiyetlerinin korunması gerekiyor. Bu programlar bu çocukları nesne, malzeme yaparak reyting kaygısıyla bu ideallerini ağırlaştırarak devam ediyorlar.”

"Bakanlıklar son derece kayıtsız"

"Bakanlıklar son derece kayıtsız"

Türkiye'nin 1995 yılından beri Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne taraf olduğunu hatırlatan Öztürk, doğrudan Çocuk Hakları Komitesine başvurulabileceğini, ancak bütün bakanlıkların, kamu kurumlarının son derece kayıtsız davrandığını savundu. Öztürk sözlerini şöyle tamamladı:

“Sadece RTÜK toplumdaki infiali bastırma amaçlı caydırıcılıktan uzak bir yaptırım uyguladı. Bu kurumların etkili tedbirler alması gerekiyor. Kamu otoritesi kayıtsız, ilgisiz ve görmezden geliyor. Bizim amacımız ülkemizi Birleşmiş Milletler’e şikayet etmek değil. Amacımız içeride kamu, kurum ve kuruluşları, bakanlıkları ve ilgili organları harekete geçirmek. Bu anlamda ombudsmanlığın bize destek olacağını düşünüyoruz. Zaten rehber bir metin olan Çocuk Hakları Sözleşmesi var. Bu sözleşme rehberliğinde ombudsmanlığın çocuk haklarının ihlallerini engelleyeceği mahiyette kararlar alacağını ve kamu otoritesine de bunu bildireceği çözüm doğrultusunda adeta bir hakemlik yapacağını düşünüyoruz, umuyoruz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
3
3
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
towninthemoon

E ama eşcinsellik yok, rtük haklı canım (!)