Görüş Bildir
Haberler
Geçici IMEI Uzatma Dönemi Sonra Erdi! Şimdi Ne Olacak?

Geçici IMEI Uzatma Dönemi Sonra Erdi! Şimdi Ne Olacak?

Bahadır
16.09.2022 - 16:46

BTK pandemi döneminde ülkedeki turistlerin mağdur olmaması adına IMEI süresi uzatma hakkını hizmete sunmuştu. Pandemi dönemi ve tedbirlerin sona ermesi ile birlikte bu uygulama sona erdirildi. Artık telefonların IMEI süresi dolduğunda herhangi bir uzatma işlemi gerçekleştirilemeyecek. İşte haberin detayları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yurt Dışından Gelen Telefonların IMEI Kaydı

Yurt Dışından Gelen Telefonların IMEI Kaydı

Yurt dışından ülkemize gelen telefonlar 120 günlük süre boyunca herhangi bir işlem yaptırman aktif olarak kullanılabiliyor. Her SIM girişi için bir IMEI kaydı mevcut. Eğer telefonunuzda iki SIM girişi varsa hattınızı diğer SIM girişine takıp 120 gün daha kullanabiliyorsunuz.

Geçici IMEI Uygulaması

Geçici IMEI Uygulaması

Pandemi dönemi ile beraber alınan kararlar ve tedbirler çerçevesinde ülkemize gelen turistlerin mağdur olmaması adına BTK geçiçi IMEI uzatma uygulamasını devreye aldı. Böylelikle ülkeye giriş yapan biri 120 gün olan kullanım süresini iki ay daha uzatma hakkına sahip olmuştu.

Geçici IMEI Uygulaması Kaldırıldı

Geçici IMEI Uygulaması Kaldırıldı

BTK tarafından erişime sunulan ve E-Devlet üzerinden kullanılan hizmet, pandemi döneminin sona ermesi ve alınan tedbir kararların kalkması sebebi ile sonlandırıldı. Bu hizmetin sona ermesi ile birlikte izin verilen kullanım süresinin dolduran vatandaşlar için tek seçenek ise telefonu resmi olarak pasaporta kaydettirmek. 2022 yılı itibari ile IMEI kayıt ücreti ise 2732 TL.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
17
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın