Görüş Bildir
Haberler
Gebelikte Mutlaka Tüketilmesi Gereken 10 Yiyecek

Gebelikte Mutlaka Tüketilmesi Gereken 10 Yiyecek

Gebe.com
18.01.2017 - 10:49 Son Güncelleme: 03.04.2017 - 17:34

Gebelik döneminde mutlaka tüketmeniz gereken yiyecekler olmasına şaşırmadınız değil mi? İşte gebeliğin o süper yiyecekleri!

1. Kuru kayısı

1. Kuru kayısı

Bir avuç kuru kayısı günlük demir ihtiyacının %10’unu karşılar. Ayrıca gebelik döneminde hassas hale gelen bağırsakları da korur.

Zengin folik asit, kalsiyum, potasyum ve magnezyum kaynağıdır.

2. Karbonhidratlar

2. Karbonhidratlar

Makarna, ekmek ve patates. Karbonhidrat yönünden zengin olan bu besinler size enerji verecektir.  Bu dönem içerisinde günde 6 porsiyon karbonhidrat tüketin.

3. Mısır gevreği

3. Mısır gevreği

Folik asit ve vitamin yönünden zenginleştirilmiş mısır gevreklerini tercih edin. Günde bir kasede 100 mcg folik asit bulunur.

4. Muz

4. Muz

Potasyum hazinesi olan muz, vücutta sıvı tutulmasını önler. Ayrıca uykusuz gecelere de birebirdir.

5. Süt ve süt ürünleri

5. Süt ve süt ürünleri

En büyük kalsiyum deposu olan süt ve süt ürünleri bebeklerin kemik gelişimi için çok önemlidir. Günde 3 porsiyon az yağlı süt ya da süt ürünü tercih edin.

6. Tofu

6. Tofu

Et yemeyenler için protein almanın en lezzetli yollarından birisi olan tofu, kalsiyum, magnezyum, demir, A vitamini ve K vitamini bakımından da zengindir. Bu mineral ve vitaminler ise özellikle doğumdan sonra kanın pıhtılaşması için önemlidir.

7. Çilek

7. Çilek

C vitamini bakımından zengin olan çilekte, beta karoten, potasyum ve folik asit bulunur. Çileği demir içeren bir besin ile birlikte tercih ettiğiniz takdirde, içindeki C vitamini demir emilimini destekleyecektir.

8. Brokoli

8. Brokoli

Kalsiyum, kemik gelişimi için gerekli olan folik asit ve magnezyum açısından zengindir. Besin değerlerini koruyabilmek için suda haşlamak yerine buharda pişirme yöntemini tercih edin.

9. Yumurta

9. Yumurta

İyi pişirilmiş yumurta protein, demir ve B12 vitamini bakımından zengindir. Vücuttaki hücrelerin gelişimi bakımından önem taşır.

10. Ay çekirdeği

10. Ay çekirdeği

Omega – 3 ve omega – 6 yağ asitleri bakımından zengindir. Ayrıca magnezyum, A, B, D, E ve K vitaminleri, demir, kalsiyum, potasyum ve çinko da içerir.

Anne olmaya hazırlanmak, dünyada bir mucizeye tanıklık etmek demektir.

Anne olmaya hazırlanmak, dünyada bir mucizeye tanıklık etmek demektir.

Gebelik öncesi, gebelik, doğum sonrası ve bebek bakımıyla ilgili tüm merak ettiğiniz içerikler gebe.com da.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
40
16
13
12
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın