Görüş Bildir
Haberler
Fransız Askısı Nedir? Fransız Askısı Etkileri Nelerdir? Fransız Askısı Kalıcı mıdır?

Fransız Askısı Nedir? Fransız Askısı Etkileri Nelerdir? Fransız Askısı Kalıcı mıdır?

Son dönemde oldukça popüler bir hale gelen Fransız Askısı yöntemi ünlü isimler tarafından da büyük ilgi görüyor. Fransız askısı ile gençleşme yöntemi Türkiye’de ilk olarak Seda Sayan ile gündeme gelmiş ve sonrasında birçok ünlünün bu yöntemi tercih ettiği ortaya çıkmıştı. Dünya genelinde Bella Hadid, Kendell Jenner gibi ünlü isimlerin yaptırdığı Fransız askısı işlemini son olarak da ünlü popçu Hande Yener yaptırdı ve konuya ilişkin araştırmalar yeniden çoğaldı. Peki, Fransız askısı nedir? Fransız askısını kimler yaptırabilir, etkileri nelerdir? İşte merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yurt dışında büyük bir talep gören estetik uygulaması 'Fransız Askısı' modası Türkiye'de de talep görüyor. Ameliyatsız yüz gerdirme operasyonu olarak bilinen yöntemi ilk olarak Seda Sayan uygulamış sonrasında ise Serap Paköz, Işın Karaca, Songül Karlı gibi isimler de aynı operasyonu geçirmişlerdi. Son olarak Hande Yener sosyal medya hesabından Fransız Akısı operasyonu yaptırdığı anları yayınladı. Peki, Fransız askısı nedir? Fransız askısını kimler yaptırabilir, etkileri nelerdir?

Fransız Askısı Nedir?

Fransız Askısı Nedir?

Fransız askısı son dönemlerde popülerliği artan ameliyatsız yüz germe işlemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu yöntem ile içi polyester, dışı ise cilt dokusuyla uyumlu silikondan yapılmış esnek iplerle cildin gerilmesi sağlanıyor.

Bir adı da Fransız ip askısı olan bu işleme Fransa’da geliştirildiği için ‘’Fransız askısı’’ ismi verilmiştir. Bu yöntemde kullanılan ipler sayesinde, yüz bölgesindeki kırışıklıklar ve sarkmalar güvenli bir şekilde giderilebiliyor. Ayrıca Fransız askısında kullanılan malzeme, insan vücuduyla uyumlu olduğu için kısmi yüz felcinde de kullanılabiliyor. 

Ameliyatla gerçekleştirilen yüz germe operasyonlarının alternatifi olarak bilinen Fransız askısı işleminin amacı ise yaşlanmanın da etkisiyle yüzde oluşan olumsuzlukları gidermek ve yüzde lifting etkisi oluşturarak genç görünmeyi sağlamaktır.

Fransız Askısını Kimler Yaptırabilir?

Fransız Askısını Kimler Yaptırabilir?

Fransız askısı, ameliyat olmadan genç görünmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Özellikle 30’lu yaşlardan itibaren yüz bölgesindeki hyalüronik asit ve kollajen miktarında azalma başlar. Bu ise ciltte kırışıklıklara neden olur. Eğer yeni oluşmaya başlayan kırışıklıklar kontrol altında tutulmazsa yüz bölgesinde derin kırışıklıklar ve sarkma gelişebilir. Bu nedenle Fransız askısı, 30 ila 65 yaş arasındaki hem kadınlar hem de erkekler için uygun bir yöntemdir.

Fransız Askısının Etkileri Nelerdir?

Fransız Askısının Etkileri Nelerdir?

Fransız askısı yöntemi ile özellikle yüz bölgesinde birçok olumlu gelişme gözlenebilir. Bunlar ise şu şekilde sıralanabilir.

  • Yüz ovali ortaya çıkar,

  • Yüzdeki kırışıklıklar azalır,

  • Medikal iplerin etrafında oluşan kollajen sayesinde cilt gençleşir, 

  • Elmacık kemiğinin daha ön plana çıkmasıyla yüzde Hollywood yanağı etkisi belirir.

  • Çene kemiği daha belirgin hale gelir.

Fransız Askısı Nerelere Uygulanabilir?

Fransız Askısı Nerelere Uygulanabilir?

Fransız askısı uygulaması, yüzün şu bölgelerine uygulanabilir:

  • Elmacık kemikleri,

  • Yüzün oval bölümleri,

  • Çene altı,

  • Boyun,

  • Yanaklar,

  • Kaşlar.

Aynı zamanda Fransız askısı,

  • Kollar,

  • Göğüsler,

  • Bacaklar ve

  • Kalçalara da uygulanabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransız Askısı Nasıl Yapılır?

Fransız Askısı Nasıl Yapılır?

Dinamik liftler lokal anestezi altında 45 dakika ile 1 saat arasında uygulanır. Uygulama alanında işlem öncesi yapılacak kontrol ile çalışılacak alanlar belirlenir ve ipler deri altına uygun şekilde hekim uygulaması ile yerleştirilir.

İpin fiksasyon bölgesi kafada (kulak üstü) olduğu gibi tercih edildiğinden dikişe gerek kalmadan işlem sonlandırılır.

İşlem sonrası oluşabilecek iltihaplanma ağrı kesicilerle giderilebilir.

Uygulama sonrası günlük hayata rahatlıkla devam edilebilir bir işlem sinsilesidir, çok yoğun ve uzun bir işlem değildir.

Fransız Askısı Kalıcı mıdır?

Fransız askısı yönteminin kalıcılığının 5-10 yıl olduğu belirtiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın