Görüş Bildir
Haberler
Fiziksel Görüntüleriyle Kendi Zamanlarında Güzellik Algısını Değiştiren 13 Ünlü Kadın

etiket Fiziksel Görüntüleriyle Kendi Zamanlarında Güzellik Algısını Değiştiren 13 Ünlü Kadın

Fulin
31.03.2019 - 11:38

Güzellik algısı çağlar boyunca çeşitli sebeplerle sürekli değişip durdu. Modern zamanlarda bu algıyı değiştirenin medya ve ünlüler olduğu artık herkesin kabul ettiği bir gerçek. Kendi çağlarında güzellik standartlarını belirleyen kadınları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Brenda Frazier

1. Brenda Frazier

Onu muhtemelen tanımıyorsunuz, ancak kendisi modern medyanın yarattığı ilk 'işsiz' ünlülerden. Zengin bir bankacının kızı olduğu için medyada yer alan, dergi kapaklarına çıkan Brenda Frazier; 30'lu yıllarda hakim olan dalgalı, gür saç, küçük ve koyu renk dudak trendinin en büyük sorumlularından biri.

2. Marilyn Monroe

2. Marilyn Monroe

Ondan bahsetmeye gerek bile yok. Tarihin en etkileyici kadınlarından biri olan Marilyn Monroe ile sarışınlık, beyaz ten, kuyruklu eyeliner ve kırmızı rujdan oluşan feminen makyaj tüm dünyayı etkisi altına aldı.

3. Grace Kelly

3. Grace Kelly

Monaco prensiyle evlenip Hollywood'a veda eden Grace Kelly ile yuvarlak yüz hatları, kısa saç ve kalın kaşlar güzeldir algısı oluşmuştu.

4. Twiggy

4. Twiggy

1960'lara kadar hakimiyetini sürdüren 'kıvrımlı kadın güzeldir' algısını yerle bir eden süper model Twiggy; zayıflık trendini ilk başlatan isim olmasıyla önemli. Ayrıca koyu makyajı ve kısa saçları da dönemin kadınlarına ilham olmuştu.

5. Jane Birkin

5. Jane Birkin

Yine 60'larda fırtınalar estiren bir isim olan Jane Birkin'in görüntüsü 60'lı ve 70'li yılların güzellik algısını açıkça ortaya koyuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Farah Fawcett

6. Farah Fawcett

Charlie'nin Melekleri dizisiyle şöhreti yakalayan Farah Fawcett, 80'ler güzellik algısının en önemli sembollerinden biri. Tüm dünyada kadınlar saçlarını onunki gibi kestirmişti.

7. Pamela Anderson

7. Pamela Anderson

Dünyada estetik operasyonların yaygınlaşması ile standartlar yeniden değişmeye başladı. Pamela Anderson, büyük göğüs trendinin öncülerinden biri oldu.

8. Kate Moss

8. Kate Moss

90'larda Twiggy'nin 60'larda yaptığı aşırı zayıflık trendini getiren Kate Moss; podyumda çok zayıf modellerin görünmesine ve genç kadınların tehlikeli diyetler yapmasına sebep oldu.

9. Jennifer Aniston

9. Jennifer Aniston

90'lar tarzı sportif, sade ve doğal güzelliğin sembolü Jennifer Aniston olsa gerek. Onun düz fönlü saçları 90'ların simgelerinden biri haline geldi.

10. Angelina Jolie

10. Angelina Jolie

Dolgun dudaklar ve kemikli yüz, Angelina Jolie ile herkesin beğendiği bir özelliğe dönüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Jennifer Lopez

11. Jennifer Lopez

2000'lere geldiğimizde hala kıvrımlar kilolu olmakla eş değer tutuluyordu. Daha sonra Jennifer Lopez popüler oldu ve kalçasının büyüklüğüyle gurur duyduğunu açıkladı. Gerisi malum.

12. Kim Kardashian

12. Kim Kardashian

2000'lerde idolü Jennifer Lopez gibi büyük kalçaları yeniden moda hale getiren Kim Kardashian, günümüzde hala süren esmerlik, uzun yüz ve büyük ağız popülaritesinden de sorumlu.

13. Kylie Jenner

13. Kylie Jenner

Günümüz estetik operasyonlarının en büyük ilham kaynağı olan Kylie Jenner'ın günümüz güzellik algısını tek başına belirlediğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
264
47
22
21
21
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?