Görüş Bildir
Haberler
Fersah Fersah Kaçılması Gereken 10 Arkadaş Profili

Fersah Fersah Kaçılması Gereken 10 Arkadaş Profili

Listevari
31.12.2013 - 10:55

Fersah Fersah Kaçılması Gereken 10 Arkadaş Profili

Belirtelim ki arkadaşlar hayatımızı çekilebilir, hareketli ve keyifli kılan varlıklar listesinde ilk sıralardadır. Seçme şansının bize verildiği aile bireyleri gibidirler çoğu kez. Gerçekten şanslıysak, birbirimize kızsak da kırılsak da asla yalnız kalmayacağımızı biliriz hayatta. Tabi eğer seçimlerimizi doğru yaptıysak. Zira fersah fersah kaçmak gereken arkadaş profilleri de mevcut, birkaçını aşağıda sıraladık;

Kaynak: http://www.listevari.com/fersah-fersa...

1. Muntazaman dertlisi

1. Muntazaman dertlisi

Bitmek bilmeyen- çoğu eften püften- dertleri olup bunları dakikada 200 kelime kapasitesiyle anlatabilen arkadaş. Yakın arkadaşınızsa tez zamanda uzak olunması gereken, insanın içindeki yaşam sevincini kazıyarak götüren arkadaştır kendisi. Etrafındaki sorunlu tipler de, başındaki entrikalar da bitmek bilmez. Saatlerce anlatması için karşısında nefes alır halde bulunmanız yeterlidir üstelik. Ne düşüncenizle ne sizinle gerçek anlamda ilgilenir; sadece kendini anlatır, anlatır, anlatır… Çiçek gibi solmanız, inanın zor olmaz.

2. Fikrine sağlık arkadaşım

2. Fikrine sağlık arkadaşım

Sizin günlük yaşamda çoğunlukla dikkatinizi dahi çekmemiş basit karmaşık her olay, kişi, kuruma dair mutlak doğru(!), kati surette değişmeyen bilgisi vardır. Bunları da her ortamda dile getiren profildeyse arkadaşınız, sinir ve mahcubiyetten kızaran yüzler, içinizden kurduğunuz sayısız “ama…” lı itiraz cümleleri eksik olmaz hayatınızdan.

3. Kararsızım, kararsızsın, kararsız

3. Kararsızım, kararsızsın, kararsız

Karşısına çıkan fırsatları bir türlü size uzuun uzun danışmadan karara erdiremez. Her gün defalarca dinlemekten ruhunuz sıkılır. Size güvendiğinden yaptığını bilseniz de gece gündüz demeden, “Bak böyle de bir gelişme oldu.” diyerek tüm ayrıntıları anlatması çok keyif vermez bir süre sonra.

4. Çıkar amaçlı ilişkiler ustası

4. Çıkar amaçlı ilişkiler ustası

Maddi – manevi destek ihtiyacı duyduğunda en yakındaki, amaca en çok hizmet edecek kişiye kıyı kıyı yanaşır bu tipler. Sizi farkettiği an canı, ciğeri olmanız an meselesidir ve tabi tüm sorunlu sürecinde en yakın arkadaşı, dostu, kardeşi… Lakin ayağı düze bastığı an maalesef bir anda beliriveren fiziksel koşullar, mesafe, zaman darlığı vs. gibi etkenler de dolayısıyla gün be gün uzaklaşır hanım/bey kişisi yanınızdan. Ee, Mukadderat. İyice dramatize edelim; mendil gibi buruşturulup atılma vaktiniz gelmiştir artık.

5. Hem giderim hem ağlarım

5. Hem giderim hem ağlarım

Sürekli burnunu yeni işlere sokup bir de bundan şikayet eden arkadaş profili. Birlikte bulunduğunuz zamanın yaklaşık 2/3 ünü hali hazırda uğraştığı işler güçlerle – bir türlü – hayır diyemediği yeni projelerini anlatarak geçirir. Genelde yardım istemez ve fakat sonsuz anlayışınıza sığınır zira başka başka işlerle dolu olduğundan sizinle –çok istese bile(!)- geçirecek vakti hep minimum seviyededir. Durumuna inancınızı da tahammül eşiğinizi de sorgulayan arkadaştır kendisi.

6. Bahanelerle yaşıyorum

6. Bahanelerle yaşıyorum

Samimiyetine asla güvenemezsiniz. Başınıza bir iş geldiğinde asla ilk aranacaklar kategorisine giremez. Çünkü çok büyük ihtimalle onun da yapacak önemli bir işi var ve/veya ne tesadüf onun da başı beladadır. Hayal gücü ve ikna kabiliyeti ve dahi tembelliği ziyadesiyle yüksek bu arkadaşlar hasebiyle çoğu kez kendi derdinizi unutmanız, sahip olduklarınıza şükretmeniz muhtemeldir.

7. Mıknatıs

7. Mıknatıs

Yaklaştıkça yakın, uzaklaştıkça uzak, bir dönem yapışkan diye adlandırabileceğiniz kadar yakın, evde, işte, okulda sizin genel ya da özel tüm zamanınıza dahil olup, bir dönem hiçbir şey yokken izini soluğunu kaybettiren kişilerdir bunlar. Gel-gitli deniz gibidir. Sinirlerinizi bozduğunu fark edene kadar bu geliş gidişlere hoşnutlukla bakmanız, anlayış göstermeniz olasıdır.

8. İtina ile heves kursakta bırakılır

8. İtina ile heves kursakta bırakılır

Günler öncesinden heveslenir, plan program yapar, herkesi ve her şeyi ayarlar zamanın gelmesini beklersiniz. Ama ne olsa beğenirsiniz, son saat arkadaşlarınızdan biri iptal edecek, heyecanınızı, keyfinizi kursağınızda bırakacak, zaman ve paranızı boşa harcatacak bir şey bulur.

9. En çok benimle ilgileneceksiniz!

9. En çok benimle ilgileneceksiniz!

İlgi odağı olmaya hevesli arkadaşlar zaman zaman size nefes aldırmamacasına sıkıntı verebilir. Kadınlı erkekli, etraftaki tüm ilgi onda olsun, en çok o beğenilsin, sevilsin dinlensin ister. İlgi açı bu insanları doyurması zordur. Hatta çoğu kez kendinden daha baskın karakterde olmayanları seçer arkadaşlıklarında. Kendi yükselebilsin diye merdiven gibi kullanmaya yeltenebilir sizi. Aman diyelim!

10. Yakındaki tehlike

10. Yakındaki tehlike

Art Niyetli Arkadaş: Buradaki “art” kelimesi keşke “sanat” ın ingilizcesi olarak kullanılsaydı ama maalesef. Bu sınıftakiler sanıyorum en korkunç arkadaş profilidir. Üstelik bir de siz bunu başlarda anlayamadıysanız! En yakınızda, her şeyinizi bilir ve bunları bir gün ya size karşı yahut kendi çıkarına uygun şekilde kullanacağı bir zaman geleceğini düşünerek içinde saklar. Etrafınızda böyle insanlar olduğunu anladığınız an kıyı kıyı uzaklaşmak yahut ölü taklidi yapmak işe yarar iki yöntem olarak önerilebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gözde t.

En çok rastlanan 9 numara sanırım