Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe, Kjaer'i KAP'a Bildirdi

Fenerbahçe, Kjaer'i KAP'a Bildirdi

Fatih
16.06.2015 - 19:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe Futbol A.Ş., Danimarkalı stoper Simon Kjaer'in transferi için kulübü Lille ve oyuncunun kendisiyle görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

Kamu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklama şu şekilde:

“Futbolcu Simon Kjaer transferi için Kulübü Lille ve futbolcunun kendisi ile görüşmelere başlanmıştır.”

Simon Kjaer kimdir?

Simon Kjaer kimdir?

Kjaer, 26 Mart 1989 tarihinde Danimarka'nın Horsens şehrinde dünyaya geldi.

Futbol hayatına Horsens'de bulunan Lund IF kulübünün altyapısında başlayan Kjaer, 2004 yılında Danimarka Süper Lig ekiplerinden Midtjylland'ın altyapısına geçti. 2006 yılının Nisan ayında Fransızlar tarafından düzenlenen bir turnuvada en iyi oyuncu seçildi.

2007 yılının Ocak ayında Midtjylland'ın as takımına yükselen Kjaer, aynı yılın Ağustos ayında Real Madrid'de denenmek amacıyla antrenmanlara çıktı. Raporlar olumlu olsa da Midtjylland Kulübü'nden izin çıkmayınca transfer suya düştü ve Kjaer Ekim ayında kulübüyle 5 yıllık sözleşme imzaladı.

2007-08 sezonunun devre arasında adı sıkça Chelsea ve Middlesbrough ile anılan Kjaer, sürpriz bir şekilde 4 milyon avro karşılığında Palermo'ya transfer oldu ve İtalyan ekibiyle 5 yıllık sözleşme imzaladı. Sezonun ikinci yarısını ise Midtjylland'da tamamladı.

2008-09 sezonunu üç golle tamamlayarak Serie A'da sezonun en çok gol atan stoperi olan Kjaer, 2009-10 sezonunda ise takımın vazgeçilmezi oldu ve ligde 35 maçta forma giyerek iki gole imza attı.

2010 yazında adı Manchester United, Manchester City, Tottenham ve Juventus ile anılan Kjaer, yine sürpriz bir şekilde Alman ekiplerinden Wolfsburg'a transfer oldu. Transfer bedeli açıklanmazken, Alman medyasına göre Palermo'ya ödenen bonservis bedeli yaklaşık 12 milyon avro kadardı.

Wolfsburg forması altındaki ilk sezonunda ligde 32 maça çıkıp bir gole imza atan Kjaer, bir sonraki sezonda Felix Magath'ın takımın başına geçmesiyle gözden düştü ve sadece dört resmi maçta forma giyebildi.

Kjaer, Magath ile yaşadığı anlaşmazlığın ardından 2011 yazında 10 milyon avroluk satın alma opsiyonuyla birlikte bir sezonluğuna Roma'ya kiralandı. Burada 24 resmi maçta görev alan Danimarkalı oyuncunun performansı yeterli bulunmayınca Roma Kulübü satın alma opsiyonunu kullanmadı ve Kjaer Wolfsburg'a geri döndü. Alman ekibindeki son sezonunda 25 resmi maça çıkıp 2 gol attı.

2013 yazında Fransız ekiplerinden Lille'e transfer olan Kjaer, kısa sürede takımın vazgeçilmezi olurken, 2013-14 sezonunda Ligue 1'de sezonun 11'i arasında takım arkadaşı Vincent Enyeama ile birlikte kendisine yer buldu. 2014-15 sezonunda ise 42 resmi maçta görev alıp üç gole imza attı.

2007'de Yılın En İyi 19 Yaş Altı Danimarkalı oyuncusu seçilen Kjaer, 2009 yılında da En İyi Danimarkalı Yetenek ödülüne layık görüldü. Danimarka Milli Takımı'nın da vazgeçilmezi olan Kjaer, şu ana kadar 49 kez milli formayı giydi.

Twitter'dan yorumlar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0