Görüş Bildir
Haberler
Farklı Görüntüsü Nedeniyle Annesi Tarafından Terk Edilen Çocuk Şu An Tüm Dünyaya İlham Veriyor!

etiket Farklı Görüntüsü Nedeniyle Annesi Tarafından Terk Edilen Çocuk Şu An Tüm Dünyaya İlham Veriyor!

Miu isimli, annesi tarafından terk edilmiş, bambaşka bir ailede sevgiyle büyüyen bir çocuktan bahsedeceğiz sizlere. Daha doğrusu onun başarı hikayesinden. Hazırsanız başlıyoruz.

Kaynak: http://edition.cnn.com/2015/04/16/asi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte karşınızda hikayenin kahramanı Mui!

İşte karşınızda hikayenin kahramanı Mui!

Mui'nin öz annesi, kızının diğer bebekler gibi görünmemesi üzerine doğar doğmaz onu sokağa terk ediyor acımasızca. Mui'nin, nadir görülen hastalığı nedeniyle doktorlar çok fazla yaşayacağını düşünmüyorlar aynı zamanda.

Her şey Tina ve Rog çiftinin Mui'yi görmesiyle başlıyor.

Her şey Tina ve Rog çiftinin Mui'yi görmesiyle başlıyor.

Hong Kong'ta tanıştıktan 5 ay sonra evlenen çift, çocuk istiyor ancak bunun için acele etmiyordu. Şans eseri Mui ile tanıştılar. Tina ve Rog hayatlarına giren bu küçük bebeği ilk gördükleri andan itibaren çok sevdiler. Hem kendi hayatları, hem de Mui'nin hayatı işte o an değişti.

“Sahip olabileceği en iyi aileye sahip olmasını gönülden istedik.”

Mui 3 yaşındayken onu evlat edindiler. Ancak Mui'yi evlat edindikleri günden itibaren kendilerine sık sık çocuğun her an hayatını kaybedebileceği hatırlatıldı doktorlar tarafından.

2002 yılında Mui'ye Harlequin tipi iktiyozis teşhisi konuldu.

2002 yılında Mui'ye Harlequin tipi iktiyozis teşhisi konuldu.

Ender rastlanan bir deri hastalığı. Bu hastalığa sahip kişilerin ciltleri, normal insanlarınkine göre 14 kat daha hızlı gelişiyor. Sürekli kaşınan, kırmızı renkte ve enfeksiyona açık bir vücuda sahip oluyorlar. Hastalık son derece ölümcül.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu hastalığa sahip olup da yaşayan çok az insan var ne yazık ki.

Ancak Mui, ailesinin ona verdiği destek sayesinde hayatta kalmayı başarabilen nadir insanlar arasına girmiş. ❤️

"İçten içe diğerlerinden farklı görünmediğimi düşünmüşümdür hep.”

Mutlu bir çocukluk geçirdi Mui, yüzünden gülümsemesi bir an olsun eksik olmadı. Ama kötü şeyler yaşamadığı anlamına da gelmiyor bunlar tabii...

'Yaratık' dediler, dalga geçtiler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Liseye başladığında, kabusları da başladı Mui' nin. Dalga konusu oldu, kötü lakaplar takıldı arkadaşları tarafından. Okul çıkışlarında da rahat bırakmadılar, internet üzerinden de dalga geçmeye devam ettiler.

İntihar etmeyi düşündü...

Maalesef 'Harlequin tipi iktiyozis' için herhangi bir tedavi yöntemi yok. Tek yapılabilecek şey, çeşitli tedavilerle rahatsızlığın belirtilerini hafifletmek. Kremlerini her gün düzenli olarak kullanması gerekiyor. Arkadaşlarının dalgasına daha fazla dayanamayan Mui, ailesine kremlerini sürdürmemeye başladı bir süre sonra. Hatta balkondan atlayıp, intihar etmeyi bile düşündü.

Liseyi bıraktı.

O kadar bıktı ki, dalga geçilmesine daha fazla dayanamadı. Daha sonrasında bir bakım evinde işe başladı. Hafta sonlarını da aldığı ragbi hakemliği eğitimiyle değerlendiriyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Doktorlar kızımızın her an ölebileceğini söylüyorlardı. Kızımız şimdi 22 yaşında ve 'Harlequin tipi iktiyozis' hastalığı olan dünyanın ilk ve tek hakemi”

“Doktorlar kızımızın her an ölebileceğini söylüyorlardı. Kızımız şimdi 22 yaşında ve 'Harlequin tipi iktiyozis' hastalığı olan dünyanın ilk ve tek hakemi”

Harika değil mi! ❤️

Bu hastalığı dünyaya tanıtma konusunda öncü oldu.

Dünyanın çeşitli ülkelerine giderek hastalığı hakkında insanları bilinçlendiriyor şu sıralar Mui. Hikayesini anlatıyor herkese!

Biz de buradan onun bu azmini kutluyoruz!

Umarız bütün hayallerini gerçekleştirir, hikayesini tüm dünyaya anlatmayı başarır! 

Başarıları daim olsun. 🙏

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3492
1094
519
143
131
129
84
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hustle77

Şimdi bu insanlar müslüman olmadığı içine cennete gidemeyecek değil mi ?

Ebrarr Hnr

belki müslüman

Mystery man

Gerçekten dünya da çok iyi insanlar var kendi öz ailesinin terkettiği çocuğa evlatlık edinen kişiler var ya işte asıl cennete gidecek olanlar bu insanlar.

Can Arat

Hakikaten oyle.

görüncek adam

Kızın anne ve babası gönüllerin en yücesine sahipmiş , helal olsun.