Görüş Bildir
Haberler
Facebook'un İOS Pil Sorunu Çözüldü

Facebook'un İOS Pil Sorunu Çözüldü

Sosyal medya devi Facebook’un geçtiğimiz günlerde karşılaştığı iOS uygulaması pil tüketim sorununu çözdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple kullanıcıları geçtiğimiz günlerde Facebook ‘un pil tüketimi nde ilk sırada yer almasından dolayı şikayetçi olduğunu ve bu durum karşısında Facebook tarafından yapılan açıklama ile bu bilginin doğrulandığını duyurmuştuk.

iOS 9 ile birlikte gelen yeni özellik sayesinde Apple kullanıcıları hangi uygulamanın ne kadar pil tükettiğini anbean artık izleyebiliyorlar. Facebook ‘un ilk sırada yer alması ile birlikte açıklamada bulunan Ari Grand ; “Ağ kodumuzda karşılaştığımız ilk problem “ CPU çevirimi” oldu. CPU çevrimi, arabadaki bir çocuğun “Geldik mi? Geldik mi? Geldik mi?” diye sormasına benziyor ki bu soru varış noktasına ulaşma sürecinde herhangi bir iyileştirme yaratmıyor. Tekrar eden bu işleme süreci, uygulamamızın istenenden daha fazla pil harcamasına neden oluyor.” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Bu açıklamanın ardından Facebook ‘un aradan fazla bir zaman geçemeden yayınlamış olduğu güncelleme ile birlikte Facebook’un iOS uygulama sındaki pil tüketim hatası çözüldüğünü ve bu konu ile ilgili çalışmalarının devam ettiği bilgisini paylaştı.

Tuş Beyinli

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
1
0
0
0
0
0