Görüş Bildir
Haberler
Facebook’tan 'Hükümet Seni İzliyor' Uyarısı

Facebook’tan 'Hükümet Seni İzliyor' Uyarısı

Batuhan
20.10.2015 - 10:48 Son Güncelleme: 20.10.2015 - 16:53

Eylül ayının ilk haftasında yayımlanan rakamlar neticesinde geçen yıla oranla %17 artış göstererek dünya genelinde günlük aktif kullanıcı sayısı 968 milyona ulaşan Facebook, sürekli şekilde kullanıcıların gizliliğini korumak adına tetikte bekleyip, yeni açılımlar gerçekleştiriliyor. Ülke hükümetlerinin bilgi toplamak için kullanıcıları takip ettiği iddialarını doğrulayan Facebook, yeni bir uygulama ile artık kullanıcılar izlendiğini görebilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Son yıllarda daha önce hiç giriş yapmadığınız bilgisayar, tablet ya da diğer akıllı cihazlardan Facebook’a bağlanmaya çalıştığınızda telefonunuza gönderilen mesajla birlikte uyarılıyorsunuz; bu sayede hesabınıza farklı bir sistemden girişin bilgisi size aktarılmış oluyor. Ancak, Facebook bu mevcut sistemi daha da geliştirerek; herhangi bir şekilde hesabınıza saldırı düzenlendiğinde ya da benzer bir tehdit sezdiğinde size ulaşıp durumdan haberdar edecek. Hatta ve hatta bir adım daha ileri giderek Facebook size yeni bir hesap alıp almamanız gerektiğinin bildirimini de gönderebilecek.

Facebook cephesinden konuyla alakalı olarak yapılan açıklama ise öncelikle kişisel olarak başlayan bu saldırılan kısa süre içerisinde kitlesel bir hal alabildiği yönünde. Dolayısıyla kullanıcılara bu bildirilerin gönderilmesiyle beraber konudan haberdar edilmesi söz konusu olacak.

"Ülke Hükümetleri Bilgi Toplamak İçin Kullanıcıları Takip Ediyor"

"Ülke Hükümetleri Bilgi Toplamak İçin Kullanıcıları Takip Ediyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Facebook’un güvenlik Şefi Alex Stamox, ülke hükümetlerinin bilgi toplamak için kullanıcıları takip ettiği iddialarını doğrularken uzmanlar alınacak önlemleri şöyle sıraladı;

İnternette tüm izlerinizi silip yeni bir dijital kimliğe geçin, hatta yeni bir ağdan yeni bir bilgisayarla bağlanmanız gerekebilir.

Teknolog | Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
28
23
19
10
9
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam